Ivan Rakitić

 ANTE CIZMIC Cropix
VEZNJAK ISTRE OČARAN RAKETOM

‘Imam ogroman respekt prema Rakitiću, kad sam bio klinac koristio sam ga na FIFA igrici‘

‘Hajduk dolazi po tri boda, kao i uvijek, očekuje nas velika borba od prve do posljednje minute‘
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 25. kolovoz 2024. 09:46

Uhvatio je ritmove igre Paola Tramezzanija. Od pozicijske uloge s Garcijom, do prilagodbe presingu jedan na jedan po cijelom terenu s talijanskim trenerom. U početku se tražio, ali postupno je Oleksander Petrusenko stekao samopouzdanje i u novom taktičkom pristupu.

Štoviše, protiv Gorice je napadačkim prodorom postigao gol i donio važna tri boda Zeleno-žutima.

- Nešto mi je govorilo u tom trenutku da moram uletjeti u kazneni prostor suparnika. Beyatt je poslao sjajnu okomicu i, eto, sve se optimalno poklopilo. No, moje zadaće se znaju, vezni sam, a ne napadač. Iako, dobar je osjećaj postići prvi gol za Istru...

Nakon potopa na Rujevici slijedi vam još jedan izazov s članom velike četvorke, splitskim Hajdukom?

- Znamo dobro što je Hajduk i koliko nas čeka težak posao. Pogledamo li samo njihove najnovije snimke, sad imaju novog trenera i nešto drugačije pristupe. No, nema tu puno filozofije. Hajduk dolazi po tri boda, kao i uvijek, očekuje nas velika borba od prve do posljednje minute.

Otkad ste u Puli, statistika i nije tako loša?

- Pa je, u dvije moje godine u Istri imali smo dobre brojke, s obzirom na to da je tradicija na njihovoj strani. Jasno je da moramo biti 100% spremni za taj veliki izazov i uvjeren sam da ćemo biti spremni.

image

Ante Ćorić i Oleksandr Petrusenko

RONALD GORSIC Cropix

Očekuju se opet pune tribine?

- Za ovakvu vrstu utakmice ne treba nikakva ekstra motivacija. Kad se na dan susreta probudiš, osjetiš adrenalin zbog onog što slijedi. No, da je osjećaj igranja na punoj Drosini sjajan, to je definitivno. Naši su navijači velika podrška.

Nema Perišića, koji je proljetos postigao eurogol za 1:1, ali sada je tu Ivan Rakitić, velikan svjetskog nogometa?

- Veliki igrač! Kad sam bio klinac gledao sam ga kako sjajno igra i koristio na FIFA igrici. Imam ogroman respekt prema svemu što je učinio kao igrač velikih klubova i hrvatske reprezentacije. Lijepo je imati priliku sučeliti se takvom suparniku, a na terenu je po meni stvar 50-50 tko će uzeti bodove. U svakom slučaju, moramo biti spremni i paziti na Rakitićeve vještine s loptom.

Istra je promjenljivo krenula, ali ima dva boda više nego lani u ovoj vrijeme. Što nedostaje da bude konkurentnija?

- Imamo puno potencijala kao grupa, ali logično je da u početku ne idu stvari odmah kako se poželi. Po meni mi možemo biti momčad koja se upušta u borbu za poziciju unutar pet prvih. Zato moramo biti maksimalno fokusirani svih 90 minuta, s punom pažnjom na svakog suparnika i situacije. Radimo na treninzima maksimalno da sve to poboljšamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:04