Hajduk je ovog proljeća već slavio u Velikoj Gorici

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
GORICA U KRIZI

Može li se dogoditi čudo na Poljudu? Predsjednik se već sastao s trenerom, ovo je nemoć kakva se ne pamti

Postoji jedan, vrlo objektivan razlog zašto je Rendulić i dalje na platnom spisku Gorice.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 28. veljača 2022. 15:34

Ni najveći pesimisti nisu mogli zamisliti da Gorica ni nakon pet prvenstvenih ogleda u 2022. neće imati ni bod, a kada se tome pridoda zadnja utakmica prošle godine protiv Šibenika, to je šest poraza zaredom i pad na sedmo mjesto s onih 29 bodova priskrbljenih još zaključno s trijumfom u Rijeci u 19. kolu.

Nikada otkako je Gorica 2018. zakoračila u elitni rang hrvatskog nogometa nije se dogodila ni približno ovakva kriza igre i rezultata, a najveći je upitnik kako joj doskočiti i konačno joj proglasiti kraj.

Rendulićev ostanak

Obećavali su trener Krunoslav Rendulić i njegovi igrači da će poslije blamaže protiv Slavena Belupa (0:3), biti mnogo bolji i konkretniji u dvoboju s Lokomotivom u Kranjčevićevoj, i inače ove sezone imaju daleko bolji učinak kao gosti, ali sve njihove najave ostale su mrtvo slovo na papiru kada je doživljen poraz 0:2.

>>> IZVJEŠTAJ I POGOTKE S UTAKMICE LOKOMOTIVA - GORICA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Serijom nevjerojatnih pogrešaka u obrani u kojima je prednjačio Nizozemac Matthew Steenvoorden, koji je kriv za oba primljena gola i još je poslije njegove loše procjene bio jedanaesterac za domaće, ali ga je vratar Dominik Kotarski obranio, opet su Velikogoričani obilato častili suparnika, a u napadu nisu mogli ništa. Iako su iskombinirali nekoliko dobrih akcija, završni udarci bili su jalovi i neprecizni, tako da čuvar mreže Lokomotive Nevistić nije ni imao ozbiljnije intervencije. Lokomotiva uopće nije odigrala nešto posebno, ali je imala dva realizatora Dabru i Kulenovića, koji su znali kako dvaput pogoditi mrežu suparnika (Kulenović je imao malo sreće kod prvog gola jer se lopta odbila od Steenvoordena, a ostaje nejasno zašto Dabro nije pucao kazneni udarac).

image

Tako je to izgledalo na semaforu, 5. veljače

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

- Kada naši suparnici samo pogledaju prema našim vratima postignu gol, a mi ne možemo nikako - jadao se trener Rendulić poslije utakmice, ali alibija nema, ni za njega, ni za igrače.

Pogotovo ga nije bilo poslije prošlog dvoboja sa Slavenom, kada su uz sve pogreške i slabosti dodatno izostali angažman i volja, a dan nakon tog dvoboja sastali su se Rendulić i predsjednik Nenad Črnko. Glavna tema je naravno bila trenersko pitanje, Rendulić je bio svjestan da može dobiti otkaz, ali Črnko mu ga ipak nije dao. Išao je s pretpostavkom da je prodajom Kristijana Lovrića i odlaskom još nekolicine igrača ove zime, Gorica značajno oslabljena i da teret rezultatskog pada trebaju podnijeti svi, a ne samo trener, koji je uvijek prvi na udaru.

Živjela je i nada da će protiv Lokomotive crni niz biti prekinut, ali igračke slabosti i limiti bili su preteški utezi da se plan i ostvari. Sada više nema natrag i Gorica u nimalo ohrabrujućem raspoloženju čeka srijedu i najveću utakmice sezone, što je polufinale Hrvatskog kupa protiv Hajduka u Splitu. Na prvi pogled nije mogao biti lošiji trenutak za taj dvoboj. Rendulićeva momčad bez rezultata i samopouzdanja, a otišao joj najbolji igrač i strijelac Lovrić, dok je Hajduk ranjen neočekivanim porazom od Rijeke u prvenstvu i pod apsolutnim imperativom prolaza u finale, koje se također igra na njegovom Poljudu.

Nisu nedodirljivi

No, Velikogoričani mogu razmišljati na svoj način. Kao autsajderi u polufinalu, oni su posve rasterećeni nasuprot golemog psihološkog pritiska kojeg će imati domaćin, gore od ovog što su igrali u zadnjim ligaškim utakmicama definitivno ne mogu, a strateg Rijeke Goran Tomić im je sjajnom taktikom niskog bloka i agresivnog pritiska na Hajdukove najbolje igrače zorno pokazao da Splićani nisu nedodirljivi. Gorica jest unaprijed otpisana, ali ne ide u Split bez nade u čudo jer bi plasman u finale jednim potezom kista prebrisao sve loše što se o njima čuje i piše u 2022. godini, a za to se vrijedi boriti do zadnje kapi krvi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:45