Ivan Rakitić

 VOJKO BASIC Cropix
OBITELJSKA ODLUKA

Nijemci nazvali Rakitića i raspitali se o Hajduku: ‘Kalinić me bombardirao, zapravo nisam to ni planirao...‘

‘Uvjeren sam da u Arabiji leži budućnost nogometa, ali želio sam nešto vratiti i Hrvatskoj‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. rujan 2024. 11:11

Ivan Rakitić u razgovoru za njemački Kicker otkrio je razlog zašto je ovog ljeta napustio Saudijsku Arabiju i prihvatio ponudu Hajduka.

- Otvorila se mogućnost da zaigram u Hrvatskoj. Rekao sam si: "Sad ili nikad" - rekao je bivši hrvatski reprezentativac.

Njegovo iskustvo u Saudijskoj Arabiji bilo je kratko, svelo se na svega osam utakmica za Al-Shabab, ali dovoljno da može reći kako je upravo ondje budućnost nogometa.

- Bilo mi je sjajno, bio sam sretan. Uvjeren sam da ondje leži budućnost nogometa. Danas to nije poput Premier lige, Bundeslige ili La Lige, ali prvi koraci u tom smjeru su napravljeni - poručio je Rakitić koji je prije nekoliko dana za Transfermarkt konkretnije pričao o svome dolasku u Split.

- Moj prijatelj Nikola Kalinić je bio sportski direktor Hajduka. Bombardirao me pozivima. Prije nekoliko mjeseci i godina ovo nikad ne bih očekivao. To zapravo nije bilo planirano. No, sklopile su se različite okolnosti i kao obitelj smo zaključili da je možda to ono što je nedostajalo u mojoj karijeri. Osjećao sam i da želim nešto vratiti Hrvatskoj. To nije bila odluka protiv Al-Shababa ili Saudijske Arabije - kazao je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. rujan 2024 11:12