VOJKO BASIC Cropix
OSTALI BEZ KAPETANA

Hajduk nije trebao ostati bez Livaje? Sudački ekspert: ‘Sudac je pogriješio, tog prekršaja nije uopće bilo‘

Sjajnu su utakmicu odigrali Hajduk i Istra na Poljudu, a bit će još riječi o pojedinim sudačkim odlukama
Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 07. travanj 2023. 20:17

Ante Čulina, sudac koji je Bijelima ostao u ružnoj uspomeni još od jeseni i suđenja u Koprivnici, pogriješio je kad je dosudio prekršaj Grgića, iz čega su se posljedično dogodili žuti kartoni Grgiću, Ferru i - Livaji, tvrdi za Slobodnu Dalmaciju sudački komentator Goran Tenžera nakon utakmice Hajduka i Istre na Poljudu (2:2).

"Sudac Čulina nije dobro procjenjivao prekršaje u prvom poluvremenu, niti njihovu težinu. Tako je propustio opomenuti Ferra u 28. minuti, dok je kod ispravnog klizećeg starta Grgića na loptu, bez opasnosti po protivničkog igrača ne samo dosudio prekršaj, već je dodijelio i žuti karton Grgiću?! Igrači Hajduka su tada reagirali pretjeranom nervozom, što je dalo osnova sucu da žute kartone dodijeli i Ferru i Livaji. No, da ponovimo, Grgićev je start bio ispravan. Na nervozu igrača, osim odluke suca, svakako je utjecala i olako izgubljena rezultatska prednost", smatraTenžera.

Početkom drugog dijela isključen je Toni Borevković zbog prekršaja nad protivničkim igračem u izglednoj situaciji za postizanje pogotka.

Tenžera je prokomentirao:

"Ta je odluka bila ispravna".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 10:51