TOM DUBRAVEC Cropix
PONUDA JE BILO, ALI...

Nikoličius otkrio koji su hajdukovci bili najtraženiji na tržištu: ‘Htjeli su ih najbolji klubovi u Europi‘

Sportski direktor splitske momčadi prokomentirao je zimski mercato na Poljudu
Piše: SNObjavljeno: 21. veljača 2024. 20:23

Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius u programu HDTV-a prokomentirao je zimski prijelazni rok. Ovaj mercato smatra se jednim od najbolje obavljenih dosad, a svoje viđenje je dao Nikoličius, piše Slobodna Dalmacija.

Kako ste zadovoljni obavljenim poslom?

- Na papiru to uvijek izgleda lako, ali vidjet ćemo na terenu. Proljetni dio će pokazati koliko smo dobri. Imamo svi velika očekivanja za igrače koji su došli i momčadi koju smo složili. Naravno, imamo svi jedan cilj.

Rubrika odlasci ostala je relativno prazna, otišao je tek Ivan Dolček za odštetu. Dosta puta je klub bio prisiljen prodavati igrače kako bi napunio blagajnu, ali sad je bilo mirno po tom pitanju...

- Imali smo puno ponuda za naše igrače, što je normalno s obzirom na to da dobro igramo. Prije prijelaznog roka smo donijeli odluku da nećemo prodavati naše najbolje igrače, zbog cilja koji imamo. Za Sigura i Pukštasa je bilo jako puno interesa i puno najboljih klubova u Europi ih žele u svojim rosterima. Ima tu i drugih, poput Sahitija i Lučića... Stav kluba je bio da želimo ovaj kadar zadržati.

Je li vam bilo lakše raditi zbog tog stava?

- Apsolutno. Dobro je u tom smislu što smo imali jednu sliku koju želimo i trebalo smo dovesti još nekoliko igrača da bi bili zadovoljni s kadrom.

Kleinheisler je došao na početku godine, potom i Nikola Kalinić, a onda su potpisali još Perišić i Brekalo...

- Kada dovedeš igrača u zimskom prijelaznom roku, koji je jako težak jer nemaš puno vremena za prilagodbu tih igrača. Ciljano onda dovodiš igrače koji poznaju sredinu i ligu, koji će se lakše uklopiti. Laszlo govori hrvatski, a i žena mu je Hrvatica te je bio u ligi pet godina pa ga tretiram kao domaćeg igrača. S njim smo imali kontakt još kad je bio u Osijeku, a on ima nekoliko motivacija za ostvariti u Hajduku. Ivan Perišić je bio dugoročna želja i kada je došao taj trenutak, napravili smo realizaciju. Kod Josipa Brekala je bilo malo komplicirano. Takve transfere je nekad teško planirati, a kad se ukazala prilika, riješili smo to u pet sati. Kalinić je ljudska veličina i pun energije za pomoći Hajduku. Ta energiju koju nam daje je velika stvar. Imati takvog igrača s takvom karijerom je veliki plus.

Što još treba doraditi u prvoj momčadi? Traži li se još pojačanja?

- Zasad smo zadovoljni kadrom. Naravno, ima nekih nepredviđenih situacija poput ozljede Žapera. To malo poremeti mirnoću koju imaš jer ti nedostaje igrač na kojeg si računao dugoročno. Međutim, imamo dovoljno širok kadar i pripremljeni smo na to. Sad je na stručnom stožeru da održava dobru formu igrača.

Koliko je bio lijevi bek blizu?

- Na papiru imamo pet bekova, ali uvijek tražiš dodatno. Lijevi bek je bila pozicija koju smo htjeli još popuniti, ali nikad nećemo dovoditi neke igrače da bi samo popunili. Bili smo u pregovorima s puno igrača, ali nije se poklopilo do kraja s onima koje smo htjeli dovesti.

Linker
19. travanj 2024 22:03