Doček Ivana Rakitića

 DUJE KLARIC Cropix
REAKCIJE NAVIJAČA

Rakitićev potez treba biti pouka djeci: ‘Samo se nadam da igrači ne razmišljaju o restoranima i klubovima‘

Dolazak bivšeg Vatrenog u Split izazvao je golemi interes, i to ne samo pobornika Bijelih
Piše: Toni RoićObjavljeno: 22. srpanj 2024. 11:05

Dolazak Ivana Rakitića u Split izazvao je golemi interes nogometne javnosti i navijača, ne samo Hajduka već i ostalih klubova, a u bespućima internet svijeta stiče se dojam da nema onoga tko neće prokomentirati jedan od najvećih transfera u povijesti HNL-a. Izdvojit ćemo neke komentare za koje smatramo da su realni i u kojima nema vrijeđanja i omalovažavanja bilo koga.

- Čovjek koji se odrekao švicarskog dresa i svih beneficija koje bi imao u Švicarskoj, još jednom dokazao da nije u šoldima sve - jedno je od viđenja vezanih za napuštanje saudijske lige i odricanje od barem 10 milijuna eura zarade tamo.

- Pokazao je kakav je karakter i danas, kada je odabrao romantiku i ljubav umjesto novaca. Ništa ga ne povezuje s Hajdukom od djetinjstva, a odabrao je ljubav i strast navijača ovog kluba. Neka djeca u svlačionici uče od njega, ali i djeca na tribinama. Kakav dobar početak dana, hvala ti Hajduče - podvlači se u još jednom sličnom razmišljanju.

- Ako dođe do određene forme sigurno će bit veliko pojačanje za Hajduk, iako nakon prošlosezonskog potopa u meni nema ni zrno euforije. Samo se nadam da su neki standardi postavljeni i da nismo luda sredina gdje će igračima na pameti biti noćni klubovi i restorani, a ne trening i utakmica - prisjeća se navijač Hajduka boli iz prošle sezone, dok drugi nadodaje:

- Barem će Marko Livaja malo mira dobiti i samo da je zdravlja i poštenog pristupa. Koliko bi nam sad značilo i da su Melnjak i Perišić barem na 80-90 posto, da nam je Žaper zdrav...

image

Doček Ivana Rakitića

VOJKO BASIC Cropix

- Mene je euforija uhvatila, ali ne titula nego činjenica da imam privilegiju gledati u najdražem dresu zajedno Livaju, Perišića i Rakitića - nastavlja se tema, a mnogi trenera Gennara Gattusa vide kao ključnog čovjeka za posložiti ovaj Hajduk s Rakitićem i ostalim zvijezdama.

- Navijači su navijači i ne može se promijeniti ovaj naš sklop i mentalitet, ali najbitnije je da imaš stabilnog trenera koji igračima neće dopustiti nikakvu euforiju, nego na prve takve znakove bilo koga prebaciti na klupu ili tribinu bez problema - jedan je od zaključaka, dok sljedeći komentator nastavlja:

- Najveće pojačanje Hajduka je Gatusso i pored Rakitića i bilo koga još da dođe. Trener je najvažnija figura prve momčadi i da smo imali ranije Gatussa već bismo bili prvaci. Pogledajte nedavnu izjavu Rina za Perišića, isto vrijedi i za Rakitića i Livaju i za sve. To su veliki treneri i za to Kaliniću skidam kapu na dovođenju Talijana.

Smirivanje euforije priželjkuju svi trezveniji navijači i simpatizeri Bijelih, a zaključak je:

- Ajmo u tišini dopustit da se radi koliko god možemo. Tišina nam treba nakon onog debakla na proljeće, dopustimo Gennaru da radi, da gradi euforiju igrama i rezultatima na terenu.

image

Ivan Rakitić

VOJKO BASIC Cropix

Oglasili su se i brojni navijači Dinama i drugih klubova...

- Kako god završi ova priča ja kao veliki dinamovac iskreno čestitam Hajduku na ova tri vrhunska poteza - Rakitić, Gattuso i Perišić. Odlično marketinški i poslovno odrađeno, svaka čast. Veselim se zanimljivom prvenstvu - kaže navijač Dinama, dok drugi ovako vidi odnos snaga:

- Svaka čast, odličan potez Hajduka, ali mišljenja sam da mu nedostaju još barem dva dobra pojačanja da bude konkurentan Dinamu.

Treći pak kaže ovako:

- Meni je drago što takvi velikani dolaze nazad u našu ligu. Dinamovac sam, ali sretno Raketi i Hajduku, pogotovo u Europi. Samo vrijeme će pokazati je li Rakitić pojačanje ili samo jedan odličan marketinški program, kao i većina velikih imena koja su dolazila, a od njih ništa, osim Livaje koji je ipak došao u najboljim godinama.

Iz Osijeka je pak stigla upozoravajuća poruka:

- Dobio je i Kristijan Lovrić u Osijeku nezapamćeni doček, pa nije poveo momčad kako se očekivalo i sada traži novi klub, a ne može ga naći.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. kolovoz 2024 21:19