AFP, SN ILUSTRACIJA
PRIJELAZNI ROK

Odbio Dinamo i Hajduk pa izabrao Zvezdu, Arsenal doveo igrača od 45 milijuna eura, Fulham srušio rekord

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 29. srpanj 2024. 18:02

23.40: Trener Napolija Antonio Conte izostavio je napadača Victora Osimhena iz sastava koji je u nedjelju odigrao prijateljsku utakmicu protiv albanskog KF Egnatia. To je vjerojatno i konačna potvrda skorašnjeg transfera iako je pitanje gdje će Osimhen nastaviti karijeru. Nigerijski napadač rekao je "da" PSG-u, ali francuski klub još se nije uspio dogovoriti s Napolijem oko odštete. S druge strane velika Conteova želja je ponovo sarađuje sa Romeluom Lukakuom. U Napoliju su, prenosi Fabrizio Romano, spremni Chelseaju ponuditi opciju paketa po kojoj bi dobili Osimhena po nižoj cijeni, ali da zauzvrat u suprotnom smjeru krene Lukaku.

23.17: Leverkusen je odbio napade Bayerna za potpis Jonathana Taha. Iako 28-godišnjem braniču ugovor istječe idućeg ljeta u Bayeru drže cijenu i ne kane je spuštati, a koja je ipak previše za bavarskog velikana. Iz Leverkusena, naime, traže čak 40 milijuna eura odštete čime su dali do znanja svim zainteresiranim klubovima kako ovog ljeta nisu spremni za transfer čak i pod cijenu da Tah idućeg ljeta klub napusti bez odštete.

22.50: Mikel Arteta pokušat će zgotoviti transfer Leroya Sanéa. Nijemac je ušao u posljednju godinu ugovora s Bayernom, a pregovori oko potpisivanja novog teku prilično sporo, što je olakotna okolnost i otvara vrata mogućeg posla. Ostvari li se posao koji je tek u začetku bio bi to Sanéov veliki povratak u Premier ligu. Manchester City ga je u ljeto 2016. kupio od Schalkea za 52 milijuna eura, a onda četiri godine kasnije transferirao u Bayern za 49 milijuna. Kako god se taj interes raspleo Arsenal na tržištu svakako traži krilnog napadača, a donedavno se pisalo kako je prvi izbor Raphinha.

22.00: Ni Dinamo, ni Hajduk nego Crvena zvezda. Slovenski reprezentativni veznjak Timi Max Elšnik potpisao je za beogradski klub trogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još godinu dana. Špekulira se kako je Crvena zvezda obeštetila Olimpiju s milijun eura, a klub iz Ljubljane na ime bonusa potencijalno još može zaraditi pola milijuna te još 15 posto od iduće prodaje. Prije Elšnika prvak Srbije je na ulazne transfere inače već potrošio blizu 15 milijuna eura.

"Vrlo sam zadovoljan jer sam stigao tu u Beograd. Iza mene je dugo ljeto. Nakon Europskog prvenstva napokon je sve gotovo i priključio sam se momčadi. Mnogo sam toga čuo o Zvezdi i Delijama. Sretan sam jer sam ovdje. Znam da je Zvezda posljednjih godina osvajala prvenstva i igrala Ligu prvaka. Možda je i najbolji klub u našoj regiji. Navijači su najbolji i stvaraju sjajnu atmosferu", kazao je Elšnik po potpisivanju ugovora.

Iza Elšnika je odlično Europsko prvenstvo, a Olimpija je to i solidno naplatila bez obzira što je 26-godišnji veznjak koji je bio starter u sve četiri utakmice reprezentacije Slovenije na Euru ulazio u posljednju godinu ugovora.

21.10: Fulham je dogovorio rekordnu kupovinu u klupskoj povijesti. Za Emilea Smitha Rowea Arsenalu će ukupno isplatiti 40 milijuna eura - 32 milijuna odštete te još osam milijuna eura kroz lako ostvarive bonuse. Preostalo je tek da 24-godišnji veznjak koji u Arsenalu nije dobijao pravu šansu odradi liječnički pregled.

20.30: Emerson Royal je korak bliže Milanu. Tottenham je odbio prvu ponudu vrijednu 12 milijuna eura za desnog bočnog igrača i odgovorio sa skoro dvostruko većim iznosom, no razgovori su se nastavili. Spursi traže 18 milijuna eura uz još tri milijuna potencijalnih bonusa. Posao bi moglo ubrzati činjenica da Milan hitno treba desnog beka jer Alessandru Florenziju slijedi operacija koljena.

19.55: Branič talijanske nogometne reprezentacije Riccardo Calafiori (22) napustio je Bolognu i karijeru će nastaviti u redovima Arsenala, objavio je londonski premierligaš.

Klubovi nisu objavili detalje ugovora, no engleski mediji navode kako je Calafiori potpisao ugovor na pet godina, a njegovom bivšem klubu pripast će oko 45 milijuna eura.

Bologna je ovim transferom napravila sjajan posao jer je 22-godišnjeg braniča dovela u ljeto 2023. iz Basela za četiri milijuna eura, a godinu dana kasnije prodala ga je deset puta skuplje.

Calafiori je započeo svoju karijeru u omladinskoj akademiji Rome, međutim u prvoj momčadi nije dobio pravu priliku. Jednu sezonu je proveo na posudbi u Genoi, a potom je u kolovozu 2022. preselio u Basel. Nakon jedne "švicarske" sezone vratio se na "Čizmu", a sada seli na "Otok".

"Osjećaj je nevjerojatan, jedva čekam početi trenirati s momčadi. To je zapravo bio moj san od moje 12 ili 13 godine," kazao je mladi Talijan iza kojeg je sjajan nastup na EURO-u 2024. u Njemačkoj.

Posebno su ga zapamtili hrvatski navijači nakon što je u posljednjim sekundama utakmice protiv "Vatrenih" sjajno asistirao Mattiji Zaccagniju za izjednačenje i prolazak skupine, ali i "hrvatski zbogom" europskom prvenstvu.

"Bilo je iznimno teško privesti ovaj dogovor kraju. Identificirali smo Riccarda kao dio naše strategije potpisivanja ugovora s igračima koji odgovaraju našem profilu i koji će ojačati našu momčad. Ima 22 godine, ali donosi kvalitetu i iskustvo," kazao je sportski direktor Edu. (Hina)

19.00 Jadon Sancho dogovorio je osobne uvjete prelaska u PSG. Klub s Parka prinčeva u krilnom napadaču Manchester Uniteda vidi zamjenu za Kyliana Mbappea. No napravljen je tek prvi korak jer još uvijek se trebaju utanačiti uvjeti transfera s Unitedom koji računa na najmanje 60 milijuna eura prihoda. Sancho je višak u vizijama Erika ten Haga ovog ljeta, a proljeće je proveo na posudbi u dortmundskoj Borussiji s kojom je igrao i finale Lige prvaka.

18.05 Licitacija može početi. Red koji se stvorio za uslugama 22-godišnjeg Karima Adeyemija sve je dulji. Chelseaju, West Hamu, Aston Villi priključio se i Juventus. U Dortmundu su spremni poslušati ponude, navodno uz poruku kako za cifre manje od 50 milijuna eura neće niti sjesti za stol. Adeyemi je u Borussiju stigao prije dva ljeta u transferu teškom 30 milijuna eura iz RB Salzburga. Za klub iz Dortmunda odigrao je 66 utakmica uz učinak od 14 golova i osam asistencija.

17.30 Ponuda PSV-a za Seppa van den Berga na Anfieldu je odbijena bez razmišljanja. Nizozemski velikan je za 22-godišnjeg braniča ponudio 10 milijuna eura što je za Liverpool neprihvatljivo, a odgovorili su iznosom od 20 milijuna kao cijenom za koju bi se transfer mogao zaključiti. Van der Berg je na Anfield stigao još u ljeto 2019., no vrijeme je uglavnom provodio po posudbama. Igrao je za Preston, Schalke pa Mainz za kojeg je prošle sezone odigrao 33 bundesligaške utakmice.

17.00 Manchester United pred potpisom je Noussaira Mazraouija. Čelnici Bayerna pristali su na 25 milijuna eura ponuđene odštete, a 26-godišnjem Marokancu ponuđen je ugovor u trajanju od šest godina. Menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag svojedobno je trenirao Marokanca u Ajaxu od 2018. do 2022., a otuda i želja za njegovim transferom. Mazraouijev dolazak na Old Trafford ujedno znači i odlazak Aarona Wan-Bissake u, vrlo izvjesno, West Ham za oko 20 milijuna eura odštete.

15.50 Trener Napolija Antonio Conte izostavio je napadača Victora Osimhena iz sastava koji je u nedjelju odigrao prijateljsku utakmicu protiv albanskog KF Egnatia. To je vjerojatno i konačna potvrda skorašnjeg transfera iako je pitanje gdje će Osimhen nastaviti karijeru. Nigerijski napadač rekao je "da" PSG-u, ali francuski klub još se nije uspio dogovoriti s Napolijem oko odštete. S druge strane velika Conteova želja je ponovo sarađuje sa Romeluom Lukakuom. U Napoliju su, prenosi Fabrizio Romano, spremni Chelseaju ponuditi opciju paketa po kojoj bi dobili Osimhena po nižoj cijeni, ali da zauzvrat u suprotnom smjeru krene Lukaku.

14.40 Legendarni kostarikanski vratar Keylor Navas pronašao je novi klub! Ove sezone branit će vrata Monze u koju je došao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om. Ovog tjedna održat će se liječnički pregled te će zatim potpisati ugovor.

13.40 Kako će Dinamo izgledati na otvaranju sezone i kakvu bi ulogu mogli igrati novi igrači na Maksimiru? Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

13.00 Slovenski napadač Žan Vipotnik (22) dugo je bio želja zagrebačkog Dinama, posljednjih dana povezivalo ga se i s Hajdukom, a odlazak Bordeauxa u stečaj na kraju bi mogao iskoristi engleski Sunderland. Informacija je to koja se pojavila u pojedinim slovenskim, ali i engleskim medijima.

12.20 Manchester United pronašao je pojačanje za obranu. Noussair Mazraoui na korak je do Old Trafforda, a britanski mediji javljaju da je verbalni dogovor između engleskog velikana i Bayerna već postignut. Cifra s kojom raspolažu mediji na otoku kreće se od 18 pa sve do 24 milijuna eura.

11.30 Florian Plettenberg sa Sky Sporta doznaje da Xavi Simons ipak neće završiti u Bayernu. Nizozemski ofenzivac želi ostati u Leipzigu koji ovih dana s PSG-om pregovara o posljednjim detaljima nove jednogodišnje posudbe.

10.30 Aarón Anselmino danas će u Londonu obaviti liječnički pregled te popisati s Chelseajem ugovor do 2030. s mogućnošću produženja na 2031. godinu. 19-godišnji argentinski stoper će nakon što stavi potpis već ovoga tjedna napustiti London i vratiti se u Buenos Aires te nastaviti i dalje igrati za Bocu Juniors, ali ovoga puta kao posuđeni igrač.

9.30 Yan Couto trebao bi preseliti iz Manchester Cityja, a kao njegov novi klub spominje se Borussia Dortmund. Nicolò Schira javlja da su pregovori u finalnoj fazi, odšteta bi trebala iznositi 30 milijuna eura, a 22-godišnji brazilski desni bek trebao bi potpisati ugovor do 2029. godine.

8.25 Emerson Royal mogao bi ovoga tjedna dres Tottenhama zamijeniti onim AC Milana. Fabrizio Romano javlja da nas do službene potvrde ovoga posla dijeli još jedna runda razgovora koja bi se trebala održati tijekom današnjeg dana.

8.00 Jedna od glavnih Dinamovih meta, Kevin Carlos, na izlaznim je vratima Yverdona. Još nije sasvim jasno hoće li Maksimir biti iduća destinacija španjolskog napadača nigerijskog porijekla, no Carlos napušta švicarski klub, to je sasvim jasno.

Više pročitajte OVDJE.

7.30 Barcelona ostaje bez krilnog napadača? Prema informacijama iz španjolskih medija, Raphinha je na meti kluba iz Saudijske Arabije koji je navodno spreman Kataloncima u zamjenu za Brazilca poslati čak 65 milijuna eura. Iako nije potvrđeno, navodno se radi o tamošnjem prvaku Al-Hilalu koji je već u prošlosti pokazao interes za Barçinog ofenzivca. Ostvari li se ovaj transfer i na Barcelonin račun sjedne navedeni iznos, lov na Danija Olma, za kojeg Leipzig traži 60 milijuna eura, bit će za katalonskog diva bitno olakšan.

Dobro jutro, dragi čitatelji!

Novi radni tjedan je pred nama, što znači da možemo očekivati nove velike transfere u Hrvatskoj i inozemstvu. No, prije toga, prisjetimo se onog što se dogodilo jučer.

Nakon što je klub napustio Fran Brodić, Dinamo je ostao na samo dva centralna napadača, na Brunu Petkoviću i Sandru Kulenoviću. Stoga se sportski direktor Marko Marić bacio na posao i kao prvu metu naciljao napadača švicarskog Yverdona Kevina Carlosa.

Lukas Kačavenda potpisat će ugovor s Dinamom, najnovija je vijest koja stiže iz Maksimira. Ovih dana sastat će se sportski direktor Dinama Marko Marić i šef Lokomotive Božidar Šikić te definirati sve oko otkupa ugovora 21-godišnjaka koji može pokriti više pozicija u momčadi, a koji je vrlo dobrim pripremama zaslužio povjerenje Sergeja Jakirovića i zavrijedio ugovor s Modrima.

Barcelonu će, po svemu sudeći, nakon 18 godina napustiti Sergi Roberto. U Blaugranu je stigao kao mladić s 14 godina, bio članom zlatnog doba Katalonaca, a sada bi s 32 godine na leđima trebao napustiti klub kao slobodan igrač. Roberto na stolu već ima nekoliko ponuda, a čini se da je najviše zagrizao nizozemski Ajax. Za sada mu se ne žuri, a sve ponude razmotrit će u nadolazećim danima.

Trakavica oko transfera Danija Olma i dalje traje. Ipak, nekako je najizglednije da će karijeru nastaviti u Barceloni, koji i dalje održavaju kontakt s njim dok čekaju Nica Williamsa.

Linker
05. rujan 2024 18:12