Marko Tolić i Marko Bulat

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
SASTAV ZA HAJDUK

Pogledajte kakav bi Dinamo trebao istrčati na Poljudu: Mlada nada u prvih 11 i poseban plan za Livaju!

Dolazak Gojaka na presicu sugerira da bi trebao dobiti prednost pred Tolićem ili Menalom
Piše: Tomislav Juranović/JLObjavljeno: 11. ožujak 2022. 22:18

U kojem sastavu će u derbiju istrčati Kopićeva momčad, jedno je od bitnijih pitanja koja kolaju u nogometnim kružocima. Razlog tome je i vijest iz maksimirske bolnice, prema kojoj su se Arijan Ademi, Kevin Theophile-Catherine i Dino Perić priključili treninzima prve momčadi. Ivanušec je, pak, zbog trbušnog zida i dalje "out", i sve je izvjesnija operacija.

image
JL

Ipak, to valja uzeti s logičkim odmakom: Perić je, naime, posljednju utakmicu odigrao protiv Rijeke 30. siječnja, Ademi kontra Lokomotive tjedan prije, i doista je teško očekivati da bi nakon dva-tri treninga s momčadi, praktički u procesu oporavka uletjeli u sastav u tako važnoj utakmici kao što je derbi. No, francuski stoper nije imao tegoba sve do utakmice s Osijekom, nakon koje je propustio sraz sa Šibenikom, ali s obzirom na to da nije dugo bio izvan terena, on je i dalje praktički u sustavu udarne momčadi.

image

Amer Gojak i Željko Kopić na presici

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Pogotovo jer Dilaver i Lauritsen trenutačno nisu u adekvatnoj formi, a nedostaje im i minutaža, dok je Ristovski, koji je Theophilea dobro zamijenio protiv Šibenika, ipak važniji na mjestu desnog "wing-backa", s obzirom na to da je Moharrami pao u treći plan, a da je Špikić ipak ofenzivnija varijanta. Kopić bi, prema svemu sudeći, na Poljudu ipak istrčao u opreznijoj varijanti, s prokušanim rješenjima.

Mnogi se pitaju i što je s veznom linijom, no posljednje utakmice sugeriraju da bi mjesto dva zadnja vezna trebali zauzeti ove sezone kontinuirano dobri Mišić i sve bolji Bulat, dok dolazak Amera Gojaka na presicu uoči utakmice sugerira da bi trebao dobiti prednost pred Tolićem ili Menalom. To je, uostalom, na tragu ideje koju je Kopić predstavio kontra Seville u Maksimiru, uz sitne preinake, jer sigurno će i veza imati "prekovremene sate" i raditi "u rikverc", zajedno s bokovima, da se prije svega zaustave Livajina slobodna kretanja.

Ostalo bi sve unutar sastava trebalo biti "beton", s Livakovićem, Šutalom, Franjićem, Bočkajem te naprijed, jasno, Oršićem i Petkovićem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 03:04