Stipe Vulikić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PRIČA MLADOG DRAGOVOLJCA

Iz Hajduka je otišao sa 17 godina, došao na radar Igora Bišćana, a uskoro ga čeka transfer karijere

20-godišnji rođeni Splićanin bio je donedavno jedini drugoligaš koji je nastupao za Hrvatsku U-19
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 28. prosinac 2021. 13:35

Poslije Marka Ćosića, koji će karijeru nastaviti na nekoj inozemnoj postaji, tijekom zimske pauze Siget bi mogao napustiti još jedan stoper. Riječ je o Stipi Vulikiću (20), koji je ljetos stigao iz drugoligaša Solina.

Vulikić je inače dijete Hajduka, u kojem je prošao sve kategorije, a potom se sa 17 godina preselio u Solin. Danas 20-godišnji rođeni Splićanin bio je donedavno jedini drugoligaški igrač koji je nastupao u U-19 selekciji, a potom je u dresu Hrvatskog dragovoljca, bez obzira na to što se klub iz Sigeta bori za ostanak, svojim dobrim igrama skrenuo pozornost i izbornika U-21, Igora Bišćana.

Tijekom jeseni, upravo zbog Vulikića, mnogi skauti i menadžeri domaćih i stranih klubova pohodili su utakmice Hrvatskog dragovoljca u Kranjčevićevoj ulici i u gostima. Jasno, ne čudi stoga da Vulikić već sada u džepu drži razne ponude, a najkonkretnija je ona jednog belgijskog kluba, čije se ime zasad drži u tajnosti do realizacije transfera. Belgijanci sav posao žele zgotoviti ove zime, a Vulikić bi se preselio u novi klub tek na ljeto.

image
MIRKO FERLIN/CROPIX Cropix

- Mislim da je to u ovome trenutku za mene najbolje rješenje jer želim steći što više prvoligaškog iskustva, a volio bih pomoći klubu da ostvari svoj cilj, a to je ostanak u prvoligaškom društvu - skromno će Vulikić, koji je u samo šest mjeseci provedenih u Sigetu i tijekom odigranih 16 utakmica najviše napredovao od svih mladih dragovoljaca. A o svojoj igri u crnom dresu kaže:

- Kao mladiću iz druge lige, prvotimcu Solina, bio mi je veliki doživljaj doći u prvu ligu. Debi sam imao u drugom kolu protiv Dinama. Jasno, bilo je malih problema u prilagodbi jer je razlika između Druge i Prve lige velika, ali mislim da sam se snašao. A potvrda toga je što sam jesenas odigrao čak 16 utakmica svih 90 minuta.

Iako ste jesen završili kao posljednji, osim Dinama vas nitko nije razbio, zar ne?

- Čak i protiv Dinama smo prvo poluvrijeme odigrali dobro, ali im je sve ušlo. Jedno poluvrijeme protiv Dinama i jedno protiv Istre smo odigrali loše. Pod palicom trenera Davora Mladine imali smo vrlo dobre partije, dizali smo se iz utakmice u utakmicu, no šteta što svoju dobru igru nismo uspjeli na svim utakmicama i materijalizirati.

Mnogi su vas otpisali i prije početka sezone. Je li vam to dodatan motiv u nastavku prvenstva ili ipak mislite da su dotaknuli vašu realnost?

- Borit ćemo se do zadnjeg kola. U svlačionici je odlična atmosfera. Znamo da igramo dobro, morat će nam se negdje vratiti, stoga će proljeće biti vrlo zanimljivo, pogotovo ako na startu prođemo neokrznuti Lokomotivu. Dalje će sve biti otvoreno... - zaključio je Vulikić.

Linker
04. listopad 2024 21:07