Dinamo i Istru slušatelji Hrvatskog radija nisu mogli čuti...

 RONALD GORSIC Cropix
NEUGODNO IZNENAĐENJE

Nezapamćen slučaj na HRT-u vezan uz Dinamo! Drugi je program ušao u povijest, pucajući sebi u koljeno

Teško je povjerovati kako nije bilo prostora za povremena javljanja reportera iz Maksimira
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 30. srpanj 2022. 18:22

I to smo, eto, doživjeli... Valjda prvi put u povijesti otkad je sporta na Hrvatskom radiju, na Drugom programu nije bila izravno prenošena Dinamova utakmica s Maksimira! Tako su brojni slušatelji ostali neugodno iznenađeni i zakinuti za svoj uobičajeni "gušt". U vrijeme igranja utakmice, Drugi program izravno je prenosio koncert iz Vela Luke u čast Oliveru Dragojeviću. Lijepo je to odavanje počasti velikanu hrvatske glazbe, ali teško je povjerovati kako nije bilo prostora za povremena javljanja reportera iz Maksimira, barem po 30-ak sekunda svakih 15-ak minuta.

I tako je ostalo na tome da se reporter Marko Šivak izravno nakratko javio samo u Kroniku dana na Prvom programu, a za Drugi je program nakon utakmice pripremio kraći sažetak svega što se događalo i izjave trenera i igrača.

U vrijeme kad brojni pristalice nogometa još nisu aktivirali (ili ga uopće neće aktivirati) kabelski program MAXSport (koji ekskluzivno prenosi HNL), na dan kad su brojni zaljubljenici u sport i slušatelji HR radija bili u automobilima i putovali na odmor (petak navečer), Drugi je program ušao u povijest. Pucajući sebi u koljeno. Nevjerojatno je da odgovorni na Prisavlju nemaju nimalo sluha ne samo za sport, nego i za potrebe svojih slušatelja.

Utakmica koja je u petak igrana prije maksimirske, dvoboj Šibenika i Lokomotive, bila je u izravnom prijenosu Drugog programa HR. Reporter je komentirao iz zagrebačkog studija, gledajući utakmicu na malom ekranu...

Linker
01. kolovoz 2022 20:19