Ivan Pudar

 SRDJAN VRANCIC Cropix
RASTE NAPETOST

Legenda Bijelih uoči derbija: ‘Hajduk je ovaj put favorit protiv Dinama, ali pod jednim uvjetom‘

Pudar procjenjuje da je prednost Hajduka igra obrane, uvjeren je da Ivan Lučić neće kapitulirati
Piše: JL.Objavljeno: 14. prosinac 2023. 11:57

Kako se približava dan velikog derbija, barem kad je riječ o pobornicima Hajduka, napetost raste, dok su u protivničkom taboru na Maksimiru, logično, usredotočeni na bitni zadatak, koji se svodi na prolaz u europsko proljeće.

Ivan Pudar, česti komentator nogometnih događanja u brojnim medijima, koji se bez pardona javlja i daje svoje ocjene (događa se da neke nisu baš prihvatljive za "bijele") rekao je u prvoj rečenici o tome što očekuje od derbija.

- Hajduk je ovaj put favorit.

Zar tako, zaista?, bilo je logično pitanje, na što je uslijedio odgovor, odnosno pojašnjenje:

- Favorit pod jednim uvjetom. A to je da igrači ne padnu u vatru, u neku žestinu nadjačavanja, pa onda prema nekoj logici i ekscesa. Slušao sam nedavno što je Vahid Halilhodžić rekao o bitnom elementu nadigravanja, koje se prema njegovom mišljenju - a ja se apsolutno slažem - svodi na uspjeh u duel igri. Tko dobije više duela, taj je bliže pobjedi. Ali duela koji se ne baziraju isključivo na oštrini ili čak pogibeljnim startovima, već na nadigravanju. Dobiti dvoboj jedan na jedan, to je plod znanja.

image


VOJKO BASIC Cropix

Pudar drži da Dinamo ima širi igrački kadar od Hajduka, tako da mu utakmica s Ballkanijem nije posebno opterećenje.

On prihvaća kako baš i nije upoznat sa zdravstvenom situacijom kod Dinama, dok je poznato da "bijelima" nedostaju Dario Melnjak na duže vrijeme, najnovije Mihael Žaper, te zbog kartona Anthony Kalik (manjak Portugalca Ferra, kaže Pudar, uopće nije vrijedan spomena).

Zato će trebati mnogo umijeća da se nadigra i pobjedi Dinamo u nedjelju.

- Žalim jedino za Žaperom, nevjerojatno je kako se taj momak uklopio u igru Hajduka, koliko je s jedne strane pojačao obranu, a s druge svojim brzim dodavanjima pridonio napadu.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Kada bismo išli analizirati odnose po linijama, Pudar se odlučio za sljedeće ocjene:

Vratari: Lučić 7,5; Zagorac 7, Nevistić 6,5.

Obrana: Moufi, Uremović, Šarlija, Diallo 7,5; Moharrami, Ristovski, Theophile-Catherine, Ljubičić - 6,5.

Defenzivni vezni: Sigur, Krovinović 6,5; Mišić, Ademi 6,5.

Ofenzivni vezni i krila: Pukštas, Benrahou, Sahiti 7; Kaneko, Baturina, Špikić 6,5.

Špice: Livaja 7,5; Petković 7,5.

Pudar procjenjuje da je prednost Hajduka igra obrane, uvjeren je da Ivan Lučić neće kapitulirati, dok je obrambeni zid domaćina sklon kiksevima. Kad je riječ o konstrukciji, Pudar priznaje da je pomalo u ocjenjivanju natezao za svoje "bijele". Zanimljivo je, na kraju je naveo kako mu je bliska pomisao da će glavni igrači biti vratari, te kako bi se moglo dogoditi da derbi završi 0-0.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 10:23