DAMIR SKOMRLJ Cropix
I ON JE ŽEŠĆE REAGIRAO

Oštra poruka trenera Istre: ‘Nemojte nas pored svega držati za budale i glumatati elegantne tipove‘

‘Erceg? Napravio je veliku štetu sebi i momčadi, ali osobno sam silno razočaran kako je do toga došlo‘
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 06. ožujak 2023. 11:41

Nedjelja je bio slobodan dan. Gonzalo Garcia proveo ga je uz obitelj na medulinskom suncu. Dva dana nakon poraza od Rijeke pogledi su bistriji?

- Pogledao sam snimku u miru i potvrdio si dojmove s utakmice. Teška utakmica u kojoj je Rijeka u prvom dijelu dobro koristila naš problem u otvaranju igre. Bolje su djelovali i vodili. U nastavku smo se značajno podigli, pritisnuli smo ih u njihov prostor, da bi nas nezasluženo isključenje Mlinara presjeklo. Sve nakon toga posljedica je tog trenutka...

Emotivno ranjiv

Istra nije bila uvjerljiva, je li pritisak sputao vaše igrače?

- Mi smo se vinuli do četvrte pozicije dobrom igrom i pobjedama. Jasno je da suparnici igraju drugačije protiv nas u odnosu na prije. Rijeka je snažna, pogotovo ofenzivno, iskoristili su to u prvom dijelu, ali u nastavku dok smo bili 11-11 priča se promijenila. No dobro, gotovo je i okrećemo se gostovanju u Velikoj Gorici.

Neće biti lako. Ostali ste bez Petrusenka, Mlinara i pogotovo najboljeg strijelca i igrača, Ercega?

- Što bih sada trebao novo kazati oko Ercega... Napravio je veliku štetu sebi i momčadi, ali osobno sam silno razočaran kako je do toga došlo. Provokacije s klupe Rijeke bile su od prve minute, na terenu slično, to ga ne opravdava, ali mogu razumjeti njegove frustracije. I svih drugih igrača, koji već duže osjećaju da za njih vrijede u ovom prvenstvu jedna pravila, a za druge druga pravila. Netko uspijeva kontrolirati to, drugi kao Erceg su emotivno ranjivi. Žalosti me kada to netko ciljano koristi.

Elegantni tipovi

Prvi put ste i vi žešće reagirali?

- Ne želim više o tome jer je to samo usluga onima kojima odgovaraju antinogometne situacije. Moja poruka bila je, i ostaje, nemojte nas pored svega držati za budale te nakon svega glumatati elegantne tipove.

Ima li brige od posljedica poraza i posljedica, u kontekstu daljnjeg pada moći momčadi?

- Što se nas tiče, mi ćemo od ponedjeljka prionuti poslu kao i uvijek. I trudit ćemo se maksimalno da u Gorici budemo natjecateljski spremni. Znam da igračima nije lako, ali idemo dalje u nogometnu borbu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 09:23