Ante Corić, Oleksandr Petrusenko

 RONALD GORSIC Cropix
‘POSEBAN MOMAK‘

Emotivan oproštaj od hrvatskog prvoligaša, Ukrajinac na rubu suza: ‘Teško nam je što ide...‘

‘Sretni smo zbog njega jer ide na višu razinu i želimo mu sve najbolje‘
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 14. rujan 2024. 09:14

Nekad je dobro najaviti pobjedu, nekad je bolje biti suzdržan, nekad se može biti diplomat ili agresivan. U svim varijantama najava utakmica s Lokomotivom, priče za Zeleno-žute su bile uglavnom slične. Gosti u Puli kao kod kuće, u Istra u Zagrebu kao rado viđen gost. Ove sezone Zagrepčani su ušli u natjecanje promijenjenog kadra, strukture momčadi i u pravilu taj posao iziskuje vrijeme prilagodbe. Zato Paolo Tramezzani, koji se suočava sa sličnim dinamikama u Puli, u najavi ističe...

- Po mojem mišljenju, naš subotnji suparnik ima puno bolju momčad, nego što to pokazuje stanje na tablici. No, to je trenutno, početak je sezone, tako da se stvari mogu mijenjati. Igrali smo proljetos s njima tvrdu utakmicu, imaju odličnog trenera i sasvim je sigurno da nas očekuje još jedan vrlo zahtjevan zadatak.

Nova priča

Tradicija je na strani Lokosa, već deset utakmica zaredom Istra nije upisala trobod. Što to znači za subotu?

- Svaka je utakmica nova priča i sad smo fokusirani samo na ovo što slijedi. Radili smo dobro u pauzi, odradili uspješno kup-utakmicu. Imamo dva puna plijena s dvije utakmice u gostima, tako da smo prilično uzbuđeni što igramo na Drosini i pred našim navijačima u dobrom momentu. Raduje me kad vidim da igrači intenzivno rade, a dodatno me raduje kad vidim da iz treninga u trening iskazuju napredak. To ukazuje na fokus i primanje informacija koje treneri šalju. Uz to, svi odreda zaslužuje pohvale jer i oni igrači koji nisu bili u prvom planu treniraju maksimalno. Prvenstvo je dugo, bit će mjesta za svakog i za mene kao trenera je jako važno da mogu računati na sve.

image

Paolo Tramezzani

GORAN SEBELIC Cropix

Oko sastava je po običaju ostao zakopčan, iako nije odbio pitanje o formaciji.

- Mi smo odlučili već prije igrati s tri u obrani jer smo procijenili da to ovoj momčadi najviše odgovara. Mislim da se to neće mijenjati, a onda u linijama naprijed možemo kombinirati ovisno kako nam treba.

Primjetan je problem efikasnosti, napad šteka?

- Imamo više profila napadačkih potencijala i zadovoljan sam s igračima koje imam u napadu. Doći će oni na svoje, uvjeren sam. U početku sezone imali smo dosta problema u obrani i primali više golova nego što bi bilo logično za ovu momčad i naš način igre. Sad smo tu napravili korekciju, djelujemo bolje i radimo na tome da budemo još čvrsti defenzivno. Po mojem stavu, kad se to stabilizira, onda se i pomaže ofenzivnom dijelu teama da pokaže svoje najbolje lice.

Čvrsta karika

Advan Kadušić je postao stalna karika Tramezzanijeve kompozicije. Pouzdani je branič polivalentan, posvećen interesu momčadi i uvijek korisnog učinka. Još da mu šut u šansi bude precizniji ili da bude uvjereniji kad ima priliku za šut...

- Lokomotiva je uvijek nezgodna i dolaze nam u goste u trenutku kad im nije najbolje. Bit će zato sigurno jako motivirani da se pokažu u najboljem svjetlu i osvoje bodove koji bi im puno značili. No, ta utakmica i nama puno znači. Trenirali smo odlično, atmosfera je u momčadi sjajna i svi smo željni odigrati pravu utakmicu i napokon, nakon više od dvije godine srušiti tu nepobjedivost Lokomotive u dvobojima s Istrom. Dat ćemo sve od sebe da u tome uspijemo, svjesni da nas čeka teška borba od početka do kraja utakmice - kaže Kadušić.

Jedina sigurnost kad su u pitanju izostanci, pored Petrusenka koji je otišao, jest Keller, koji se oporavlja od rupture mišića. Fago je počeo raditi s momčadi, ali teško je očekivati da bi mogao odmah u vatru s Lokomotivom.

Umjesto Ukrajinca logičan je ulazak Antonija Maurića, koji je u Donjim Andrijevcima, odigrao dobru utakmicu i k tome je bio kapetan momčadi.

image

Oleksandr Petrusenko u dresu Istre 1961

GORAN SEBELIC Cropix

Oleksander Petrusenko na rubu suza

U petak se prije treninga u kampu u Balama s igračima došao oprostiti Oleksander Petrusenko. Bio je to vrlo emotivan trenutak za Ukrajinca, koji odlazi iz Istre nakon dvije sezone.

Treneri su mu složili video i gotovo se Petrusenko rasplakao.

- Teško nam je što ide jer Petrus je fantastičan momak, poseban. Ali, sretni smo zbog njega jer ide na višu razinu i želimo mu sve najbolje. Navijat ćemo za njega svi - kazao je Tramezzani.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. rujan 2024 09:15