Nenad Bjelica

 DRAGAN MATIC Cropix
IZJAVE TRENERA

Bjelica otkrio što je rekao Tramezzaniju nakon utakmice: ‘Kad ti se ne uzvrati respekt, reagiraš‘

‘Mogu kazati tek da u dugoj karijeri ovako nešto kao večeras nisam doživio‘, rekao je Tramezzani
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 19. listopad 2024. 21:53

Prvi je pred novinare stigao Nenad Bjelica. Vidljivo je bio nezadovoljan, ali je u komentaru bio vrlo realan.

- Prvo moram čestitati domaćoj momčadi koja nam je maksimalno otežala ovu utakmicu. Bili su vrlo agresivni, sve u okviru fair play igre, a mi se nismo uspjeli prilagoditi na takav njihov pristup. Prvi dio bilo je tvrdo probiti njihov blo, Istra je zbilja dobro djelovala. Na kraju smo uspjeli izjednačiti i mislim da smo zasluženo osvojili bod.

Modri su iskazivali nervozu, pogotovo Ristovski i Mišić, a Bjelica je imao "igračko" tumačenje.

- Kad ti suparnik igra ovako agresivno, stalno je za petama, neda ti disati, onda dođe do nervoze. No, ona je bila obostrana. Istra se borila za sebe i činila je to, rekoh, u okvirima fer igre. Brinulo bi me kad bi moji igrači ne bi imali reakcije. Sve je to sastavni dio nogometa.

U tom stilu je Bjelica komentirao i čarke nakon utakmice.

- Nije bilo ništa značajno, to su stvari terena. Uvijek se trudim respektira suparnike, a onda kad ti se ne uzvrati taj respekt, reagiraš. Rekao sam samo da ne vrijeđa moju klupu.

O suđenju Bjelica je kazao da ga ne komentira.

Paolo Tramezzani došao je još pod dojmom događanja na terenu i razgovora sa igračima u svlačionici.

- Kazao sam dečkima da sam ponosan na njih i da ne gledaju tablicu večeras. Kako su igrali i borili su se trebali su dobiti 6 a ne tri boda. Svaka im čast. Neću se umoriti ponavljati da sam presretan kakvi su mi igrači, koliko se trude, kako igraju i izvan svojih pozicija, svi podređeni interesu momčadi. Rekao sam ljetos da je moja odluka o ostanku bila emotivna, slijedio sam srce velikim dijelom i zbog tih momaka. Još su jednom večeras potvrdili da sam dobro postupio. Svaka im čast.

Istra je bila fokusirana, agresivna, intenzivna. Na drugoj strani Dinamo, koji je u kolovozu pomeo Zeleno Žute...

- Tada smo odigrali privh 20 minuta dobro, a onda se raspali nakon njihova prva gola. No, ova momčad je tada tek bila u stvaranju, a sada smo ipak u vidljivoj fazi rasta jer smo duže skupa. Dinamo je tada djelovao tako da sam mislio da će prošetati prvenstvom. Oni su moćni, pobjedničkog mentaliteta. Zato sam još ponosniji na ovo izdanje moje momčadi.

Lawal je izišao u poluvremenu?

- Vidio sam da se masira što nije uobičajeno za njega. Pitao sam ga zašto, a on kaže da nije problem i da hoće igrati. No, očito je imao problem i nisam htio riskirati.

Sjajno je da je Istra, nakon 1:1, kad bi obično pala protiv jakog suparnika kao Dinamo, hrabro krenula po drugi pogodak i postigla ga...

- Mi se ne branimo i nije nam takav ni pristup nogometu. MI želimo napasti i sada kada smo kompaktniji to djeluje opasnije. Biti će ovakvih i onakvih utakmica, ovisi o puno faktora, ali ova momčad je spremna napasti svakog i svugdje. Tako ćemo se i ponašati.

Suđenje?

- Ne bih o tome, sve se vidjelo. No, baš opušteno mogu kazati tek da u dugoj igračkoj i trenerskoj karijeri ovako nešto kao večeras nisam doživio. I tu ću stati...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. listopad 2024 21:54