Stipe Biuk

 VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
I DALJE NIJE PRVOTIMAC

Najveći Hajdukov talent opet završio na klupi, nijednom ove sezone nije odigrao svih 90 minuta

Još uvijek se ne može Biuk kazati da je standardni prvotimac u Dambrauskasovoj momčadi
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. travanj 2022. 20:23

Toliko se tekstova potrošilo na pitanje igra li Biuk malo ili dostatno, ali činjenica je da je protiv Gorice ponovno počeo s klupe, a na kraju nije ni ulazio u igru. Do večerašnjeg susreta upisao je sedam nastupa u HNL-u ovog proljeća, od čega je četiri puta imao ulogu startera. U prošlom kolu protiv Šibenika je kremuo od prve minute, ali tek jednom je u drugom dijelu sezone uspio povezati dvije utakmice u početnom sastavu.

Dapače, ako uzmemo u analizu i Kup sa Goricom, u ožujku je Biuk nanizao tri susreta zaredom u startnoj postavi. Međutim, jasno je da nema kontinuiteta nastupa, a pritom treba dodati i podatak da nijednom nije oidgrao svih 90 minuta, već je redovito izlazio s travnjaka gdje bi proveo od 45 do 74 minute.

image
JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

Za utakmicu sa Goricom prednost je dobio Mlakar, pa čak i kada nema Kalinića u početnom sastavu, još uvijek ne može Biuk kazati da je standardni prvotimac. Ukupno je ove sezone Biuk upisao 24 nastupa u HNL-u od čega je 18 puta krenuo od početka, a šest je utakmica počeo s klupe sa ukupno 1300 minuta u igri. Brojke su naizgled ohrabrujuće za 19-godišnjeg igrača, ali statistika učinka je vrlo skromna s tek jednim pogotkom i tri asistencije. Za usporedbu, prošle godine u premijernoj sezoni imao je devet nastupa uz tri zgoditka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 15:38