TOM DUBRAVEC Cropix
NAJAVA KOJA SE ČEKALA

Poljud se obnavlja, ali Hajduk dobiva i novi stadion! Gradonačelnik Splita predstavio projekt od 40 milijuna eura

Gradonačelnik Puljak predstavio je tri faze obnove Poljuda i izgradnje centra u Brodarici
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. lipanj 2023. 20:41

Na redovnoj Skupštini Hajduka, održanoj večeras na Poljudu, po prvi put je javnosti iznesena ideje za razvoj infrastrukture Hajduka prema kojoj bi Bijeli do 2027. dobili novi stadion u Parku mladež, što je iznio gradonačelnik Ivica Puljak.

"Cilj je da Hajduk stalno igra pred barem 20.000 navijača, želimo osigurati uvjete za europske ambicije kluba, Hajduk mora ostati narodni klub, dugoročno postati samoodrživ, proširiti kapacitete Akademije. Projekt uključuje dio od Poljuda do Brodarice preko Turske kule", rekao je gradonačelnik Puljak pa objasnio:

image

Gradonačelnik Ivica Puljak (lijevo)

ANTE CIZMIC Cropix

"Prva faza je obnova Poljuda, druga je rekonstiruirati sadržaje oko Poljuda i treća je obnova gradskog projekta Brodarica na kojem se nalazi nogometni stadion gdje igra RNK Split. Prva faza su radovi na armirano-betoonskoj konstrukciji i kompletnoj rekonstrukciji stadiona Poljud mogu se izvesti prema postojećim dozvolama, početak obnove je u drugom tromjesječju 2024., a troškovi su 30 do 40 milijuna eura, a financirali bi grad i država. Druga faza, uređenje dodatnih sadržaja oko Poljuda, počela bi u prvom kvartalu 2025. godine. Treća faza je gradskog projekta Brodarica, kroz taj projekt bi pokušali realizirati ambicije Hajduka. Gradski projekt Brodarica podrazumijeva novi stadion Hajduka, zatim kongresni centar, poslovni centar i gradske stanove za dugoročni najam. Početak radova bio bi u prvom kvartalu 2026. godine, završetak radova do eventualnih Europskih igara 2027. godine", kazao je gradonačelnik dodavši pritom:

- Stari plac se time oslobađa da bude park za kulturne i javne sadržaje sa podzemnom garažom, jer nam ne trebaju tri stadiona - zaključio je Puljak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 07:16