DAMIR KRAJAC Cropix
DOTAKNUO SE I VRUĆE TEME

‘Jedi je!‘ Gattuso progovorio hrvatski, jedan igrač ga posebno oduševio: ‘Čudesan je‘

‘Pojačanja? Predsjednik zna što tražimo, pogotovo u napadu, radimo na tome i poslali smo već dosta ponuda‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 06. srpanj 2024. 21:58

Protiv jakog Šahtara Hajduk je odigrao 1:1 i navukao osmijeh na lice trenera Gennara Gattusa, koji je došao pred novinare tek kad je odradio desetak minuta istrčavanja s igračima koji su startali u utakmicu.

- Zadovoljan sam s onim što smo pokazali protiv jakog i kvalitetnog protivnika iz Lige prvaka, a premda nismo imali novih krilnih napadača, Sahiti i Kalik su bili odlični u tim ulogama. Kad smo gubili loptu, odmah smo radili maksimalni napor da je vratimo, a posebno me veseli momčadski duh kojeg smo pokazali - kazao je Gattuso, koji ima svoj posebni izraz "pala coperta" što bi značilo sakrivena lopta.

- Željeli smo pokazati moj tip presinga, kojim želimo sakriti loptu od suparnika i omogućiti obrambenim igračima da izađu visoko u pritisku, a čak i kada se izgubi lopta stigne se na vrijeme vratiti - pojasnio je Talijan, koji je na liniji pratio svaki potez svojih igrača, a najčešće je spominjao Pukštasa.

- On je čudesan igrač s golemom energijom, odličnim potezima i udarcima, ali pravi igrač nikada ne smije spavati, pa tako iz Pukštasa i svih ostalih želim izvući maksimum. Zato i jesam stalno uz liniju jer nogomet je moj život. Da nije, bio bih doma sa suprugom i mojim psima - kazao je Gattuso koji se počeo služiti i hrvatskim riječima.

Tako je kod primljenog gola vrataru Lučiću uzviknuo "Ivane jedi je", ali vratar ovaj put nije uspio.

- Govorim talijanski, engleski i francuski, sada već pomalo učim i hrvatski. Zasad je to "dobar dan" i "dobra večer", a najbrže sam usvojio neke psovke, ali naravno da ih neću javno govoriti.

Tema pojačanja je neizbježna?

- Predsjednik zna što tražimo, pogotovo u napadu, radimo na tome i poslali smo već dosta ponuda, ali s nekim zahtjevima ne možemo se financijski nositi, Ne opterećujem se time jer mi je najbitnije da dovedemo funkcionalne igrače, koji će se uklopiti u moj sustav igre i koji će se znati nositi s pritiskom očekivanja 25.000 navijača na stadionu.

Ima li pojačanja u Italiji?

- Sigurno ima, ali koštaju. U nas u Italiji kažu da ni svećenik neće držati misu, ako mu se ne plati - zaključio je strateg Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. listopad 2024 04:01