Gennaro Gattuso

 CROPIX
Davorin Olivari
NOKAUT NA MAKSIMIRU

Kompletan Hajduk mora reći: ‘Oprosti, Gennaro‘. Ali jedna stvar sad može uništiti Bijele

Poraz je za Dinamo stigao baš u najgore moguće vrijeme, baš pred start u Ligi prvaka protiv Bayerna
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. rujan 2024. 14:22

Hajduk je šokirao Dinamo na Maksimiru i sigurno odnio jednu od svojih najdražih pobjeda protiv najvećeg suparnika. U trenucima kad se rušio “planet Hajduk”, kad su klupske turbulencije bile jače od najsnažnijeg potresa, Majstor s mora je digao glavu, a razbio je - Dinamovu!

Nitko nije očekivao da se može dogoditi to što se u petak dogodilo u plavom domu, ali nogomet, eto, često nudi takve priče, zato i jest zanimljiv, nepredvidiv. Gennaro Gattuso je odradio svoj “masterpiece”, nadigrao je Jakirovića, u nevjerojatno teškim trenucima za klub iz Dioklecijanovog grada talijanski je trener uspio spremiti najbolju “paštašutu”, kojom je pokvario Dinamov želudac. Ovom pobjedom Gattuso je dobio ogroman kredit, pa ako je netko razmišljao da bi ga možda trebao maknuti s klupe, sad mora začepiti usta, ušutjeti i samo se nakloniti Gennaru.

Hajdučki nogometni Bog ove sezone igra u sjajnoj formi, možda u najboljoj otkako je stigao u redove Majstora s mora

Rijetko se događa da momčad u trenucima kad izgleda da se sve ruši i propada odigra ovakvu utakmicu, hrabru, borbenu, discipliniranu, motiviranu. Kompletni Hajduk sad mora samo pljeskati talijanskom stručnjaku, stisnuti mu ruku, potapšati ga po ramenu i kazati:

“Oprosti, Gennaro, ako je netko bilo što loše kazao o tebi”.

Nakon Gattusa, svi moraju opet, po tko zna koji put, zapljeskati Marku Livaji. “Ćaća” je opet zabio, odlučio utakmicu. Hajdučki nogometni Bog ove sezone igra u sjajnoj formi, možda u najboljoj otkako je stigao u redove Majstora s mora. Ovom pobjedom u Maksimiru, koju su Splićani ostvarili igrajući s igračem manje u završnici utakmice, probili su se na prvo mjesto na ljestvici HNL-a.

image

Marko Livaja

DAMIR KRAJAC Cropix

Naravno, za njih će biti svakako najbolje da ih ne uhvati euforija koja ih je znala uništiti kad su bili u situacijama koje su nagovještavale dobra vremena. Valjda će ovog puta biti pametniji. Također, ovaj veliki trijumf svakako je svjetlo u tunelu za društvo podno Marjana. Ogroman zamah za nastavak prvenstva.

Petak trinaesti bio je jako nesretan dan za plavo društvo

Dinamo je, pak, doživio užasan nokaut. Proglašavan je ogromnim favoritom, rijetko tko je mogao pretpostaviti da će usred Maksimira doživjeti poraz od tako uzdrmanog Hajduka. To je prvi poraz Modrih od onog protiv PAOK-a, prvi nakon pola godine. Jasno, ne treba u Maksimiru biti nikakve panike, porazi se događaju. Ali ovaj je stigao baš u najgore moguće vrijeme, baš pred start u Ligi prvaka protiv Bayerna. Sigurno će ostaviti traga na psihi Jakirovićevih igrača, ali sad trebaju pokazati da su pravi, vrijedni, sad ne smiju potonuti.

Petak trinaesti bio je jako nesretan dan za plavo društvo, nisu se uspjeli adekvatno spremiti za najveći hrvatski derbi, nedostajalo je previše toga. Glavne vedete nisu bile niti približno u svom najboljem izdanju, atmosfera je nakon dosadašnjih pobjeda i plasmana u Ligu prvaka poremećena. Treba je što prije vratiti u normalu. Ako ne već protiv Bayerna, što će biti teško, onda u nastavku HNL-a.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. rujan 2024 14:23