Niko Sigur

 GORAN ŠEBELIĆ/Cropix
GATTUSO U PROBLEMIMA

Velik udarac za Hajduk: Nezamjenjiv igrač ozlijedio gležanj, propušta početak sezone?

Niko Sigur već je nekoliko dana izvan treninga zbog ozljede gležnja
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 12. srpanj 2024. 18:49

Gennaro Gattuso pati za krilnim igračima, ali veliki problem ima i u veznom redu. Naime, Niko Sigur (20) je već nekoliko dana izvan treninga i po najavama s Poljuda mogao bi propustiti početak sezone.

Mladi veznjak ozlijedio je gležanj u utakmici protiv Šahtara (1:1), pa nije ni bio u kadru za sraz s turskim Fenerbahçeom (1:0).

Sigur se nakon teške ozljede Mihaela Žapera nametnuo kao prva opcija za poziciju zadnjeg veznog, odnosno, popularne "šestice". Za njega na Poljudu zamjena realno ne postoji. U toj utakmici protiv Fenera trener Gattuso je na poziciji dva zadnja vezna držao dva vrlo mlada i neiskusna igrača - Marka Capana (20) i Luku Juraka (18).

image
VOJKO BAŠIĆ/Cropix

Capan je prije godinu i pol dana čak i imao određenu minutažu kod Ivana Leke, da bi prošlu sezonu proveo na posudbi u Širokom Brijegu. Jurak je još uvijek junior bez ikakvog seniorskog staža.

Stoga je Sigurova ozljeda još jedan udarac za Gattusa. Znamo da je Sigur i jedina prava alternativa za Moufija na poziciji desnog beka. Međutim, Gattusa sve to kao da ne smeta. Šuti i radi te - kako je sam rekao - sretan dolazi na posao.

Linker
12. listopad 2024 05:28