BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
DERBI NA POLJUDU

VIDEO: Dinamo srušio Hajduk! Petković zabio za veliko slavlje, Modri preskočili Bijele na tablici

Momčad Sergeja Jakirovića minimalnom je pobjedom uzela sva tri boda na Poljudu u 28. kolu HNL-a
Piše: Jurica Radić, SNObjavljeno: 30. ožujak 2024. 21:36

HAJDUK - DINAMO 0:1 (Petković 38.)

HAJDUK (4-3-3): L. Kalinić - Moufi (od 78. Dajaku), Šarlija 🟨, Prpić, Diallo (od 46. Hrgović) - Pukštas (od 46. N. Kalinić 🟨), Sigur, Krovinović 🟨 - Sahiti (od 56. Brekalo), Livaja (od 56. Benrahou), Kleinheisler 🟨

DINAMO (4-2-3-1): Nevistić - Ristovski 🟨, Bernauer, Theophile, Pierre-Gabriel 🟨 - Mišić, Ademi (od 55. Sučić 🟨) - Kaneko 🟨 (od 55. Špikić), Baturina (od 75. Bulat), Hoxha (od 89. Kulenović) - Petković⚽

SPLIT - Stadion Poljud. Gledatelja: 31,018. Sudac: Daniel Siebert (Njemačka).

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.


Dinamo je dobio derbi na Poljudu, Hajduk na Uskrs otišao sa sedam bodova minusa iza lidera Rijeke gotovo se oprostivši od borbe za naslov prvaka ove sezone. Nakon poraza na Veliku subotu Splićanima ostaju samo puke matematičke šanse i vjera u veliko čudo. Puno je realnije da svoje trofejne ambicije hajdukovci fokusiraju na srijedu na polufinale Kupa s Dinamom. Za razliku od trećeplasiranog Hajduka momčad Sergeja Jakirovića ostala je u utrci s Rijekom, Modri su na "minus pet", ali i utakmicom manjka koja zaostatak može dovesti na dohvatljivu razinu.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Derbi je odlučio Bruno Petković pogotkom u 38. minuti, Hajduk se od tada nije uspio vratiti. Bilo je još prigoda s obje strane, ali Splićani nakon primljenog zgoditka nisu uspjeli napraviti pritisak kojim bi ozbiljnije ugrozili Dinamo. Hajduku se ozlijedio Livaja, sigurno je upitan za Kup susret u srijedu, a nije zaigrao ni Perišić. Navijači su razočarani napustili Poljud, kompletan stadion izviždao je tužnu povorku hajdukovaca koji su kao po navici prvo odslušali predavanje ispod sjeverne tribine, a onda napustili travnjak pognutih glava. Za to vrijeme dinamovci su s navijačima slavili ispod južne tribine.

Karoglan je očekivano promijenio sastav, na klupi su ostali nezaliječeni Lučić i Brekalo, a šansu od prve minute dobili su Lovre Kalinić i Laszlo Kleinheisler. Vratio se u startnu postavu i Marokanac Moufi, jer nije želio Karoglan mijenjati poziciju Siguru u veznoj liniji. Jakirović je s druge strane je pomalo iznenadio postavljanjem Pierrea-Gabriela na lijevog beka. Preselio je Francuza s desne na lijevu stranu, a na drugom beku ostavio Ristovskog. Ali, to su ionako bile tek kozmetičke promjene, jer oba trenera proučili su suparnika do najmanjeg detalja.

image

Detaljnija statistika: Sofascore

SOFASCORE

Znali su i kakav je sudac Siebert, da je lagan na kartonima. Upozoravali smo protekla dva tjedna na tu činjenicu, a Nijemac nam je svoju naviku potvrdio već u 2. minuti. Pierre-Gabriel je srušio Sahitija u naletu, a Siebert nije trošio vrijeme na upozorenja. Iz gornjeg džepa izvukao je "žutka" nakon manje od 100 sekundi igre.

Prvu prigodu kreirao je Dinamo, u 10. minuti nakon kornera s desne strane sam je ostao Petković na šest metara, ali njegov udarac glavom otišao je pored lijeve vratnice. Borbeni Kleinheisler probio se u kazneni prostor gostiju minutu kasnije, no pokušaj "ljevicom" otišao je iznad grede. Hajduk je djelovao skromno u prvom dijelu. Bijeli su imali posjed (62-38), ali bez konkretnih šansi. Probudili su se tek u finišu nakon što je Dinamo poveo pogotkom Petkovića. Pritom su navijači Hajduka zadrhtali u 43. minuti kada je na ubačaj sa lijeve strane lopta prošla Prpiću ispod kopačke na petercu Bijelih. Srećom po hajdukovce, nije lopta došla do Petkovića.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Hajdukovci su do poravnanja umalo došli u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je Livaja gurnuo loptu u prostor iza leđa obrane Modrih, a Moufi izašao sam pred Nevistića. Prebacio je Marokanac vratara, ali loptu je iz praznih vrata s gol-linije očistio Bernauer. Drama se u trećoj minuti sudačke nadoknade preselila pred splitska vrata. Diallo je komično izgubio loptu pred svojim šesnaestercem, a Baturina udarcem sa 16 metara pogodio desnu vratnicu.

Na poluvremenu je Karoglan ocijenio da su mu Diallo i Pukštas najslabije karike pa je u igru uveo Nikolu Kalinića i Hrgovića. Već nakon 12 minuta drugog dijela ubacio je Brekala i Benrahoua umjesto Sahitija i ozlijeđenog Livaje. Sa svim promjenama prebacio se Karoglan na 4-2-3-1 dok je Jakirović u posljednjih pola sata ušao sa svježim Sučićem i Špikićem umjesto Ademija i Kaneka.

Ali, nije se s promjenama izmijenila i slika odnosa na terenu. Hajduk je nastavio jalovo napadati, a Dinamo se organizirano branio. Karoglan je na 15 minuta prije krjaa uveo i zadnjeg napadačkog aduta, Leona Dajakua. Povukao je Kleinheislera na korektora u sredini, Sigura na beka, a krilne pozicije ostavio za Dajakua i Brekala. Najveću šansu za poravnanje u nastavku imao je Nikola Kalinić u 81. minuti nakon velike pogreške Theophilea, ali uspio je Nevistić obraniti lukavi pokušaj Kalinića sa sedam metara u zadnjoj prigodi nemoćnog Hajduka. Tužna večer za navijače Bijelih, velika radost za Zagrepčane kojima je pobjeda na Poljudu udahnula novi život u šampionskoj utrci.

image
ANTE CIZMIC Cropix

KRAJ UTAKMICE!

Slavlje Modrih na Poljudu, momčad Sergeja Jakirovića uzela je sva tri boda u Vječnome derbiju. Išli su hajdukovci na sve ili ništa u drugome dijelu, imali su i dinamovce na konopcima, međutim Petkovićev pogodak iz prvoga poluvremena nisu uspjeli anulirati. Dinamo je time preskočio Hajduk na SuperSport HNL ljestvici i sada puše za vratom Rijeci.

90.+5. Traje opsada Dinamova šesnaesterca. Sada Šarlija ostaje sam, ali prebacuje čitav gol.

90.+4. 🟨 Zbog prekršaja je kažnjen i Petar Sučić.

90.+3. Bulat iz tog slobodnjaka gađa preko živog zida, ali i preko gola.

90.+2. 🟨 Kleinheisler radi prekršaj na Špikiću, a potom se i unosi u lice njemačkome sucu tako da je 'požutio' i on. Prekršaj je to u zoni udarca.

90. 🕖 Igrat će se šest minuta sudačke nadoknade.

90. 🟨 Nikola Kalinić opet pada, ovog puta u duelu s Theophileom, te hvata loptu rukama misleći da će dobiti prekršaj. Umjesto toga njemački mu sudac pokazuje žuti karton.

89. ⇔ Ući će Sandro Kulenović umjesto Arbera Hoxhe.

87. Petković šutira preko gola.

85. ⚠ Benrahouv centaršut iz slobodnjaka dočekao je Krovinović na drugoj vratnici i u padu pogodio glavom - vanjski dio mreže! Hvataju se svi za glavu na poljudskom stadionu...

image
ANTE CIZMIC Cropix

81. ⚠ Zicer Hajduka! Nikola Kalinić se uspješno othrvao Theophileu i potom iz blizine ljevicom zaprijetio Nevistiću, a Dinamov vratar refleksno obranio! Svi su već ovu loptu vidjeli u mreži...

U nastavku akcije šutirao je Benrahou - preko gola.

78. ⇔ Ušao je Leon Dajaku umjesto Moufija.

75. ⇔ Ulazi Marko Bulat umjesto Marka Baturine, obojica sinovi HNL ikona.

74. Još jednom u ovome susretu hajdukovci traže najstrožu kaznu. Pao je Nikola Kalinić u duelu s Bernauerom. Siebert se kratko konzultirao s VAR sobom pa pokazao da se igra nastavlja, na što su odjeknule salve zvižduka s tribina.

70. Pada Nikola Kalinić u duelu s Mišićem i Sučićem, i ovog puta Siebert je nijem. Krovinović je pokupio taj odbijanac i gađao po golu, ali udarac mu završava u bloku.

69. ⚠ Nova velika šansa Bijelih! Moufijev udarac s desetak metara iskosa prolazi tik uz suprotnu vratnicu!

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Kamera je uhvatila kadar s Perišićem koji nezadovoljno vrti glavom na klupi Hajduka. Sigurno gori od želje da sada uđe i zaigra u ovome derbiju.

62. Kleinheislerov šut s vrha šesnaesterca išao je ravno u Nevistićeve ruke.

61. Baturina se kao šilo sjurio u šesnaesterac Hajduka, međutim sustigli su ga Šarlija i Sigur pa je propala ova šansa Modrih.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

58. Bakljada na Poljudu. Nastao je gust oblak dima pa Siebert prekida susret, što koriste igrači da bi se osvježili.

image
SN

56. ⇔ Marko Livaja već sjedi na klupi za rezerve s oblogom na desnome koljenu, zamijenit će ga Yassine Benrahou. Također, izlazi Emir Sahiti, Hajduk će pojačati Josip Brekalo.

55. ⇔ Prve poteze povlači Jakirović. Ulaze Petar Sučić i Dario Špikić umjesto Arijana Ademija, koji predaje kapetansku vrpcu Bruni Petkoviću, i Takura Kaneka.

55. Ovo ne izgleda dobro za Hajduk. Marko Livaja je izvan terena s dvojicom liječnika i djeluje da neće moći nastaviti.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

54. Livaja i Nikola Kalinić bili su u naletu, ali Nevistić je bio brži ispred njih.

image
ANTE CIZMIC Cropix

53. Petković iz slobodnjaka lukavo pronalazi Hoxhu čiji pokušaj prolazi pored gola.

52. 🟨 Šarlija ruši Petkovića i dobiva javnu opomenu. Hajdukov stoper propustit će derbi protiv Rijeke na Rujevici.

50. Pierre-Gabriel ruši Moufija, a sudac Siebert dolazi do Dinamova braniča i vjerojatno ga podsjeća da već ima žuti karton.

46. Potegao je iz voleja Laszlo Kleinheisler, odlazi njegov projektil visoko iznad gola.

46. 🕖 Vraćamo se na Poljud.

Diallo i Pukštas ostali su u svlačionici, zamijenit će ih Šimun Hrgović i Nikola Kalinić. Kod Dinama nema promjena.

Komentar Roberta Šole:

Sudac Siebert očito je u utakmicu ušao odlučan da je odmah u startu smiri. Tako je već u drugoj minuti pokazao prvi žuti karton, u poluvremenu ukupno četiri. Je li mogao koji manje, vjerojatno je. Vidjet ćemo što će donijeti nastavak.
S druge strane praktički nije bilo prigovora od strane igrača, nije bilo mahanja rukama, trčanja za sucem. To je ono što je njemački sudac neupitno dao ovo derbiju.
Prvo poluvrijeme odsudio je bez pogreške.

image
ANTE CIZMIC Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA!

Nije bilo velikih prigoda u prvoj dionici, no ipak smo gledali dramatičan i sadržajan derbi na Poljudu. Premda su Modri krenuli agresivno, Hajduk je povezao konce igre i zagospodario terenom. Posjed lopte bio je 61 % - 39 % u korist Livaje i društva. Dinamo je, pak, poveo iz prvog udarca u okvir gola, sjajno je pogodio Bruno Petković. U samoj završnici Baturina je pogodio vratnicu. Istaknuo se i njemački sudac koji prvi put u povijesti sudi utakmicu HNL-a, njegov je kriterij bio strog, ali i dosljedan. Bilo je i određenih dvojbenih situacija koje će se zasigurno analizirati nakon dvoboja.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

45.+3. ⚠ TRESE SE OKVIR!

Baturina si je otvorio prostor za udarac te s vrha šesnaesterca pogodio vratnicu! Odbilo se to do Petkovića čiji novi pokušaj Prpić blokira glavom... Kakva drama u završnici!

45.+2. Ristovski je sam sebe napucao u ruku u vlastitom šesnaestercu, opet su hajdukovci tražili jedanaesterac, no Siebert je rezolutno odmahnuo rukama.

45.+1. ⚠ Kakva šansa Bijelih! Moufi se sjurio u šesnaesterac nakon 'podvaljivanja' Marka Livaje i prebacio istrčalog Nevistića, a Bernauer očistio sa same gol-linije!

image
VOJKO BASIC Cropix

45. 🕖 Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

44. 🟨 Ristovski je 'pomeo' Kleinheislera, a njemački sudac ostao vjeran svom kriteriju.

43. Hoxha je lijepo prizemno centrirao, a Prpić ispred Petkovića u posljednji tren očistio.

42. 🟨 Krovinović s leđa ruši Hoxhu pa ulazi i on u sučevu bilježnicu.

40. Pada Marko Livaja u 'sendviču' između Bernauera i Theophile-Catherinea. Skočili su svi hajdukovci i tražili najstrožu kaznu, Siebert je pokazao da se igra nastavlja.

38. ⚽ GOOOL!

Dinamo vodi, strijelac je Bruno Petković!

Pierre-Gabriel je pronašao Petkovića koji se u prvom dodiru riješio Šarlije i potom pored Prpića s vrha šesnaesterca pogodio za vodstvo Modrih! Kalinić je samo pogledom ispratio ovaj udarac...

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

36. 🟨 Kaneko ruši Krovinovića i dobiva žuti karton. Japanac će propustiti iduće kolo protiv Istre.

35. Kanekov ubačaj djelovao je na prvu opasno, međutim preletio je sve Hajdukove i Dinamove igrače.

31. Mnogo je trzavica i sitnih prekršaja. Sudac Siebert sada je odradio razgovor s Moufijem te ga upozorio da više neće tolerirati takve konflikte.

28. Evo i ozbiljnije prilike Hajduka. Moufi je prošao desnom stranom pa ubacio za Livaju koji gađa metar-dva pored gola. Nevistić je zasad besposlen.

26. Dinamo je konkretniji u dosadašnjem tijeku utakmice. Igrači Sergeja Jakirovića strpljivo kombiniraju i kontroliraju susret.

21. Ademi se vratio u igru nakon što je neko vrijeme proveo izvan terena. Stalni prekršaji i jak vjetar umrtvili su kvalitetu igre ovoga derbija. Jedina svijetla točka zasad su navijači.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

18. Sad je na travnjaku kapetan Arijan Ademi. Čini se da ga je Marko Livaja udario kramponima po gornjem dijelu stopala. Traje prekid dok se Ademiju ukazuje liječnička pomoć.

17. Petković pada nakon zračnog duela sa Šarlijom i drži se za leđa, ali bit će sve u redu s Dinamovim napadačem.

Atmosfera na prepunom Poljudu apsolutno je spektakularna, kao što i priliči najvećem derbiju HNL-a.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

16. Poigrava se Prpić ispred gola pod pritiskom Brune Petkovića, srećom po Hajduk ispucao je to daleko Lovre Kalinić.

11. Uzvraća Hajduk. Na Diallov ubačaj skočio je Pukštas, njegov pokušaj glavom odlazi preko gola. Vrlo brzo nakon toga šutira ljevicom i Kleinheisler, neprecizan je i on.

10. Prvi udarac na susretu. Petković je ostao sam i gađao glavom pored gola.

4. Baturina je ubacio u gužvu pred golom Hajduka, ali Kalinić je opet siguran.

2. 🟨 Kakav kriterij njemačkoga suca! Pierre-Gabriel uz aut-liniju klizećim je startom srušio Sigura, a Siebert ekspresno pokazao prvu javnu opomenu!

1. Odmah je Dinamo krenuo agresivno, Ristovski ubacio u peterac, a Lovre Kalinić spremno intervenirao.

1. 🕖 Počeo je Vječni derbi na Poljudu! Glavni je sudac Daniel Siebert iz Berlina.

Dinamovi su igrači na travnjak izašli u retro dresovima kojima obilježavaju naslov Građanskog prvog nogometnog natjecanja u Kraljevini SHS u sezoni 1922/1923.

image
VOJKO BASIC Cropix

19.30 Torcida je oduševila spektakularnom koreografijom na sjevernoj tribini. Igrači su s malim zakašnjenjem istrčali na poljudski travnjak, stadion je dupkom pun i sve je spremno za najveći hrvatski derbi!

image
VOJKO BASIC Cropix

Prvi put u povijesti najveći hrvatski derbi sude strani suci predvođeni Nijemcem Danielom Siebertom, a više o toj temi pročitajte OVDJE.

19.15 Na zagrijavanju su i njemački suci predvođeni Danielom Siebertom.

image


ANTE CIZMIC Cropix

19.10 Prije susreta na terenu je i Ivan Perišić, ali susret će pratiti s klupe.

image


VOJKO BASIC Cropix

19:06

Sandro Perković, pomoćni trener Dinama, također je najavio derbi:

- Očekujemo otvorenu utakmicu. Mi idemo po tri boda i od prve minute ćemo se tako postaviti. Baturina je iskazao veliku želju da bude spreman za ovaj derbi. On je odradio poseban trening i nema sumnje da je s njim sve u redu.

19.03

Jure Ivanković, pomoćni trener Hajduka izjavio je za Max Sport TV:

- Dobro nam je došla reprezentativna stanka. Danas ćemo se boriti isključivo za pobjedu i sve ćemo učiniti da krenemo s pozitivnom serijom. Sve su tri ekipe u igri za titulu i nadam se da ćemo do kraja ostati konkurentni.

Lovre Kalinić u HNL-u nakon 17 mjeseci

Lovre Kalinić vratio je "jedinicu" Hajduka u HNL-u. Po prvi put ove sezone staje na vrata Bijelih u prvenstvenom ogledu, jer ove sezone imao je tek jedan službeni nastup, u Kupu protiv Jadrana u Pločama krajem listopada prošle godine.

Kalinić će protiv Dinama upisati prvi nastup u prvenstvu nakon 17 mjeseci. Ozlijedio je koljeno 30. listopada 2022. godine u Kranjčevićevoj u dvoboju sa Lokomotivom i od tada nije više stao među vratnice u HNL dvoboju. (JR)

image

Lovre Kalinić

VOJKO BASIC Cropix

18.55 Igrači su izašli na zagrijavanje pred utakmicu, a tribine su već ispunjene.

image
SN

18.45 Poljud se puni, navijači zagrijavaju glasnice:

18.35 Pogledajte kako je izgledala subotnja "akcija" Bad Blue Boysa na splitskoj rivi uoči derbija.

18.30 Sergej Jakirović odlučio se za ovih 11 igrača za poljudski derbi.

18.20 Dinamovi igrači testirali su poljudski travnjak prije zagrijavanja za utakmicu.

image


VOJKO BASIC Cropix

image


VOJKO BASIC Cropix

18.15 U ovom će sastavu Hajduk istrčati u večerašnjem derbiju.

18.10 Dinamo je na Instagramu objavio pjesmu svojih navijača na poljudskim tribinama.

18.00 Stigli su sastavi za derbi na Poljudu!

Mislav Karoglan, kao što smo i najavili, među vratnice je odlučio poslati Lovru Kalinića, dok se Sergej Jakirović odlučio za trojicu Francuza u posljednjoj liniji, a izvjesno je da će Ronaël Pierre-Gabriel okupirati poziciju lijevog beka.

17.55 Počelo je okupljanje navijača ispred Poljuda.

image
SN

17.45 U tijeku je utakmica Rudeša i Rijeke u Kranjčevićevoj ulici. Momčad s Rujevice, koja je vodeća u poretku HNL-a, nakon prvih 45 minuta vodi 1:0, a pogodak je postigao Marco Pašalić.

Događanja s te utakmice možete pratiti OVDJE.

17.30 "Sva događanja u Dinamu morala su ostaviti utjecaj na igrače, no jedna stvar je veliki plus za Modre", rekao je Branko Ivanković u velikom razgovoru za Sportske novosti.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

image

Branko Ivanković

RONALD GORSIC Cropix

17.00 Naelektrizirana atmosfera u Splitu mogla se osjetiti kroz čitavu subotu, a posebnu "akciju" pripremili su Bad Blue Boysi, koji su gotovo pola sata na rivi s razglasa puštali Dinamovu himnu.

Video pogledajte OVDJE.

16.45 Kako doznajemo, Mislav Karoglan trebao bi napraviti veliku promjenu u udarnom sastavu. Naime, među vratnicama bi od prve minute trebao stajati Lovre Kalinić.

Više pročitajte OVDJE.

image

Lovre Kalinić

ANTE CIZMIC Cropix

16.40 'Kuha' se atmosfera prije derbija u Splitu! Domaći navijači okupirali su rivu, a snimljen je i dolazak Bad Blue Boysa.

Više pročitajte OVDJE.

image
JOSKO SUPIC Cropix

Najavu piše: Mladen Bariša

Počelo je odbrojavanje... Do kraja natjecanja preostalo je još devet kola, a Rijeka, Hajduk i Dinamo vode neizvjesnu borbu za naslov ("modri" imaju odigrati i odgođeni susret s Varaždinom). Rivali su svjesni da bi svaki bodovni posrtaj mogao biti poguban, kao i činjenice da bi razrješnicu mogli donijeti međusobni susreti. Stoga subotnji ogled na Poljudu, derbi Hajduka i Dinama, ima značaj svojevrsne majstorice. Poraženom preostaju tek teoretske šanse da se vrati u igru...

- Utakmica s Hajdukom, kao i sve druge, nosi tri boda, ali u ovoj se lomi cijela sezona. Nakon Poljuda još imamo odigrati devet susreta, matematički nije gotovo, ali s psihološkog aspekta ovo bi mogla biti prijelomna utakmica. U pauzi prvenstva smo odradili dobar pripremni mikrociklus, imamo jasan plan igre, kroz koji ćemo nastojati doći do pobjede. Lakonski rečeno, "sve je u našim nogama".
Moramo odigrati "mušku" utakmicu i pokazati pobjednički gard - trener Dinama Sergej Jakirović naizgled ostavlja dojam vojskovođe koji je svoje jurišnike pripremio za presudni boj.

Pobjednička retorika

No pobjedničku retoriku nudi i trener Hajduka Mislav Karoglan. A posljednji uspjeh "modrih" na Poljudu datira još iz rujna 2020., kada je momčad vodio Zoran Mamić. Dinamo je pobijedio 2-1 golovima Kastratija i Oršića (za domaćina je u finišu zabio Jurić), a susret je zbog pandemije odigran bez gledatelja. U međuvremenu je maksimirski klub promijenio petoricu trenera...

- Ne znam hoće li Hajduk krenuti otvorenog garda. Hajduk igra doma, sigurno će ga publika pogurati. Činjenica da Dinamo nije dobio utakmicu u Splitu tri i pol godine dovoljno govori. Imamo dodatni motiv prekinuti seriju bez pobjede.

Po potencijalu, ali i menadžerskim prosudbama, Martin Baturina je najcjenjeniji igrač HNL-a (njegova vrijednost na Transfermarktu iznosi 18 milijuna eura). Zbog ozljede je propustio reprezentativnu akciju u Egiptu.

- Baturina je trenirao i u konkurenciji je za utakmicu. Među kandidatima za sastav je i Marko Rog. On zbog ozljede ligamenata nije igrao deset mjeseci, ali po njegovim se potezima to ne primjećuje.

Za splitski derbi HNS je angažirao strane suce. Sraz Hajduka i Dinama arbitrirat će njemački sudac Daniel Siebert.

Igra ispred suđenja

- Prema informacijama koje imam, spomenuti sudac ne podnosi prigovore. Ovo je kao da se pripremamo za europsku utakmicu, kada analiziramo stil svakog suca. No ionako ćemo se nastojati koncentrirati na vlastitu igru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. ožujak 2024 23:54