Valdas Dambrauskas

 PAUN PAUNOVIC Cropix
I DALJE U LOVU NA TROFEJ

Dambrauskas je protiv Istre napravio baš čudan potez! Tim eksperimentima sam sebi skače u usta...

Hajduk nije pružio dobru igru, a Litavac se pravdao da je morao izvesti neke promjene.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 16. svibanj 2022. 09:50

Hajduk se prilično namučio za tri boda protiv Istre 1961, tako da su se pokazala kao točna predviđanja trenera "bijelih" Valdasa Dambrauskasa, koji je vrlo pohvalno govorio uoči utakmice o igri pulskog prvoligaša. No, igra Istrana nije bila iznenađenje.

Oni konstantno igraju dobro i tko zna kako bi se sve to završilo na Poljudu da nisu dosuđena dva kaznena udarca za Hajduk, odnosno da Mahmoud Abdallahi nije suviše silovito startao na Lovrencsicsa (ozlijedio ga je da je morao napustiti teren), pa je sudac Lovrić pokazao, sasvim zasluženo, drugi žuti, odnosno crveni karton.

Od ta dva dosuđena jedanaesterca barem onaj prvi izaziva dvojbe. Zanimljivo, otkako je VAR u funkciji, Hajduk je na račun provjera zaslužio čak sedam kaznenih udaraca u svoju korist. A to može pokazivati da su suci previđali prekršaje da bi ih priznali tek poslije VAR provjera.

>>> IZVJEŠTAJ I POGOTKE S DVOBOJA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Čekajući čudo

Hajduk nije pružio dobru igru, to je priznao i trener Dambrauskas, koji se pravdao da je morao, u odnosu na sastav s Rujevice, izvesti neke izmjene. Ipak ostaje čudno da je, na primjer, Davida Čolinu, koji je tako briljantno odigrao dvoboj protiv Rijeke, iz manevra vratio na uobičajeno mjesto lijevog beka. Ustvari, trener Hajduka zna katkad skočiti sam sebi u usta, kada izvodi pojedine eksperimente s ulogama igrača.

Jedna od ključnih značajki utakmice protiv Istre 1961 ipak su gledatelji, navijači Hajduka, jer se njih više od osamnaest tisuća smjestilo na tribinama Poljuda, što je dokaz vjere u "bijele". I Dambrauskas je podvukao tu činjenicu: - Trenirao sam mnogo klubova, neki su imali jako dobre igrače, neki predsjednike, ali navijače Hajduka ne mogu usporediti ni s čim. Priznajem, to je, po tko zna koji put, zadivljujuće, za nas vrlo obvezujuće.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix

Hajduk je pobjedom nad Istrom 1961 zapečatio osvajanje drugog mjesta, što se posljednji put dogodilo 2012. No, svi su se nadali da će se dogoditi rasplet koji će produljiti neizvjesnost oko naslova prvaka. Bez obzira na Dinamo, koji je u Šibeniku osigurao obranu naslova prvaka, intrigantno je s kakvim će namjerama "bijeli" na Maksimir. U kompletnom najjačem izdanju ili će trener kalkulirati sa sastavom, moguće čuvati pojedine igrače od eventualnih ozljeda, kako bi s najboljom postavom zaigrali u finalu Kupa protiv Rijeke.

- Finale je sasvim drugačija utakmica od one koju smo odigrali na Rujevici. To se ne može uspoređivati. Znamo kako Rijeka igra na velikim utakmicama. Naša momčad se na Rujevici borila za nastavak sna o prvom mjestu, dok je Rijeka bila drugačije motivirana - kaže Dambrauskas.

Uspješniji od rivala

Filip Krovinović, strijelac trećeg gola protiv Istre (do sada je postigao po pet golova i asistencija) istrčao je sa sljedećom izjavom: - Bez obzira na to kako će završiti dvoboj Šibenika i Dinama, na nama je da u idućem kolu idemo po tri boda.

U slučaju da Hajduk pobijedi Dinamo ili barem ostane neporažen, pokazalo bi se da su "bijeli" pod vodstvom Dambrauskasa, dakle otkako je litavski stručnjak preuzeo klupu, uspješniji od velikog rivala. Hajduk je na 21 utakmici osvojio 51 bod, Dinamo na 22 tek 46 (radi kronike bilanca Osijeka 21/38 bodova, a Rijeke 22/35 bodova). O tome se pitalo Dambrauskasa, koji je odgovorio: - Ne bih o tome spekulirao, nitko ne može znati što bi se događalo. Sve je u Božjim rukama. No, veliki kredit zaslužuju moji igrači, mnogo su se žrtvovali, oni su sjajna klapa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 12:17