Bruno Durdov

 DAMIR KRAJAC Cropix
‘KILLER‘ IZ KAŠTELA

Najveće Hajdukovo otkriće: Nije čudo što ga uspoređuju s Yamalom, za takve dragulje se bore najveći klubovi

Mladi napadač, koji će u prosincu napuniti tek 17 godina, eksplodirao je pod Gattusovom rukom
Piše: Toni RoićObjavljeno: 11. srpanj 2024. 23:10

Iako se dosta toga pozitivnog može izdvojiti s pripremnih dana i utakmica u Sloveniji, najveće otkriće je bez dvojbe mladi napadač Bruno Durdov, koji će u prosincu napuniti tek 17 godina. Njegov talent odavno je viđen na utakmicama mlađih kategorija Hajduka, u kojima je godinama već najbolji strijelac splitskog kluba, bio je i član kadetske reprezentacije Hrvatske na ovogodišnjem Europskom prvenstvu na Cipru, ali sve to neusporedivo je sa seniorskim nogometom i zahtjevima koji se u njemu traže.

S desetak ostalih mladih igrača Durdov je na Bled stigao sa samo jednom željom - da se pokuša nametnuti stručnom stožeru i ostati u krugu prve momčadi i kad krene sezona, a po svemu što je pokazao, svoj cilj je i ispunio i mjesto u rotaciji mu je zagarantirano. Pogodak ljevicom u rašlje protiv Ruha, a onda desnicom za rušenje Mourinha i Fenera, prije toga i lažnjaci s kojima je suparnike povaljao po travi, djeluju kao savršeni početak filma o igraču o kojem će se najljepše priče tek ispričati.

Killer iz Kaštela

Poklopilo se tako da u isto vrijeme na Europskom prvenstvu u Njemačkoj briljira još jedan 16-godišnjak u dresu Španjolske, koji u polufinalu protiv Francuske postigne isti gol kao Durdov i odvede svoju reprezentaciju u finale. To je Lamine Yamal, krilo Barcelone, koji osim realizacije ima i brojne druge kvalitete. Hajdukov biser iz Kaštela također nije samo lijeva noga i projektil “u 90”. Feneru je zabio desnom, pokazavši mirnoću udarca pravog golgetera, “killera” za kakvima su u potrazi i najveći klubovi, a kamoli ne Hajduk, premda ga je Gattuso uglavnom koristio na kontra krilu, odnosno ljevaka na desnoj strani, koji može ulaziti u sredinu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Gledajući s kakvom je hladnokrvnošću i preciznošću Durdov zabijao i u kadetskoj ligi, ovo je samo razina više na koju se on očito spreman vrlo brzo prilagoditi, baš poput Yamala. Kada se pridoda gol protiv Veleža, najbolji je strijelac Hajdukovih priprema.

- Dečko je stvarno dobar. Premda su mu ovo tek druge pripreme s prvom momčadi, pokazuje puno toga, ali ima i još puno toga za raditi. Ne treba ga sad uzdizati, ali stvarno zaslužuje velike čestitke za dva prekrasna pogotka u dva dana. Samo neka ga zdravlje služi i ne znam gdje mu je kraj - kazao je o Durdovu njegov suigrač Filip Uremović, dok je trener Gattuso apelirao na ono najvažnije, a to je da mladi igrač ostane čvrst u glavi i koncentriran isključivo na rad i napredak kroz minute koje će sigurno dobivati sve više.

GOL DURDOVA FENERBAHČEU POGLEDAJTE OVDJE

- Ne bih želio pričati samo o Durdovu, nego o cijeloj momčadi. On je još mlad, 2007. godište, još pije mlijeko i treba ga pustiti da se razvija svojim ritmom. Što manje priče o njemu, to za njega bolje - naglasio je Talijan.

Durdov je potekao u GOŠK-u iz Kaštel Gomilice, gdje su prve nogometne korake napravili Marko Livaja i Mario Pašalić, a kako mu je i otac Mate bio vrlo dobar amaterski nogometaš, geni su to. Kada imaš instinkt golgetera, sve ostalo se radom popravi i dodaje na putu prema ekstra klasi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. rujan 2024 11:44