Filip Krovinović

 VOJKO BASIC Cropix
BIJELI KUT

Za Hajduk teže ne može, protiv Dinama moraju spasiti čast i vjerovati u jedno nepisano pravilo

Polufinale Kupa u ovom je trenutku za Bijele najvažnija utakmica sezone
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. travanj 2024. 15:14

Teže ne može. Nakon poraza od Dinama, trebaju se Bijeli iskupiti opet protiv Dinama. U samo četiri dana imaju novu meč-loptu, opet protiv Dinama, koji ne oduševljava velikom igrom, ali drži korak u šampionskoj utrci i vreba priliku u Kupu.

Za razliku od Hajduka, koji se u prvenstvu drži o koncu matematičke teorije, a u Kupu vjeruje nepisanom pravilu kako ne može izgubiti dva susreta od istog protivnika u pet dana. Ali, Hajduk je neuvjerljiv već mjesecima, zato je Bijelima ostala psihološka priprema kao najvažniji segment na kojem trebaju raditi ako misle do finala Kupa.

Uoči prvenstvenog derbija konstatirali smo kako je ključ utakmice u glavama igrača. U njihovom vjerovanju da se može do pobjede, da se može nastaviti borba za naslov prvaka. Ali, nisu prošle subote pokazali pobjednički gard. Nisu u utakmicu ušli “naoružani” samopouzdanjem, puni vjere u vlastite mogućnosti. Kompletno proljeće igraju “pod ručnom”, pritisnuti teretom imperativa rezultata i povijesnih očekivanja.

image

Zvonimir Šarlija

ANTE CIZMIC Cropix

Polufinale Kupa u ovom je trenutku za Hajduk najvažnija utakmica sezone. Novi teret, novi pritisak s kojim se mora nositi momčad, koja je upravo u tom psihološkom segmentu ispustila naslov prvaka. Mogu li se domoći barem Kupa i tako djelomično spasiti sezonu, velika je zagonetka. Jednadžba s više nepoznanica. Mjesecima nisu dobili veliku utakmicu, još od početka studenoga prošle godine kad su na Pampasu riješili Osijek. Od tada su gubili od Rijeke i Dinama, odigrali remi s Modrima i Bijelo-plavima.

Četiri utakmice s klubovima iz top 4 donijele su tek 2 od 12 bodova. Nije slučajno, dapače, jasno govori u kakvom su stanju, koje su im mogućnosti. Zato će hajdukovcima za prolaz Dinama trebati najbolje proljetno izdanje, u kojem će barem sedam do osam igrača biti na svom najvišem levelu. U srijedu navečer igrači primarno spašavaju svoju čast jer svi su dovedeni isključivo s ciljem osvajanja naslova prvaka.

Po svemu sudeći, momčad nije opravdala taj temeljni razlog stvaranja, s titulom prvaka u povijest neće ući. Mogu li se iskupiti s tri uzastopna Kupa? Mogu samo dijelom, ali da ne idemo toliko daleko, prvi cilj je prolazak Dinama, kojeg 13 godina nisu dobili u Kupu. Za malu radost vojsci razočaranih navijača.

Linker
27. srpanj 2024 02:02