Miroslav Kuljanac

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
MOŽE LI TO POMOĆI?

Fenjeraš HNL-a nastavio se pojačavati pa otpustio važnog čovjeka: ‘Došlo je do zasićenja‘

Posljednjeplasirani sastav domaćeg prvenstva doživio je nove promjene u predvečerje zimske stanke.
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 25. siječanj 2022. 23:22

Miroslav Kuljanac od utorka više nije sportski direktor Hrvatskog dragovoljca. Odluku u odstupanju bivšeg trenera Crnih, koji je momčad iz Sigeta uveo u prvoligaško društvo, a potom je smijenjen nakon šest uzastopnih prvoligaških poraza i preseljen u administraciju HD-a, donio je predsjednik kluba Marinko Perić. Prave razloge o smjeni nije želio otkriti, već je samo kratko istaknuo:

- Došlo je do međusobnog zasićenja, ali Kuljanac i dalje uživa moju naklonost. Zamijenit će ga Krešimir Sunara, nekadašnji trener Hrvatskog dragovoljca, koji dobro poznaje mane i vrline našeg kluba - zaključio je predsjednik Perić.

U međuvremenu su se dogodila dva odlaska i dva dolaska novih igrača. Poslije Mate Stanića, koji se zbog administracijskih razloga vratio u Rijeku, Siget je napustio Ivan Roca, koji je bio pomilovan poslije obustave rada igrača Hrvatskog dragovoljca pred početak priprema, ali je nakon dvije odigrane kontrolne utakmice sa Zrinskim (2:0) i Varaždinom (0:1) ipak odlučio otići. Roca se, naime, odlučio za taj korak zbog fakulteta kojeg želi završiti, a zbog nogometa ga je u zadnje vrijeme malo zapustio.

S obzirom da su u Sigetu preko noći ostali bez dvojice veznih igrača, a proljetno prvenstvo je pred vratima i do prve utakmice s Lokomotivom ostalo je tek pet dana, Crni su morali brzo reagirati. Iz Rijeke je, naime, stigao mladi veznjak Veldin Hodža (19), koji je jesenas igrao u dresu drugoligaša Orijenta 1919. Hodža je drugi igrač Orijenta 1919 kojega je Rijeka s Krimeje preusmjerila prema Sigetu, budući da je istim smjerom otišao Matija Frigan.

Drugi angažirani igrač je mladić iz Rijeke, Marino Kukoč. Tek što je stigao iz redova RNK Splita, 17-godišnji će zadnji vezni nastojati pomoći Crnima da izbjegnu ispadanje iz HNL-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 05:05