GORAN SEBELIC/CROPIX
Robert Matteoni
RAZLIČITI KRITERIJI

HNS će Istri i svakom sličnom manjem klubu očito dati do znanja gdje im je mjesto

Suština sporova oko “sudovanja” uzročno-posljedično je vezana uz najgoru tradiciju u HNS familiji
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 22. listopad 2024. 21:43

Nogomet se može tumačiti štreberski, ali to je birokratski jezik. Suh, formalan, jalov. Realnije su procjene one s razumijevanjem. U tom kontekstu trebali bi na Drosini prihvatiti, i pomiriti se s time, da je “institucijama” forma presudni dojam događanja (i) na prošloj utakmici, a ne sadržaj. Oni koji to promiču vjerojatno ne razumiju, ili se prave da ne razumiju, kako je suština sporova oko “sudovanja” (i drugih statusa) uzročno-posljedično vezana uz najgoru tradiciju u HNS familiji.

To je različit kriterij primjene pravila, kao konstanta u svim različitostima statusa unutar te obitelji. Upravo zbog ukorijenjenosti te loše navike SHNL ne uspijeva iskoračiti na planu vjerodostojnosti natjecateljski ravnopravnih statusa. Zato se hrane sumnje i ponavljaju isti negativni scenariji...

Tako se zatvara još jedan “slučaj”, u kojem je, ispada, jedini grješnik škvadra iz Istre 1961

Komisija sudaca je birokratski (formalno) potvrdila sudačke odluke u dvije situacije te dala je za pravo sucu. Ona se nije bavila ukupnošću sučevih odluka tijekom utakmice, a to je onda drugačiji sadržaj ovog “slučaja”. To jest pitanje različitosti kriterija.

Tako se zatvara još jedan “slučaj”, u kojem je zapravo ispada jedini grješnik škvadra iz Istre 1961. Dobili su tri crvena kartona, šest žutih kartona, stigla je prijava sportskom direktoru zbog izjava u tisku, stići će i financijska kazna za narušavanje kodeksa, za mnoštvo baklji, a vjerojatno i skandiranja, a dva igrača neće igrati sljedeću utakmicu.

To su formalne posljedice, kakve će one sadržajne biti (kriteriji u idućim utakmicama i statusi) ostaje vidjeti. Lako je nazrijeti da će se Istri i svakom sličnom (statusno) manjem klubu ili pojedincima nastaviti davati do znanja gdje im je mjesto unutar (HNS) obitelji. Formalno i sadržajno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. listopad 2024 21:44