JOSKO PONOS/CROPIX Cropix
POTVRĐENA KUPOVINA

Naš Hajduk postao vlasnik dodatnih 10.000 dionica kluba i stigao do udjela od preko 30 posto

Naš Hajduk, drugi najveći dioničar HNK Hajduk Split, postao je vlasnik dodatnih 10 000 dionica kluba (1.86%)
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 11. travanj 2022. 13:37

Kupio ih je iz stečajne mase tvrtke “Kerum d.o.o. u stečaju” za 455.028,25 kuna te time stigao do ukupno 30,12 % dionica Hajduka.

Ponuda za kupnju ovog paketa dionica poslana je u listopadu prošle godine te je na današnjoj Skupštini vjerovnika na Trgovačkom sudu donesena odluka o prodaji Našem Hajduku, a odmah potom potpisan je i ugovor kojim je Naš Hajduk postao vlasnik dodatnih 1,86 % dionica, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, u posljednjih godinu dana navijači su povećali svoj vlasnički udio za 5,58 % te tako osigurali kontrolni paket i dodatno učvrstili Hajduk kao klub svojih navijača.

- Kupnja svakog novog paketa dionica uvijek je prilika za prisjetiti se kako su generacije navijača prije nas o tome sanjale. Sretni smo i ponosni što možemo to pretočiti u djelo i što su danas, u 2022. godini, navijači vlasnici 30,12 % Hajduka, naglasio je predsjednik Našeg Hajduka Toni Baletić.

Iznos od 455.028,25 kuna bit će prikupljen od donacija navijača u sklopu projekta otkupa dionica Za sva vrimena.

- Svim aktivnim donatorima dat ćemo priliku da se jednokratnom mjesečnom donacijom priključe ovoj akciji i podrže još jednom Hajduk kao klub svojih navijača. Također, ovo je odlična prilika i svim onima koji još uvijek nisu postali donatori da prepoznaju ovaj važan trenutak i krenu s donacijama kako bi Hajduk ostao naš za sva vrimena, pozvao je voditelj projekta Za sva vrimena Tomislav Mikulić sve navijače na sudjelovanje u projektu otkupa dionica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 15:15