Ahmed Said, Ante Erceg i Nikola Vlašić
 

 ANTE CIZMIC/CROPIX
ČAK PETORICA NOVIH

Pao dogovor s bivšim napadačem Hajduka, stigao i Argentinac, a igrač legendarnog Vatrenog je na putu...

Splićanin bi se trebao priključiti na prvom treningu poslije utakmice s Dinamom
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 26. srpanj 2022. 17:01

Bilo je vrlo živahno na Drosini u utorak. Osim nogometnog dijela obveza, u kojem je Gonzalo Garcia odveo čak 29 igrača u Poreč za prijateljski ogled s Jadranom i trening rekonvalescenata u Zelenoj Laguni, u uredima se rješavala i kadrovska križaljka. Krenimo od predstavljanja novih igrača, alžirskog napadača Monsefa Bakrara (21) te BiH povremenog reprezentativca, bočnog igrača Advana Kadušića (24). Oba igrača imaju pravo nastupa u petak protiv Dinama u Maksimiru.

Nadalje, u Pulu se u utorak vratio argentinski veznjak Facundo Caceres (21), kojem su se najviše nadali i trener Garcia i navijači. Očito im je igrama u proljetnom dijelu prvenstva omaleni veznjak pokazao da je kvalitetno rješenje za sredinu terena. Caceres će donijeti malo više dinamičnosti, kao i reprezentativac Zambije Prince Mumba (21), koji je u utorak dobio vizu i odmah avionom krenuo prema Puli.

image

Prince Mumba

SYDNEY MAHLANGU/BACKPAGEPIX/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Mumba je, kažu i iz stožera Aljoše Asanovića, izbornika Zambije, igrač niskog težišta i vrlo pokretljiv, hitar i borben. Caceres i Mumba biti će u formuli posudbe s pravom otkupa, s time da je Argentinčeva cijena 400, a afričkog igrača 100 tisuća eura.

Dakako da je dolazak na pregovore Ante Ercega izazvalo dužnu pažnju igrača koji iza sebe ima značajne ere u Splitu, Hajduku, manje u Osijeku, a u čijim je dresovima postigao u 203 utakmice 50 pogodaka uz 31 asistenciju. Iskustvo i realizatorska sposobnost Ercega, koji se potpuno oporavio od teže ozljede koljena (2021.), bila bi važan doprinos Istrinoj mladosti.
Kako nam je rečeno, razgovori sa Ercegom bili su pozitivni i praktično je sve dogovoreno te bi se splitski napadač trebao Istri priključiti na prvom treningu poslije utakmice sa Dinamom (petak). To je pet novih igrača za Garciju, uz dodatak da se još čeka skorašnji oporavak Lisice i Rovisa.

image

Ante Erceg u dresu Hajduka

DUJE KLARIC/CROPIX

Jedina vijest u utorak koja nije djelovala pozitivno (uvjetno rečeno, jer se ne zna u kojem je stanju) to je da Ervin Zukanović neće doći u Pulu. Nakon igranja u Turskoj, 35-godišnji stoper odlučio se sa obitelji vratiti u Sarajevo i zaključiti aktivnu karijeru. Po potencijalu bio bi sigurno pojačanje, ali realno, s manjkom motiva i nespreman, veliko je pitanje isplativosti tog angažmana.

Puljani će nastaviti tražiti još jedno stopersko rješenje, a onda će najvjerojatnije za dva kapitalna pojačanja u napadu i sredini sačekati finiš prijelaznog roka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. srpanj 2024 03:56