Navijači Hajduka na treningu

 VOJKO BASIC Cropix
SJAJNO RASPOLOŽENJE

Ovo je kao na Poljudu! Torcida zavladala Švicarskom, Hajduk se u jednom detalju digao na višu razinu

Desetak navijača Hajduka htjelo je i preskočiti ogradu na treningu, no to ipak nisu učinili
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. travanj 2023. 19:09

Na zadnjem treningu kao na Poljudu, jer Nyonom je u četvrtak poslijepodne odjekivalo "ajmo Bijeli". Dio navijača već je stigao u Švicarsku, a njih desetak nije propustilo pogledati posljednji trening Budimirove momčadi. Čak su se htjeli i malo približiti travnjaku, preskočiti ogradu, ali klupski djelatnici objasnili su im da bi bilo bolje ostati s druge strane odakle su cijeli trening bodrili Budimirovu momčad koja je u odličnom raspoloženju odradila trening u Colovray u Nyonu.

Vježbali su Bijeli pod budnim okom šefa Akademije Bore Primorca, ali i 20-ak novinara iz Hrvatske. Zaista impresivna brojka, jer došla su tu i poznata TV imena nacionalnih sportskih redakcija, pa se Hajduk i u tom segmentu podigao na nacionalnu razinu. Ali, polufinale Lige prvaka mladih i pruža taj nivo.

Na polufinalnu utakmicu dolazi i Zvonimir Boban, nekadašnji kapetan Vatrenih, a danas visoki dužnosnik UEFA-e. Boban stiže na polufinale, a bivši kapetan Hajduka Josip Skoko stigao je i na trening. U društvu svog prijatelja Skoko je došao u Švicarsku, jer u momčadi juniora Bijelih i njegov je sin, perspektivni 17-ogodišnjak Noa. Dok su hajdukovci trenirali, igrači Milana su odmarali u hotelu u Nyonu. Sve četiri momčadi su u istom zdanju, ali igrači Milana svoje su posljednje vježbanje obavili u Italiji.

Nakon treninga u Nyonu pred hrvatske novinare izašao je trener Bijelih Marijan Budimir.

- Zadnji trening je kao i na svim gostujućim europskim utakmicama, relaksirajuće prirode, bez taktičkih zahtjeva. Željeli smo igrače što više opustiti, stalno se ponavlja teza povijesne utakmice, ali ja želim da igraju nogomet. Milan? Imaju svoju igru od koje neće odstupati, možda će se malo taktički i prilagoditi. Odlučivat će sitnice, inspiracija pojedinca i, vjerujem, naša želja. Navijači su došli do Švicarske, vidi se koliko je Hajduk velik klub. Njihova nazočnost puno znači i meni i igračima. U polufinalu ćemo imati snažnu podršku navijača, ali naš fokus treba biti na utakmici, a huk s tribina bit će nam dodatni poticaj. O finalu ne razmišljamo, iako su nas prije polaska mnogi ispratili s porukom "vidimo se u srijedu". Eto, pa neka se vidimo u srijedu - kazao je Marijan Budimir.

Linker
20. svibanj 2024 18:24