RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
SVE JE JASNO?

Istra uzela bod i gurnula Dragovoljac još bliže ispadanju u 2. HNL, tresla se greda u Kranjčevićevoj

HD je ostao na 11 bodova zaostatka za sigurnom zonom, još su 24 boda na stolu...
Piše: Davorin Olivari/Sportske novostiObjavljeno: 18. ožujak 2022. 19:48

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - ISTRA 1961 0:0

ZAGREB Stadion u Kranjčevićevoj ulici. Gledatelja 200. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo); pomoćnici: Sanja Rođak-Karšić (Podravske Sesvete) i Tomislav Keglević (Našice); četvrti: Ivana Martinčić (Koprivnica); VAR: Dario Bel (Osijek); AVAR: Goran Pataki (Đakovo); delegat: Jakov Juretić (Split)

HD: Šubarić - Smolčić, Galešić, Vulikić - Majstorović, Hodža, Brtan, Jurišić - Frigan (od 88. Braut), Karrica (od 90. Čirjak)- K. Perić (od 79. Bristrić). Trener: Dragan Tadić

ISTRA 1961: Lučić - Hujber, Silva, Galilea, Perković - Mlinar, Perera - Lisica (od 68. Bande), Caseres (od 68. Abdallahi), Mišković (od 81. Ivančić) - Beljo Trener: Roberto Cuesta

Žuti kartoni: Jurišić (38-preoštar start)

Danas se u Ulici Pjesnika vjerojatno ugasila i posljednja nada Hrvatskog dragovoljca kad se radi o ostanku u HNL-u. Dečki Dragana Tadića su jednostavno morali pobijediti Istru ako su željeli da im nada barem malo tinja. No, nakon senzacionalne pobjede nad Rijekom, ovog puta nisu uspjeli. Puljani su s druge strane ostali na jedanaest bodova prednosti u odnosu na društvo iz Sigeta, u posve su komfornoj zoni, mogu mirni i bez straha od ispadanja odigrati završnicu prvenstva

Gledali smo poprilični skroman nogomet u prvom poluvremenu. Domaćin je prepustio posjed lopte dečkima iz Pule, koji su bili bolji suparnik. Nogometaši Dragana Tadića nisu bili dovoljno agresivni, često su stajali daleko od igrača Istre kad su ovi primali loptu. Imali smo osjećaj da je u tih prvih 45 minuta Hrvatski dragovoljac igrao u 'drugoj brzini', onako, nekako lijeno, ne previše motivirano. Najbolji pokazatelj za tu konstataciju jest činjenica da domaćini u prvoj dionici nisu stvorili niti jednu jedinu priliku za postizanje pogotka, bili su napadački potpuno impotentni. S druge strane Istra je imala svojih prilika. Već nakon desetak minuta igre, nakon kornera sjajno se ubacio i skočio Galilea, ali je njegov udarac glavom s nekih sedam metara sjajno obranio Šubarić. Bila je to definitivno najbolja prilika prvog poluvremena. Ubrzo nakon toga još jedna se ukazala Puljanima. Caseres se probio po boku, dobro se oslobodio Smolčića, ali je onda iskosa s nekih sedam-osam metara neprecizno pucao preko grede.

Nakon te dvije prilike Istre, nismo mogli zamijetiti ništa bitno sve do same konačnice prvog poluvremena. Bilo je pomalo dosadno, usporeni film, viđali smo greške u predaji lopte s obje strane, krivih dodavanja je bilo toliko da vas je mogla zaboljeti glava. Zaista je ponekad čudno kako se nogometni profesionalci ne znaju dodati na nekoliko metara. Ipak, u toj završnici prve dionice, Istra je uspjela iskombinirati neku akciju, udarcem je sve završio Hujber, ali je Šubarić opet bio na pravom mjestu.

Inače, na klupi Istre nije bilo bolesnog Gonzala Garcie, mijenjao ga je njegov pomoćnik Roberto Cuesta.

Početkom druge dionice, opet je Istra nakon kornera imala priliku. Ovoga puta je glavom s nekih šest metara pucao Silva, ali točno je pogodio Šubarića. A dvije minute nakon te akcije, nakon sat vremena igre Mlinar je potegao ljevicom se nekih petnaestak metara iskosa, bila je to prava bombetina koja je pogodila gredu i odbila se nekoliko centimetara ispred gol-linije Šubarića. Bilo je to uzbudljivo razdoblje, i domaćini su u njemu stvorili prvu priliku na utakmici, Frigan je nakon kornera glavom pucao iz blizine, ali je Lučić obranio. Petnaestak minuta prije kraja, Bande je dobro pucao s nekih četrnaest metara, ali je Šubarić opet obranio. A onda 12 minuta prije kraja, domaćin je propustio svoju šansu utakmice. Nakon jedne kontre, Perić se ubacio u šesnaestarac, ali njegov udarac je u posljednji trenutak blokirao Galilea.


PRIJENOS UŽIVO:

90+2' Posljednja, kozmetička promjena u domaćim redovima. Umjesto Karrice u igri je Čirjak.

90' Čeka nas još sudačka nadoknada, i to u trajanju od 2 minute.

88' Istra je izvela korner, HD krenuo u protunapad, ali Karrica i Bristrić nisu to baš najbolje odradili... Ide i promjena, Braut umjesto Frigana kod domaćih.

85' Hoćemo li u posljednjih pet minuta vidjeti pogodak u Kranjčevićevoj? Ne sluti na to, naveli smo i ranije, ali nikad ne znate...

81' Nova izmjena kod gostiju, umjesto Miškovića u igri je Ivančić.

78' Perić! Velika prilika za HD. Izbačen je Perić gotovo u duel jedan na jedan s Lučićem, a onda u posljednji trenutak baca se Silva u blok, bit će samo korner. Promjena kod HD-a, baš Perić izlazi, umjesto njega u igri je Bristrić.

74' Bande! Probao je novi igrač Istre na terenu nakon spuštene lopte Mlinara, očekivali smo, mora se navesti, nešto bolji udarac i veću opasnost za Šubarićev gol.

72' U posljednjim minutama prijetnje stvaraju domaći, sada je Hodža pokušao izvana. Nije to bio loš pokušaj, no lopta je predugo putovala do Lučića.

68' Kod Istre, u igri je Bande umjesto Lisice, prva je to zamjena na današnjoj utakmici. Odmah za njom ide i druga, umjesto Caseresa u igru će Abdallahi.

67' Slobodni udarac za domaće, Karrica se, zanimljivo, poskliznuo prilikom njegova izvođenja. Izgledalo je to dosta šaljivo.

63' Korner za HD, išla je ta lopta na drugu stativu, na Frigana, čiji nezgodan šut glavom ipak kroti Lučić. I dalje je 0:0 na semaforu, ali utakmica se malo otvorila...

60' Kakva prilika za Istru! Bomba Mlinara s ruba kaznenog prostora, odsjela je lopta na gredi, tražili su gosti provjeru, no - je li lopta prešla crtu? Čini se da nije. Dakako, najbolja prilika na utakmici.

57' Neloš, dobar korner Mlinara, a opet Šubarić brani udarac glavom, ovoga puta Silve. Galilea je probao u 10. minuti, Šubarić je i to bio obranio.

56' Dobra Istrina akcija, Vulikić je u zadnji trenutak očistio ispred gostujuće navale nakon dobrog ubačaja s lijeve strane. Bit će korner za Puljane.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

52' Dojam o nastavku, barem zasad, identičan je onom iz prvog dijela. Ako nešto uđe, bit će dobro. Inače, miriše na nulu. A to paše Istri, dakako.

48' Pokušaj Jurišića poslije kornera HD-a završio je u bloku, mirisalo je na opasnost, ali opasnosti na kraju nije bilo. Usto, Mišković ostaje ležati na terenu pa će igra zakratko biti prekinuta.

46' Kreće drugo poluvrijeme utakmice, nema promjena u odnosu na početne sastave.

POLUVRIJEME: Dakle, 0:0 u Kranjčevićevoj nakon prvih 45 minuta. Bodovi su i dalje na stolu, Istra je imala veliku priliku nakon kornera u 10. minuti, no udarac Galilee iz neposredne blizine obranio je Šubarić. Osim toga, nismo baš previše toga mogli vidjeti, no nadamo se da će nas igrači počastiti u nastavku.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

41' Stvarala se prilika za HD, Perić je pucao iz kontre, ali s odgodom se u zraku zavijorila zastavica pomoćnog suca. Ide nam kraju prvo poluvrijeme, golova još nema.

38' Žuti karton dobio je Roko Jurišić, lijevi bek HD-a. Bio je to korner za domaće, a onda je u nakani da loptu ponovno ubaci u kazneni prostor, Jurišić načinio prekršaj na Galilei kojem se morala kratko ukazati i pomoć medicinske službe.

35' Konačno jedan udarac, i to Istrinog Hujbera iz ne toliko loše pozicije, bio je spreman Šubarić.

33' Krenula je pjesma pulskih Demona. Navijačka skupina gostujućeg sastava danas broji kakvih dvadesetak ljudi, dovoljno za malo podizanja atmosfere u Kranjčevićevoj.

30' HD zasad nema igru kojom bi nas uvjerio da ima ono nešto što mu je potrebno za pobjedu u ovoj utakmici. A dojma smo da ga samo pobjeda još drži na životu u HNL-u.

25' Period utakmice bez prigoda, opet gledamo utakmicu na središtu igrališta u kojoj momčadi ne uspjevaju povezati nekoliko kvalitetnih dodavanja.

21' Nema danas na klupi Istre trenera Gonzala Garcije, nije mogao doći zbog bolesti... Njegovu ulogu ima pomoćnik Roman Cuesta.

18' Udarac Karrice nije bio opasan po vratara Lučića. Ali, zapišimo i to, notirajmo dakle još jednu polu-priliku Dragovoljca. Inače, u Zagrebu je vedro, ima nešto vjetra, a i jasno, sve je hladnije kako idemo u noć.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

15' Jurišić pada u kaznenom prostoru Istre nakon dodavanja Karrice, srušio ga je Silva, ali sudac Lovrić nije ni pomislio pokazati na bijelu točku, bit će od svega samo aut za Istru.

14' Evo još jedne prilike, sjajnom dugom loptom na lijevoj strani pronađen je Caseres, riješio se Smolčića i onda gađajući suprotni kut poslao loptu preko gola.

12' Prvu veliku priliku imala je Istra, zasad bolji suparnik na terenu. No, Šubarić je pokazao još jednom od kakvog je materijala. Mogu li gosti nastaviti s napadima?

10' Velika obrana Šubarića! Istrin korner s lijeve strane, glavom je loptu na petercu zahvatio Galilea, ali vratar domaćih refleksno je to obranio. Bila je ovo prva velika prilika na utakmici.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

8' Traje borba na sredini terena, niti jedna momčad ne želi bezglavo jurnuti po pogodak, po cijenu čuvanja vlastitog gola. Jasno, i ovo je utakmica visokih uloga, susret vrijedan, kako se ono kaže - šest bodova.

4' Prvi pokušaj uputio je Majstorović prema Lučiću, nije to bila velika prijetnja, ali se akcija domaćih dobro razvijala preko Smolčićeve desne strane.

2' Trenutno je 11 bodova razlike na ljestvici između ova dva kluba. Gostima bi dakle, i remi u ovoj utakmici značio mnogo, ali - tko smije otpisati HD nakon onoga što su prije tjedan dana u Kranjčevićevoj napravili Rijeci...

18.00 Utakmica je počela!

>>> Stigli su sastavi za večerašnji dvoboj. Kod Hrvatskog dragovoljca na golu će startati Šubarić, dok je mjesto u veznom redu dobio Marko Brtan ispred Bašića, kojeg nema ni na klupi.

Istra bi, prema sastavu, mogla zaigrati u formaciji s trojicom odostraga, uz Hujbera i Lisicu na bokovima. U napadu su Beljo i Mišković, dok su Bande i Abdallahi na klupi. U prvih 11 je i Frano Mlinar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 13:05