Ivan Rakitić

 SCREESNHOT Sportklub
KAKVA MAJSTORIJA

VIDEO: Može li i na Poljudu ovako? Pogledajte kako Rakitić zabija u 36. godini, stara čarolija još živi

Za Al Shabab je zabio pogodak u prvoj utakmici i donio ti boda svojoj momčadi
Piše: SNObjavljeno: 21. srpanj 2024. 18:49

Poljud je dobio najzvučnije pojačanje u povijesti. Tjednima se čekalo, a dočekalo u subotu nešto prije ponoći - Ivan Rakitić novi je igrač Hajduka i s Bijelima kreće u novu sezonu SuperSport HNL-a.

Kaže naš veznjak, svidjelo mu se u Saudijskoj Arabiji, ali ponuda Hajduka bila je nešto jedinstveno i nije mogao odbiti, premda će u Splitu zarađivati znatno manje nego u Al Shababu. Rakitić je posljednju utakmicu za saudijski klub odigrao 27. svibnja, a ukupno je osam puta odjenuo dres Al Shababa, postigao jedan gol i namjestio još jedan, te u prosjeku osvajao nepuna četiri duela po utakmici.

Naravno, prvenstveno Split, a onda i cijela nogometna Hrvatska, željno iščekuju Rakitićev debi u bijelom, a tom prilikom prisjetit ćemo se prvog nastupa našerg bivšeg reprezentativca u Saudijskoj Arabiji. Tada je zabio prvi i jedini gol za Al Shabab, no bila je to majstorija.

Rakitić je debitirao protiv Damaca (klub Domagoja Antolića) u 20. kolu prvenstva i sjajnim pogotkom donio pobjedu svojoj momčadi. Igrala se 82. minuta, naš veznjak dobio je loptu na otprlike 25 metara od gola i desnicom silovito opucao da bi rasporio mrežu Damaca. Golman je ostao nemoćan, a komentator u deliriju. POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

Linker
16. rujan 2024 20:56