Mislav Karoglan

 GORAN MEHKEK Cropix
TREĆI DIO TRILOGIJE

Karoglan konačno ima sve adute, a jednome Lokomotiva posebno leži. Pitanje je koliko će minuta dobiti

Emir Sahiti je Zagrepčanima zabio najviše golova u karijeri, ukupno šest
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. ožujak 2024. 13:56

Mislav Karoglan javno je početkom ožujka objavio svoj cilj.

- Do reprezentativne stanke moramo doći do sve tri pobjede - poručio je Karoglan pred utakmicu s Istrom.

Dvokorak je napravio, za ispunjenje cilja ostala je Lokomotiva. Pobijedili su Bijeli Istru, potom i Goricu, uzeli šest bodova, a za kompletiranje najavljene trilogije ostao je subotnji dvoboj s Lokosima.

Na početku svog mandata nanizao je Karoglan šest prvenstvenih pobjeda. Upravo je na Lokomotivi stao taj niz. Nakon remija u Kranjčevićevoj uslijedio je niz od četiri utakmice bez pobjede. Tri remija i poraz upisali su Bijeli. Poslije serije od šest pobjeda najveći doseg je bio dvije u nizu.

U subotu poslijepodne traži Karoglan svoju trilogiju. Devet bodova do stanke bio je plan, nadasve realni, mora se naglasiti. Jer Hajduk je na svom travnjaku pobjeđivao momčadi izvan Top 4, jedina iznimka bila je Istra. Bijeli su na Poljudu bodove gubili od Rijeke i Osijeka, ali utakmice koje često imaju neopravdani predznak "male", uspjeli su rješavati.

image

Emir Sahiti

ANTE ČIZMIĆ/Cropix

Lokomotiva ulazi u tu kategoriju protivnika, premda je jasno da svaka vrijedi tri boda. Zašto je Lokomotiva neugodna za Hajduk, ali i sve ostale jače suparnike, tema je o kojoj se toliko puta raspravljalo. Brzi, mladi i okomiti, tako su selekcionirani igrači Silvija Čabraje. Hajduk je s Lokomotivom problema imao i na Poljudu krajem rujna prošle godine kada je pogodak Sahitija prelomio dvoboj.

Da, Sahiti je taj kojem Lokomotiva najviše odgovora, Zagrepčanima je zabio najviše pogodaka u karijeri. Ukupno šest, od kojih dva na posudbi u Šibeniku i četiri u Hajduku. Sahitija smo apostrofirali i prije Gorice, ali nije odgovorio izazovu.

Hoće li protiv Lokomotive imati precizniju reakciju velika je zagonetka jer Karoglan u napadu ima sve adute na raspolaganju, pa će shodno tome dijeliti i minutažu. Vratio se Brekalo, raspoložen je Benrahou, igre željan Dajaku, a Kleinheislera da i ne spominjemo. Na krilima Karoglan ima najveći izbor kvalitetnih rješenja, na krilima i gradi taktiku za uspješno zatvaranje svoje trilogije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. listopad 2024 04:05