BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
TRAŽIT ĆE SE KARTA VIŠE

Utakmica koja će ući u povijest Poljuda i HNL-a: Rakitić ipak debitira dan prije velikog praznika?

Rakitić vjerojatno neće nastupiti od prve minute, ali mogao bi ući u drugom poluvremenu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 21. srpanj 2024. 22:15

Ivan Rakitić posljednju je utakmicu odigrao 27. svibnja, a ukupno je u Al Shababu od 16. veljače odigrao osam utakmica. Već te brojke jasno ukazuju na to da Rakitić ne može biti u dobrom natjecateljskom ritmu. Na to treba dodati i činjenicu da je već dva mjeseca bez nogometnog treninga.

Rakitić je u kompletnoj karijeri bio iznimno spreman igrač, profesionalac koji je zahvaljujući tome što je pazio na sve detalje vrlo rijetko s terena izbivao zbog ozljeda. Premda je dva mjeseca izvan nogometa, uvjereni smo da je imao redovite kondicijske treninge.

Stoga ne treba dvojiti da je Rakitić tjelesno u solidnom stanju, ali trebat ću mu barem dva tjedna Gattusovih treninga da se vrati u pristojnu natjecateljsku formu.

Hajduk sezonu otvara u četvrtak na Poljudu kada u kvalifikacijama Konferencijske lige čeka Torshavn s Farskih otoka. Rakitić može biti registriran već za tu utakmicu, ali jasno je da je neće igrati, jer će imati dva ili tri treninga u nogama. Realno je da neće igrati ni u uzvratu tjedan dana kasnije, na Farskim otocima tereni su s umjetnom travom, te su nezgodni i za potpuno spremne igrače, a Rakitić neće biti spreman.

Prva utakmica u kojoj je realno da vidimo Rakitića u dresu Hajduka trebala bi biti protiv Slaven Belupa 4. kolovoza, u 1. kolu SuperSport HNL-a, dakle nedjelja, dan prije Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Ta se utakmica igra na Poljudu. Rakitić vjerojatno neće nastupiti od prve minute, ali mogao bi ući u drugom poluvremenu, te odigrati 20-ak minuta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. kolovoz 2024 09:31