Yassine Benrahou

 TIKTOK SCREENSHOT
‘Pazite se, stiže Maestro!‘

Stigla odlična vijest za Hajduk: Novi hit-igrač koji je zapalio navijače može igrati već u nedjelju

‘Ako ti treba više vremena za rast, ne znači da ideš u zaborav‘, kazao je Benrahou proljeće prošle godine
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. siječanj 2023. 19:05

Yassine Benrahou silno je zaintrigirao navijače Hajduka. Benrahou je u petak odradio prvi trening s momčadi i potom se ukrcao u autobus za Pulu. U trenutku kada je s Bijelima krenuo za Istru još uvijek nije imao riješenu dokumentaciju za nastup, ali uskoro je stigla nova vijest - Marokanac je registriran i može u nedjelju (17.10) zaigrati na Aldo Drosini.

Pitanje je, naravno, hoće li mu trener Ivan Leko dati priliku od prve minute, ili će za početak dobiti manju minutažu s obzirom da Yassine od kolovoza prošle godine odigrao tek nešto više od četiri utakmice, ako zbrojimo minute koje je proveo na travnjaku.

Ozljeda ga je ove sezone usporila, ali očito je da se na novog igrača računa za nedjeljni dvoboj na Drosini.

Ne čudi da su navijači Bijelih toliko zainteresirani za Benrahoua jer omaleni, 170 centimetara visoki ofenzivac koji se najbolje snalazi u ulogama desnog krila i polušpice, prije samo godinu dana bio je i velika priča francuskog drugoligaškog nogometa. U prosincu 2021. u prvenstvenom dvoboju susreli su se Toulouse i Nimes, a zanimljivo je da je na stranici Les Violetsa, domaćina utakmice, najviše pozornosti posvećeno jednom suparničkom igraču. Pazite se, stiže Benrahou, maestro Krokodila iz Nimesa.

image


Yassine Benrahou s Nikoličiusom i Jakobušićem

HNK HAJDUK/ROBERT MATIć Hnk Hajduk/robert Matić

- Toulouse želi godinu završiti u velikom stilu, ali s druge strane stoji Nimes sa svojim playmakerom. Vještim driblerom i kreatorom, 22-godišnjim Marokancem - napisao je Lesviolets, web stranica koja se bavi aktualnostima kluba iz Toulousea.

Benrahou je karijeru počeo kao dječak u pariškom predgrađu, tri godine igrao je u Bandyju s Mbappeom i Ikoneom, da bi 2012. izašao iz spomenute akademije zaigravši kratko i u PSG-u. S 15 godina priključio se Bordeauxu gdje je igrao uz velike nade Žirondinaca, Julesa Koundea i Aureliena Tchouamenija. Prvi profesionalni ugovor za Boredaux je potpisao 2018. godine ušavši u seniorsku momčad pod nadzorom trenera Paula Souse, a potom i Gustava Poyeta. U momčad Bordeauxa ušao je u ljeto 2019., ali nakon samo 10 odigranih utakmica, jedna njegova pro-PSG fotografija na društvenim mrežama izazvala je velike kontroverze. Zato je u zimi 2020. ekspresno Benrahou posuđen Nimesu, koji je šest mjeseci kasnije, u lipnju 2020. otkupio njegov ugovor za 1,5 milijuna eura. U Nimesu je igrao jako dobro premda je klub u sezoni 2020./21. ispao u drugoligašku konkurenciju.

- Ostao sam u klubu, jer premda su neki odmah otišli, ja nisam htio tek tako otići - kazao je.

Rang niže nije smetao Benrahoua da pokaže svoju klasu, dvaput je u jesen 2021. izabran za igrača mjeseca. Četiri pogotka i pet asistencija u početnih osam utakmica sezone 2021./22. u dresu Nimesa izdvojili su Marokanca, priskrbili su mu titulu igrača lige za kolovoz-rujan.

image

Yassine Benrahou

SYLVAIN THOMAS Afp

- U tami Nimesa svijetli sjajni Benrahou. Za njega su interes već pokazali njemački i talijanski klubovi, kao i momčadi iz top 10 francuskog prvoligaškog društva - pisao je portal 360sport.

Kasnije je ipak usporio ritam, ali je ostao na visokoj razini. Sezonu 2021./22. pamtit će kao najbolju u karijeri, s deset pogodaka i osam asistencija bio je prvo ime Nimesa u prošlogodišnjem prvenstvu Ligue 2.

- Moja je prva želja napadati, a ne ozlijediti se - kazao je u proljeće prošle godine za RTL France.

Kao da je znao što se sprema, jer ove sezone upravo je ozljeda usporila njegov napredak i shodno tome upisao je samo devet nastupa uz učinak od jedne asistencije bez pogotka. Na travnjaku je proveo tek 428 minuta, uz naznaku da je samo četiri puta imao ulogu startera. Skroman učinak stigao je uslijed dvomjesečne stanke zbog problema s preponama. Od terena ga je odvojila pubalgija, poteškoća koja se odnosi se na istegnuće ili razderotinu mekog tkiva u preponama. Često se naziva atletska pubalgija jer je obično uzrokovana bavljenjem sportom, posebno onim koji uključuje uvijanje tijela, nagle promjene smjera ili ponavljajuće pokrete. Benrahou zbog toga nije igrao od kraja kolovoza do početka studenog, da bi se u momčad vratio krajem prosinca u nastavku sezone. Odigrao je tri posljednje utakmice za Nimes, ali prilikom oproštaja od bivšeg kluba Francuzi su istaknuli "nije pružio očekivani doprinos ove sezone zbog ozljede". Ali, ne predaje se Benrahou, kao što se nije predavao ni tijekom karijera pune uspona i padova.

- U nogometu postoje različita razdoblja karijere. Ako se odmah probiješ ne znači da ćeš biti igrač, isto tako, ako uzmeš više vremena za rast, ne znači da ideš u zaborav - kazao je Benrahou za RTL France u proljeće prošle godine.

U Hajduku je pred novim izazovom, njegov "jak natjecateljski karakter", kakvim su ga doživjeli mediji i navijači u domovini, kod Leke će sigurno imati šansu. Imat će priliku dokazati sve epitete kojim su ga obasipali Francuzi proteklih godina. Maestro u splitskom ansamblu.



POGLEDAJTE PRVU EPIZODU ‘VAR SOBE‘

Hoće li ‘dvorske borbe‘ ostaviti traga na igru Dinama? Ima li Ivan Leko momčad za napad na prvo mjesto? Zašto je Osijek ušao oslabljen u nastavak sezone? Tko će izboriti četvrto mjesto i europske nastupe? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronađite u prvoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojem je gostovao Ilija Lončarević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 11:22