PAUL ELLIS Afp
NETKO SE MALO ZAIGRAO?

Scena koja je mnoge ostavila u nevjerici: Glavni konkurent Saudijcima u lovu na slavnog igrača je - Hajduk!?

Postotak vjerojatnosti tog transfera u Hajduk prema istoimenom portalu iznosi 46 posto
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. srpanj 2023. 19:11

Ponekad doista ne treba vjerovati svemu što se može pročitati u bespućima internetske zbilje. Vjerodostojan izvor je ključan za pouzdane informacije, no u današnjem digitalnom svijetu pojavile su se mnoge platforme na kojima svatko može prezentirati neku svoju istinu.

Portal Transfermarkt uživa veliku popularnost među nogometnim poklonicima, najviše zbog detaljnih informacija o klubovima i igračima. Osim što nudi procjenu tržišne vrijednosti igrača (koja je u pojedinim slučajevima dosta daleko od realnosti), na Transfermarktu možete pronaći i rubriku o transfernim glasinama.

A u njoj stoji kako je favorit za dovođenje Davida De Gee – splitski Hajduk! Postotak vjerojatnosti tog transfera, prema TM-u, iznosi 46%, dok je drugi favorit za dovođenje bivšeg španjolskog reprezentativca saudijski Al-Nassr (42%).

image
SCREENSHOT Transfermarkt

De Gea (32) je slobodan igrač nakon raskida ugovora s Manchester Unitedom u kojem je proveo 12 sezona te tjedno inkasirao 440 tisuća funti. Primanja su to kojima Al-Nassr može parirati, dok Hajduk jednostavno ne može ući u tu priču.

Osim ako Jakobušić i Nikoličius imaju neke druge adute u svojim rukavima, no teško je vjerovati da bi dovodili De Geu pokraj Lovre Kalinića i Ivana Lučića, dok prostor za pomake postoji u drugim dijelovima splitske momčadi. Logičnije je objašnjenje da se netko od Transfermarktovih suradnika malo zaigrao...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 14:54