GORAN MEHKEK Cropix
SADA SE SVE ZNA

Stigla kazna za Ivana Leku zbog vrijeđanja suca, ovo je težak udarac za Hajduk na početku nove sezone!

Trener Hajduka jeuz suspenziju kažnjen i novčano sa 2.500 eura zbog psovanja i vrijeđanja Darija Bela
Piše: SNObjavljeno: 24. srpanj 2023. 17:29

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza danas je održala sjednicu na kojoj je donijela odluke o kaznama vezanim uz utakmicu SuperSport Superkupa između Dinama i Hajduka na Maksimiru.

Glavni trener Hajduka, Ivan Leko, kažnjen je temeljen članka 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a zabranom obavljanja funkcije na pet (5) prvenstvenih ili kup utakmica i novčanom kaznom u iznosu od 2.500 eura zbog psovanja i vrijeđanja glavnog suca utakmice, uslijed čega je i bio isključen.

image
GORAN MEHKEK Cropix

HNK Hajduk kažnjen je s 3.000 eura temeljem članka 66. Disciplinskog pravilnika HNS-a zbog korištenja pirotehničkih sredstava gostujućih navijača.

GNK Dinamo kažnjen je s 3.000 eura temeljem članka 66. Disciplinskog pravilnika HNS-a zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih navijača.

Podsjetimo, Leko je na utakmici Superkupa isključen u prvoj minuti sučeva dodatka prvog poluvremena nakon što je vrijeđao glavnog suca Darija Bela, u čijem zapisniku stoji da mu se trener Hajduka obraćao grubim izrazima. "Smeće jedno, mišu mali, je**m te u usta, go*no ćelavo", dobacivao je Leko sucu Belu uz agresivne gestikulacije.

Uoči drugog derbija Dinama i Hajduka na Maksimiru, odnosno otvorenja nove sezone SuperSport HNL-a, Leko je kazao da više neće ponoviti takvu scenu:

- Žao mi je, ja mogu reći da tu priču od mene nećete više vidjeti - poručio je Leko.

U priloženoj anketi pitamo vas je li HNS primjereno kaznio Leku ili mislite da je suspenzija od pet utakmica preblaga?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 15:49