Valdas Dambrauskas mora dobro razmisliti tko će igrati, a tko odmarati za Rijeku

 VOJKO BASIC Cropix
DERBI NA MAKSIMIRU

Koga će izostaviti Dambrauskas: Kalinić i Krovinović mogli bi odmarati, Livaja sam odlučuje hoće li igrati?

Sezona bez poraza protiv Dinama bila bi veliki poticaj za novi lov na titulu
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 20. svibanj 2022. 22:20

Sezona bez poraza protiv Dinama bila bi veliki poticaj za novi lov na titulu. Derbi na Maksimiru između tradicionalnih suparnika Dinama i Hajduka trebao je imati dimenziju klimaksa desetljeća, ono da se baš u posljednjem činu prvenstva odlučuje o naslovu prvaka. No ispalo je da se igra jedna utakmica kao naručena za domaćine, za novu proslavu šampionske titule, i to protiv Hajduka, koji dolazi na Maksimir s mislima na četvrtak i finale Kupa Hrvatske protiv Rijeke.

Hajduk ulazi u dva derbija: na prvi, ovaj hrvatski, sigurno bez barem dvojice glavnih igrača, a drugi, onaj jadranski, u najboljem, kompletnom sastavu. Dakle, može se nagađati, koje će prvotimce Dambrauskas poštedjeti? Sigurno je da će odmarati Nikolu Kalinića, koji je i prije prošle utakmice protiv Istre 1961 imao tretman rekonvalescenta, te Filipa Krovinovića, koji je tijekom proljetne sezone u više navrata bio načet, oštećen ozljedama.

image

Nikola Kalinić, Marko Livaja i trener Valdas Damrauskas

TOM DUBRAVEC Cropix

Kad je u pitanju Marko Livaja, vjerojatno će on sam odlučiti hoće li igrati, jer vlada uvjerenje da ga se ne može izostaviti iz sastava bez njegove privole. A kako se zna Livajin karakter, nepopustljiv i žestok, može se pretpostaviti da on ne želi ostati na pričuvnoj klupi.

Hajduk dolazi u Maksimir kako bi s oslabljenim sastavom ostvario pozitivan rezultat i da tako Dambrauskas zadrži bolju bilancu osvojenih bodova od trenera Dinama (zasad 51:49). No, kada se kalkulira sa sastavom, pa se izostavi pojedine igrače, moguće je da se tako postave i oni drugi, i da se, s mislima na finale Kupa, čuvaju i izbjegavaju tvrde duele. Ne bi bilo zgodno da splitska momčad doživi osjetljiviji poraz… Hajduk je protiv Dinama dosad od devet mogućih osvojio sedam bodova (protiv Rijeke šest od 12, a protiv Osijeka mizerna tri od 12), stoga bi bilo poticajno u odnosu na pogled na sljedeće prvenstvo da "bijeli" zadrže barem u ovoj sezoni status neporaženosti od "modrih".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:47