GORAN SEBELIC Cropix
UVJERLJIVA POBJEDA

VIDEO: Livaja pogotkom otvorio novu godinu, spektakularna golčina Krovinovića, zabio i povratnik u bijeli dres

Od prve minute debitantski nastup upisao je Laszlo Kleinheisler, zaigrao je i Nikola Kalinić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. siječanj 2024. 18:55

ALUMINIJ – HAJDUK 0:3 (0:1)

UMAG – Igralište sportskog centra. Gledatelja 200. Sudac: Amel Dizdarević (Pula).

STRIJELCI: 0-1 Livaja (30), 0-2 Prpić (61), 0-3 Krovinović (72).

ALUMINIJ (4-2-3-1): Pridigar – Schabuach, Martić, Koblar, Jovan Jagić, Gorenak – Susso, Jovanović, Tanyi – Matić. Još su igrali: Petek, Pečnik, Zeljković, Šubarić, Kosi, Simonič, Bilyi, Šarac, Baskera, Škoflek, Maružin, Bruemc, Jovačić. TRENER: Robert Pevnik.

HAJDUK (4-3-3): Lučić – Sigur, Uremović, Elez, Moufi – Kalik, Žaper, Kleinheisler – Sahiti, Livaja, Dajaku. Drugo poluvrijeme (4-2-3-1): L.Kalinić – Mikanović, Šarlija, Prpić, Hrgović – Odjidja Ofoe, Krovinović- Pukštas, Skoko (od 64. N.Kalinić), Brajković (od 75. Durdov) - Čuić. TRENER: Mislav Karoglan


U hladnom i vjetrovitom Umagu pod svjetlima reflektora Hajduk je u prvoj pripremnoj utakmici uvjerljivo i lagano pobijedio Aluminij, osmoplasiranu momčad Prve lige Slovenije. Na igralištu Sportskog centra okupilo se 200-tinjak promrzlih gledatelja koji su strpljivo "cupkali" na zdanju bez tribina. U prvom dijelu gledali su izrazito dominantni Hajduk koji Slovencima gotovo da i nije dopustio prelazak na svoju polovicu.

Od prve minute debitantski nastup upisao je Laszlo Kleinheisler, novak u redovima Hajduka pristigao ove zime na posudbu iz Panathinaikosa. Mađar je zaigrao na poziciji lijevog veznog, a Karoglan mu je povjerio izvođenje kornera. Kleinheisler je upravo iz kornera otvorio akciju za vodstvo Bijelih u 30. minuti kada je nabačenu loptu Uremović prebacio Livaji koji je neometan s nekoliko metara poslao u mrežu za 1:0. Tražili su igrači iz Kidričeva zaleđe, mahali prema pomoćnom arbitru, ali glavni je pokazao na centar. Drugi pogodak postigao je povratnik s posudbe, stoper Dominik Prpić koji je poentirao udarcem nogom sa šest metara na ubačaj Krovinovića s desne strane. U nastavku je na "devetki" sa istim brojem na dresu zaigrao i Nikola Kalinić. Nakon više od sedam mjeseci "posta" dobio je povratničkih 26 minuta na test utakmici u Umagu. Kalinić je asistirao, praktički odložio loptu Krovinoviću za najljepši pogodak susreta, ljevicom je opalio s 25 metara i pogodio lijevi gornji kut za konačnih 3:0.

>>> POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE <<<

image
GORAN SEBELIC Cropix

U prvom poluvremenu Karoglan je izveo sastav s dva nova rješenja u zadnjoj liniji, sa Moufijem na lijevom beku i Elezom na stoperu. Sigur je zauzeo svoju standardnu poziciju na desnom beku, dok je Uremović imao ulogu drugog stopera. U sredini je prigodu dobio i Kalik, napad je zaigrao u standardnom tercetu Sahiti-Livaja-Dajaku. Prvi ozbiljniji udarac prema vratima Pridigara uputio je Kalik na isteku 8. minute. Hrvatski Australac šutirao je sa 17 metara, lopta je otišla pored lijeve vratnice. Hajduk je u prvom dijelu igrao kontra vjetra, a napade je uglavnom gradio preko lijeve strane gdje su loptu u nogama imali Dajaku i Moufi. U 25. minuti Dajaku je pripremio šansu za Kalika koji je natrčao na loptu sa desne strane, ali njegov je udarac završio u gustom bloku obrane Aluminija. Visokim presingom zaustavljali su Bijeli protivnički izlazak u igru, ali posjed nisu iskorištavali na najbolji način. Najčešće je nedostajalo kvalitetno zadnje dodavanje, jer Hajduk je "pleo mrežu" oko šesnaesterca Aluminija, ali uz mnoštvo nepreciznih povratnih lopti i centaršuteva. Na isteku prvog dijela, u 44. minuti sjajnu je šansu pripremio aktivni Dajaku koji je pronašao Sahitija, ali njegov udarac na putu prema vratima zapeo je na Uremoviću. Za kraj prvog dijela, u zadnjoj minuti, ponovno je Sahiti pokušao, atraktivno iz poluvoleja, ali otišlo je preko grede.

image
GORAN SEBELIC Cropix

U nastavku je Karoglan izveo potpuno novu jedanaestoricu na čelu sa Lovrom Kalinićem na vratima, Šarlijom u obrani, te Krovinovićem i Pukštasom u sredini. Prpić je već u 47. minuti imao prigodu glavom, nakon kornera Krovinovića pucao je sa pet metara pored desne vratnice. Glavom je pokušao i Čuić 10 minuta kasnije na ubačaj Hrgovića s lijeve strane, ali samo u ruke vratara Peteka. Prvu prijetnju prema vratima Hajduka potpisao je bijegom po lijevoj strani nekadašnji igrač Istre i Lokomotive Loren Maružin, ali obranio je Lovre Kalinić udarac sa sedam metara iskosa. Dvije minute potom Hajduk je preko Prpića već imao vodstvo 2:0, ali nije posustao u napadima. Nakon trećeg pogotka Krovinovića primijećeno je kako su igrači Aluminija zapitkivali suca "koliko do kraja". Ali, Hajduk se zaustavio brojeći do tri, s tim da je slovenski prvoligaš bio nešto aktivniji u nastavku nego li u prvom dijelu. Ipak nedovoljno za počasni pogodak protiv koncentriranog Hajduka.

Od 28 igrača koji je poveo na pripreme Karoglan nije koristio oporavljenike Trajkovskog i Benrahoua, te dvojicu vratara, Buljana i Bezeljaka. Sljedeću pripremnu utakmicu Bijeli igraju u petak (12. siječnja) protiv mađarskog MOL Fehervara.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 20:06