Jakov Prkić, Ante Čizmić/Cropix
PRAVA ISTINA

Novi plan policije, kako će Boyse provesti kroz splitski pakao do Poljuda? ‘Svaki put se vrate razbijeni‘

‘Odlučili su kako će za gostujuće navijače tražiti drugi način prijevoza‘
Piše: SNObjavljeno: 29. ožujak 2024. 13:52

Kako će Bad Blue Boysi do Poljuda? Standardna procedura bila je prihvat gostujućih navijača u Dugopolju. Potom bi Prometovim autobusima pod jakom policijskom pratnjom bili prevezeni do stadiona. Međutim, tako sutra neće biti. Gostujući navijači automobilima će, pod policijskom pratnjom, stići do Poljuda. Splitski Promet je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju pojasnio čitavu situaciju-

- Nije nam stigao zahtjev od Hajduka, a njima inače isti šalje policijska uprava. Odlučili su kako će za gostujuće navijače tražiti drugi način prijevoza. Od nas su zatražili samo dva autobusa koja će biti u pričuvi, u slučaju izvanredne situacije. Prije bi ih naši autobusi čekali na naplatnim kućicama u Dugopolju. Tamo bi parkirali svoje automobile i mi bismo ih prevezli do stadiona – priča nam Andrija Kalinić, voditelj službe za komercijalne poslove.

Ovaj put, situacija će biti drugačija...

- Ovo nije naše odbijanje, nego je takva odluka policije. Javili su nam da ovaj put neće koristiti naše usluge. Žele samo dva autobusa u rezervi ako dođe do kvara ili izvanredne situacije.

Ova odluka za Promet je i spas. Nije tajna da se autobusi nakon ovog posla uvijek vrate razbijeni.

- Uvijek bi bilo štete, nekad veće, nekad manje. Razbijali bi stakla ili oštetili nešto u unutrašnjosti. Za takve stvari uglavnom se trudimo poslati autobuse koji imaju kasko osiguranje. Ali nije ni to uvijek lako jer nekad treba i po 12 autobusa. Starije autobuse ne možemo osigurati samo zbog toga.

Prometovi novi autobusi sufinancirani su sredstvima Europske unije.

- Takvim autobusima ne smijemo prevoziti navijače. Oni se smiju koristiti samo za javni gradski prijevoz, a ne za komercijalne usluge – zaključio je Kalinić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. svibanj 2024 08:35