Mislav Karoglan

 GORAN SEBELIC Cropix
TRANSFERI U ISTRI 1961

Puljani u naletu: doveli iskusnog švedskog stopera, najavljuju se još dva pojačanja

Već u utorak ili najkasnije u srijedu za Zeleno-žute će potpisati lijevi bočni iz Nizozemske
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 17. srpanj 2023. 15:34

U tjednu početka 33. prvenstva HNL, Istra 1961 priprema se za svoju 18. prvoligašku sezonu unutar 19 godina. Ujedno joj slijedi 15. uzastopno natjecanje u elitnoj ligi. Nakon što je momčad Mislava Karoglana pobijedila u Kopru u posljednjoj provjeri pred start prvenstva u nedjelju u Kranjčevićevoj, ovog će se tjedna moderirati ritam rada, osvježavati snage i odraditi tzv. taktičku glazuru. U međuvremenu sportski direktor Saša Bjelanović i njegov asistent Christian Argurio privode kraju pregovaračke misije i izbore igrača koje će staviti na raspolaganje stručnom stožeru.

image

Konferencija za medije u NK Istri povodom predstavljanja novog trenera na kojoj su sudjelovali sportski direktor Sasa Bjelanović i trener Mislav Karoglan

GORAN SEBELIC Cropix

Prvi novak u ovom tjednu, i vjerojatno igrač u statusu pojačanja, bit će Šveđanin Eric Brojkander. Radi se o 27-godišnjem stoperu, koji je odigrao 113 utakmica u prvoj švedskoj ligi (Mjällby AIF), a prije dvije godine potpisao je za turskog prvoligaša Altay. Tamo je ostao i nakon lanjskog ispadanja u drugu tursku ligu. Ugovor mu je trajao do 2024., ali je Brojkander odlučio raskinuti odnos s Altayem, koji mu je zbog dugovanja morao izići u susret, te je prihvatio poziv Istre 1961. Snažni stoper, visok 186 centimetara, bit će već u utorak na treningu.

image

Mislav Karoglan

GORAN SEBELIC Cropix

Već u utorak ili najkasnije u srijedu za Puljane će potpisati lijevi bočni iz Nizozemske. Ono što smo doznali jest da je desetak godina odradio u svim uzrastima Ajaxa. Njegovo se ime još ne objavljuje jer treba završiti administrativno zaključenje ugovora s dosadašnjim klubom.

To će biti dio epiloga Bjelanovićevih najava kako su suzili izbor za nužne pozicije stopera i lijevog bočnog. No, uvjerljiv je dojam da to nije sve. Bjelanoviću smo postavili pitanje o drugom stoperu iz Skandinavije, za kojeg smo od agenata čuli da pregovara s Puljanima.

image

Mislav Karoglan i Sasa Bjelanović

GORAN SEBELIC Cropix

- Imamo više kandidata, nismo se još definirali za drugog stopera - kazao nam je sportski direktor Zeleno-žutih, iako po našim informacijama taj drugi stoper također rješava papirologiju.

U očekivanju dva mlada Nigerijca, koji nisu još došli samo zato što službena viza RH vrijedi od 31. srpnja, jasno je da najviše zanimanja izaziva centarfor Salim Fago Lawal (20). No, doznajemo napokon i ime uskoro (u kolovozu) 18-godišnjaka koji dolazi s Lawalom. Radi se o visokoj i zanimljivoj "šestici", Israelu Isaacu Ayumi, koji je član istog kluba (FC Mavlon) kao i Lawal.

Ostvare li se sva navedena "potpisivanja", a to je sada više-manje stvar tehnike, onda ostaje još Bjelanovićeva realizacija ofenzivnog (prodornijeg) veznog tipa igrača. I na tom planu, čini se, moglo bi uskoro biti novosti...

Naravno, svi dolasci znače da će biti igrača kojima će se dodatno zatvoriti prostor za igru na spomenutim pozicijama. Onima koji i prije nisu bili u prvom planu vjerojatno će se ponuditi raskidi ili posudbe...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 14:24