Ismael Diallo

 DAMIR KRAJAC Cropix
ANALIZA STRUČNJAKA

Skomina izdvojio tri situacije s derbija, Pajač napravio veliku pogrešku? ‘Nikada ovo ne bih dosudio‘

Diallo je isključen nakon drugog žutog kartona u četvrtoj minuti nadoknade
Piše: SNObjavljeno: 13. rujan 2024. 23:26

Nakon pobjede Hajduka na Maksimiru pogotkom Marka Livaje, proed brojnih komentara krenula je i sudačka analiza Damira Skomine. Iskusni sudac za MaxSport je izdvojio tri situacije za koje smatra da ih treba prokomentirati.

- Prije svega, vjerujem da nakon ovog derbija sudac neće biti netko o kome se priča previše. Proći ćemo kroz par situacija. Generalno, kriterij je bio dosta ujednačen, osim što je "level" kod nekih prekršaja nelogičan. Imali smo u 63. minuti situaciju da je na utakmici viđeno četiri kartona, znači da je sudac držao sve u svojim rukama - pohvalio je Skomina suca Igora Pajača.

Ipak, misli da Diallo nije trebao biti isključen u četvrtoj minuti nadoknade, kada je dobio drugi žuti karton.

- Prvi žuti karton apsolutno je opravdan jer se radi o opasnom startu na Mmaeea. Sreća je da su mu kramponi skliznuli niz nogu, da je noga ostala, bilo bi to i više od žutog. Ovako je žuti karton dovoljan. Drugi žuti karton stigao je nakon igre rukom, to nije sporno i to je kažnjivo. No, ja nikada ne bih dao drugi žuti karton za ovo. To je moja ocjena. Ne možemo pričati o tome da bi Dinamo dobio nešto obećavajuće da nije bilo ove ruke. Za mene ovo nije točna odluka. Ova situacija nije crno-bijela. Možemo govoriti o drugom žutom kartonu, ali za mene to ipak nije isključenje - kaže Skomina.

Zatim je pokazao situaciju iz 54. minute, kada je Theophile "okrenuo" Livaju u kontri i bacio ga na tlo povlačenjem.

- Ispravno je Pajač ovdje pokazao žuti karton, to mora biti opomena.

Izdvojio je i Kalikov udarac koji je nekog od Dinamovih igrača, čini se Stefana Ristovskog, pogodio u ruku. No, procjena je da nema kaznenog udarca jer je ruka bila uz tijelo.

- Igrač Dinama bio je zatvorenog položaja, nema govora o najstrožoj kazni. Da ga je lopta pogodila u šaku, možda bismo mogli govoriti o VAR intervenciji. Ovako, ispravna odluka - zaključuje Skomina.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. rujan 2024 10:00