RONALD GORSIC Cropix
RIJEČ TRENERA

Jakirović s klincima srušio Šahtar, pa progovorio o pojačanjima: ‘Ne znam, njega nisam vidio već dva dana‘

‘Kad se radi o Brodiću, dobio je jako dobru ponudu za njega, za klub za sve. Ima 27 godina, treba gledati sebe‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. srpanj 2024. 22:25

Dinamo je u prijateljskoj utakmici odigranoj na Hitrec-Kacianu stigao do minimalne pobjede od 1:0 protiv momčadi Šahtara, a jedini strijelac na susretu bio je mladi Tomas Baković u 67. minuti.

Trener Sergej Jakirović uglavnom je odlučio pružiti priliku mlađima, a po završetku susreta bio je zadovoljan onime što je mogao vidjeti.

Nakon utakmice s Šahtarom trener Dinama Sergej Jakirović je kazao:

- Dojmovi su dobri, igrali smo protiv jako dobre momčadi. Igrači Šahtara su fluidni na lopti, teško ih je čuvati. Mi smo morali malo improvizirati, ali to stavljam pod navodnike. Jer ovi dečki koji su danas igrali pokazali su svoj potencijal i sjajno pokazali kako dobro radi naša nogometna škola. Stvarno su se prezentirali na najbolji mogući način. Zadovoljni smo s pobjedom, a na trenutke smo možda malo i patili, ali uspjeli smo se obraniti i stići do pobjede.

image
RONALD GORSIC Cropix

Bilo je lijepo vidjeti da Dinamovi klinci mogu tako igrati s puno iskusnijim majstorima.

- Ovim klncima samo treba pokazati put da se može doći do seniora. Ja s time nemam problema. Naravno da ništa neće ići preko noći. Bit će tu uspona i padova, ali bitno je da oni vide da mogu do seniora. Dosad smo ih jako puno koristili. U subotu će ovi koji su danas izašli dvadesetak minuta prije kraja biti na klupi, to je plan.

Dinamo je u petak i službeno ostao bez Frana Brodića, pitali smo trenera ima li kakvih novosti oko možebitnih dolazaka Pašalića, Carlosa, Cordobe?

- Dva dana nisam vidio sportskog direktora, tako da očito nema novosti. Kad se radi o Brodiću, dobio je jako dobru ponudu za njega, za klub za sve. Ima 27 godina, treba gledati sebe, u novom klubu će biti prva opcija. Što ne znači da ga mi ne bismo koristili da je ostao. Želim mu puno sreće i zdravlja - zaključio je Jakirović.

Linker
30. srpanj 2024 16:30