Dragana Olujić Sekulić i Marko Livaja

 ANTE CIZMIC Cropix
AFERA ‘NUTRICIONISTICA‘

Tko je napadač iz poljudskog tunela? ‘Ne mogu vjerovati da bi sudjelovala u neredu i ekscesu‘

Pajač je optužio Draganu Olujić za fizički napad, Hajduk tvrdi da ima snimku koja pokazuje da je sudac napadač
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 22. ožujak 2024. 22:13

Nutricionistica Hajduka i brojnih sportaša, olimpijaca, osvajača medalja, Dragana Sekulić Olujić odjednom je zbog događaja u poluvremenu utakmice između Hajduka i Lokomotive (1-2) dospjela u žarište interesa javnosti.

Ima ih koji se zgražaju na račun tvrdnje da je gospođa Dragana gurnula ili udarila rukom u grudi suca Igora Pajača (kako on to tvrdi u dopunskom izvješću), pa zazivaju njezinu ispriku, to jest da kaže ono spasonosno, bez obzira na to što se u tunelu događalo: "Falila sam, ispričavam se". Ali ima još više onih, pogotovo iz Hajduka, koji nastoje spasiti njezin lik drugim tumačenjima, to da je sudac Pajač bio taj koji je, bilo nagonski, bilo namjerno, gurnuo Draganu. U Hajduku kažu da imaju i vidio snimku s takvim sadržajem.

Umjereniji će se svakako zapitati kako se i zašto Sekulić uopće našla u toj gužvi oko suca Pajača…

Pohvale sa svih strana

S druge strane, doslovno svi s kojima nutricionista surađuje, puni su hvale, ne samo na račun njezine stručnosti, nego i vrlo korektnog ponašanja u odnosima sa sportašima kojima pomaže. Inače, privatno gospođa Sekulić je samohrana majka s troje djece, kći poznatog i vrlo popularnog u Splitu, ugostitelja Dragomira Sekulića, koji je još od 1989. na čuvenoj Matejuški, ribarskom dijelu splitske luke, otvorio i vodio (sada je u mirovini) konobu Fife, prema mnogim mišljenjima, najbolju u Splitu.

Sandro Deak, glavni tajnik taekwondo kluba Marjan, čiji natjecatelji osvajaju medalje na Olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima, rekao je:

- Mogu potvrditi našu dugogodišnju suradnju s Draganom, koja je zaista top stručnjak, dokazala se u tom delikatnom poslu slaganja prehrane naših članova…

Jedriličar Filip Jurišić, kandidat za Olimpijske igre u Parizu, objasnio je da je ona u stožeru jedriličara Mornara (tako i Tonća Stipanovića, osvajača dviju srebrenih medalja na Igrama u Rio de Janeiru i Tokiju) angažirana na delikatnom poslu još od 2012. godine...

- Mogu kazati da je ona Gospođa vrlina, izuzetno profesionalna, predana poslu, tako da ću reći da živim, treniram i natječem se uz pomoć njezinih receptura.

Ne sudjeluje u ekscesima

I Dino Sinovčić, paraolimpijac plivač, osim što je nahvalio stručnost Dragane Sekulić Olujić, još je dodao...

- Čitam i pratim što se sada događa, pa ne mogu vjerovati da bi ona bila kadra sudjelovati u nekom neredu ili ekscesu.

Još jedan paraolimpijac Ivan Mikulić, srebrni u taekwondou s Igara u Tokiju, odao je priznanje svojoj nutricionistici:

- Ne znam što se događalo na stadionu, okupiran sam dvjesto posto svojim pripremama za Igre u Parizu. Ali kada je riječ o udjelu Dragane u mojoj karijeri, mogu joj zahvaliti na tome što mi pomaže, kako u prehrani, tako i u održavanju zdravlja.

Edo Pezzi, kultni splitski novinar, prominentni radioreporter, kao i njegova supruga Senka, poznaje Draganu Olujić...

- Kao prvo, ono što se vidjelo nakon završetka prvog poluvremena, bio je nedopustivi način ponašanja Dragana Blatnjaka, pomoćnog trenera Hajduka prema sucu Pajaču, i to bez obzira na njegove eventualne pogreške. To je bilo za svaku osudu. A što je bilo u tunelu, temeljito treba rasvijetliti. No, mojoj supruzi i meni nepojmljivo je da bi Dragana sudjelovala u bilo kakvim razmiricama. Jednostavno, ona je ozbiljna, osjećajna žena, vrhunska stručnjakinja za prehranu.

Dragana Sekulić Olujić prije desetak godina otvorila je tvrtku za nutricionistička savjetovanja, tako da je ubrzo postala neizostavni suradnik vrhunskih sportaša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. ožujak 2024 22:13