Vojko Bašić/Cropix
REAKCIJA S POLJUDA

Oglasio se Jakobušić: ‘Mi smo najstabilniji klub u državi, i dalje smo prvi. I noga u guzicu je korak naprijed‘

Predsjednik Hajduka osvrnuo se i na izjavu bivšeg predsjednika Nadzornog odbora kluba
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. rujan 2023. 13:46

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić nazočio je svečanosti Dana splitskog sporta u organizaciji Splitskog saveza športova. Dijelio je nagrade, čestitao laureatima, veselo se smijao, ali znao je da ga čekaju i medijske obaveze.

- Pričat ćemo o krizi, zar ne – kazao je u uvodu uz primjetnu dozu ironije.

Unatoč dva uzastopna poraza, Jakobušić je djelovao mirno, staloženo. I nije izbjegao niz pitanja koja su zanimala brojne predstavnike medija u Hrvatskom domu. Uostalom, od Jakobušića smo navikli da ne pribjegava taktici uzmaka u neugodnim situacijama.

- Nema krize. Siguran sam da smo mi najstabilniji klub u Hrvatskoj, a pogotovo u odnosu na naše konkurente. Kad izgubiš doma može biti jedan dio na igračima, s onakvim pristupom u Gorici sigurno je jedan dio na struci, a kad izgubiš dvije utakmice u 90. minuti sigurno je nešto i na meni, odnosno na klubu. Znamo što nam je cilj. I dalje smo prvi i siguran sam da ćemo biti dobri - rekao je Jakobušić.

Komentirao je i Facebook objavu bivšeg predsjednika Nadzornog odbora kluba, Ljube Pavasovića-Viskovića. Podsjetimo, Visković je među ostalim napisao da "ako Hajduk za**** protiv Dinama i Rijeke, to će biti kraj priče za sljedećih 7-8 godina.

- Bivšeg predsjednika Nadzornog odbora iznimno cijelim i mi smo ozbiljni cijelo vrijeme, on to zna, to je više bila poruka igračima.

Trebat će Hajduk pobijediti Lokomotivu, bit će veliki pritisak na momčadi Bijelih u subotu na Poljudu.

- Trebali smo pobijediti i Istru pa nismo. Treba zaslužiti pljesak, pokazati hajdučki pristup, a onda će doći rezultat. Ovo može biti kriza, ali dolazi u pravom vremenu. Mi smo postali lovina, ako suparnici nisu navikli da smo mi na ovom mjestu, možda ni mi nismo još na to navikli - kazao je predsjednik Hajduka.

Osvrnuo se Jakobušić i na izjavu Zvonimira Šarlije kako je domaćim igračima više stalo nego strancima u momčadi.

- Kad završi utakmica, ti daš gol, izgubiš utakmicu i svi su nikakvi. Šarlijin je kontekst poruke da je njega možda boljelo više nego druge. To je izvučeno iz konteksta, ali podjela nema. U konačnici, Hajduk je non-stop u nekoj krizi. Ako ništa, znamo se nositi s tim. Ponavljam, ne vidim da je ovo kriza. Problem je rezultata, ali i noga u guzicu je korak naprijed- zaključio je prvi čovjek splitskog kluba.

Toliko od Jakobušića. Bilo je još spremnih pitanja, ali i ovo je bilo dostatno da predsjednik Bijelih prenese klupsko razmišljanje. Hajduk je i dalje prvi, odustajanja nema, prvo mjesto se želi i zadržati unatoč aktualnom trenutku, unatoč dva poraza u nizu.

Linker
18. studeni 2023 16:33