DAMIR KRAJAC Cropix
U VELIKOM STILU

U subotu junak Poljuda, u ponedjeljak ravno u školsku klupu: Pogledajte što radi Hajdukov školarac

Tinejdžer Bijelih tijekom vikenda je postigao dva spektakularna pogotka za preokret protiv Gorice
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2024. 22:34

Uvjerljivom pobjedom (4:1) Hajduk je na Poljudu protiv Gorice upisao nova tri boda i zasjeo na vrh ljestvice SuperSport HNL-a.

Prvo ime Bijelih bio je tinejdžer Bruno Durdov koji je dvama pogocima preokrenuo rezultat nakon što je autogolom Dominika Prpića povela Gorica.

Tada je na scenu stupio Durdov. Mladić koji pohađa treći razred srednje škole moći će se u ponedjeljak u školskim klupama pohvaliti kako je tijekom vikenda bio apsolutni junak Poljuda. Dvije spektakularne golčine donijele su mu priznanje igrača utakmice, ali i ono prestižnije - najmlađeg strijelca u povijesti splitskoga kluba, ali samo ako uzmemo u obzir SuperSport HNL. Prije njega tu je titulu držao Nikola Vlašić koji je Zadru zabio pogodak kada je imao 17 godina i 29 dana.

Uzimamo li u obzir sva natjecanja, tada prestižna titula najmlađeg strijelca u povijesti hrvatskog nogometa, pa dakako i Hajduka, pripada Luki Vuškoviću koji se upisao u strijelce sa 16 godina i 5 dana, ali u Hrvatskome kupu. Bilo je to protiv Osijeka 1. ožujka 2023. godine.

Sjajnu večer Hajduka protiv Gorice zaokružili su Marko Livaja pogotkom s bijele točke (uz prethodne dvije asistencije Durdovu za oba gola) i Niko Sigur na Rakitićevu asistenciju.

Hajduk je petom pobjedom došao do 17 bodova i ponovno zasjeo na vrh ljestvice. Rijeka je na drugom mjestu s 14 bodova i utakmicom manje, a Dinamo je treći s 13 bodova nakon šokantonog poraza u Koprivnici.

Najmlađi strijelci u povijesti SHNL-a

1. Lovro Zvonarek (Slaven Belupo) - 16 godina, 14 dana
2. Alen Halilović (Dinamo) - 16 godina, 3 mjeseca, 19 dana
3. Mateo Kovačić (Dinamo) - 16 godina, 6 mjeseci, 14 dana
4. Dino Špehar (Osijek) - 16 godina, 9 mjeseci, 5 dana
5. Patrik Marić (Slaven Belupo) - 16 godina, 9 mjeseci, 7 dana
6. Bruno Durdov (Hajduk) - 16 godina, 9 mjeseci, 10 dana

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 22:34