Lukas Grgić (LASK) i Son Heung-Min (Tottenham)

 RICHARD CALVER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Richard Calver/Shutterstock Editorial/Profimedia
POZNATA I CIJENA TRANSFERA

Suigrač novog pojačanja na Poljudu otkriva: ‘Igramo proljeće u Europi, ali on je htio samo u Hajduk!‘

‘Bio nam je standardni prvotimac, klub ga nikako nije mogao spriječiti u odlasku‘, kaže Raguž.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. siječanj 2022. 17:23

Hajduk je dugo pratio Lukasa Grgića, defanzivnog veznog LASK-a, čak se spominje da su Bijeli cijelu prošlu godinu imali tog igrača "na radaru". Grgić je naposlijetku preselio u Hajduk, a njegov bivši suigrač, 23-godišnji napadač hrvatskih korijena, Marko Raguž otkrio nam je o kakvom se igraču radi.

- Znam da se u Hrvatskoj o našem Lukiju malo zna, ali imat ćete ga prilike upoznati. Grgić je odlična šestica, veznjak koji ima ima dubinsko dodavanje. Lijeva noga, mentalno jak sa velikom količinom trke. Prava šestica koji će biti pojačanje za Hajduk – tvrdi Raguž.

Prvo je pitanje kako se LASK odrekao svog standardnog igrača. Jer, Grgić je upisao 13 nastupa u ligaškom nadmetanju, imao je status prvotimca.

- Istina, stanadardni prvotimac kojeg su samo povremene ozljede zaustavile da upiše još više utakmica. Za nas je bio važan igrač, u LASK-u je imao status, ali kako mu je ugovor završavao na ljeto, onda ga klub nije mogao spriječiti u odlasku. Koliko znam, njegova je želja bila otići u Hajduk. Bilo je i drugih ponuda, ali Luki je htio samo Hajduk.

image

Lukas Grgić i Lukša Jakobušić

ROBERT MATIĆ/HNK HAJDUK

Što znači za Grgića odlazak u Hajduk? Iskorak u karijeri?

- U svakom slučaju iskorak, jer Hajduk se bori za prvo mjesto u Hrvatskoj. LASK je u dvije posljednje godine imao dobre rezultate, malo smo u prvenstvu posustali prošle jeseni, međutim u Europi smo nastavili sa dobrim rezultatima, igramo proljeće u Konferencijskoj ligi. Ali, unatoč svemu Grgić je izabrao Hajduk za nastavak karijere.

Hoće li LASK biti oslabljen bez Grgića?

- Nadam se da ćemo pronaći alternaciju, jer sigurno je da će nam trebati nakon njegova odlaska. S obzirom da igram u LASK-u vjerujem da ćemo brzo pronaći zamjenu, ali znam da će nam nedostajati njegova angažiranost u sredini. Ali, zato će Hajduk s njim puno dobiti, jer ima iskustvo i energiju da bi s novom momčadi napravio zajednički iskorak. Svi netrpljivo čekamo njegov početak u Hajduku, zato što smo uvjereni da će svojim pristupom i mentalitetom biti od velike pomoći splitskom klubu.

Grgićeva karijera

Lukas Grgić je prije sedam godina već igrao u LASK-u, da bi u ljeto 2017. prešao u Ried. Tri austrijska prvoligaša, bivša i sadašnja, ima upisane u karijeri. Od LASK-a preko Rieda, zatim Tirola i ponovno do LASK-a u koji se iz Innsbrucka vratio u srpnju 2020. godine. Prošle sezone je upisao 15 nastupa uz dva pogotka, dok je u ovom prvenstvu stao na 13 nastupa i dva pogotka nakon prevog dijela prvenstva.

Pomalo apsurdno zvuči da je Grgić najbolje utakmice u LASK-u ove sezone odigrao upravo na kraju jeseni. U posljednjoj utakmici za momčad iz Linza, u pobjedi protiv Austrije u Beču, upisao je pogodak i asistenciju za konačnih 3:2. Oba pogotka u Bundesligi prošle jeseni postigao je u zadnjih mjesec dana. Na početku sezone je nekoliko utakmica propustio zbog ozljeda, kasnije ulazio s klupe, ali onda je u finišu zadržao standardnost.

Odšteta 100.000 eura

Grgiću je ugovor sa LASK-om isticao u ljeto ove godine, alli Linz ipak nije napustio bez odštete. Prema dostupnim informacijama Hajduk je platio 100.000 eura odštete LASK-u za transfer 26-ogodišnjeg veznjaka. Na Transfermarktu Grgića cijene na 800.000 eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:45