DAMIR SKOMRLJ Cropix
PAO JE REKORD

VIDEO: Dinamo suvereno do slavlja protiv Istre, eurogolčina Luke Ivanušeca obilježila okršaj u Puli

Nakon poraza protiv Hajduka na startu, Dinamo je u 2. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Istru 3:0
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 29. srpanj 2023. 23:05

ISTRA 1961 - DINAMO 0:3 (Ivanušec 6., Emreli 57., Ljubičić 69.)

ISTRA 1961 (4-3-3): Majkić – Hujber (od 66. Amatkarijo), Björkander (od 72. Ćalušić), Majstorović, Valinčić – Nebyla (od 88. Maurić), Petrusenko, Mlinar (od 72. Čuić) – Douglas, Erceg, Vuk ? (od 88. Matheus)

DINAMO (4-3-3): Livaković – Bernauer, Ristovski (od 81. Moharrami), J. Šutalo, Mihajličenko – Baturina (od 72. Baturina), Mišić (od 88. Sučić), Ljubičić⚽ – Kaneko, Ivanušec ⚽ (od 72. Špikić), Emreli⚽ (od 88. Petković)

PULA – Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 5,322. Sudac: Duje Strukan (Split).


GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Izvanredan ambijent na Drosini dočekao je nogometaše Istre i Dinama u prvoj domaćoj utakmici Zeleno-žutih. Više od pet tisuća gledatelja, dvije skupine ultrasa iza gola, puno poznatih lica, teren u relativno solidnom stanju u odnosu na inače.

Mislav Karoglan uvrstio je u 4-2-3-1 formaciju nekoliko novih igrača, Björkandera i Douglasa, a Vuk je dobio prednost pred Amatkarijom. Nije bilo Lisice, koji je na posljednjem treningu opet "osjetio" zatezanje mišića. Na desnom krilu je tako osvanuo hitri Valinčić.

image
SofaScore za SN

Igor Bišćan je rotirao snage kako je i najavio. Uvrstio je novake Bernauera, Mihajličenka i Kaneka, a šansu je od početka dobio Emreli kao srednji napadač. Ristovski se vratio na desnog beka, a Ljubičić je uparen s Mišićem. Upravo su ta dva igrača nametnuli od početka inicijativu i posjed lopte za svoju momčad. Domaći su se postavili u bloku, tražeći priliku za kontranapade.

image

Mahir Emreli

DAMIR SKOMRLJ Cropix

No, za Puležane je odmah krenulo krivim smjerom. Naime, u 6. minuti Ljubičić je ubacio dijagonalu prema Emreliju, kojeg su domaći olako pustili gledajući pomoćnog suca i očekujući zaleđe. Ipak, lopta se odbila do Ivanušeca, koji je naciljao i sjajno pogodio desno poluvisoko za vodstvo gostiju. Ivanušeca ide karta, sjajno igra i efikasan je, pa u Feyenoordu trljaju ruke. Iako ga nemirno očekuju nakon Dinamova europskog kvalifikacijskog dijela, informacije s izvora kažu da je igrač sve dogovorio s nizozemskim prvakom...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Rano primljeni gol na par minuta je unio nemir u igru Istre. Modri su gospodarili terenom prilično lako, ali njihov ofenzivan dio nije stvarao neke ozbiljnije prilike za drugi pogodak. Jedino je Emreli u 31. minuti iz okreta, unutar kaznenog prostora, dobro pucao, ali je Majkić odbio loptu. Nakon 20-25 minuta podređenosti Zeleno-žuti su se počeli hrabrije izvlačiti iz bloka.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Ono što je Karoglan govorio glede dugih lopti i preskakanja igre u Kranjčevićevoj, kako se na treningu radilo na poboljšanju posjeda i protoka lopte, pokazalo se u završnih 15-ak minuta prvog dijela. Istrini su igrači u nekoliko navrata dobrim trokut-pasovima stvorili višak, ali u završnici im je nedostajalo konkretnosti. Najozbiljnija situacija bila je u 40. minuti kad su Douglas i Erceg probili blok gostiju, a Splićanin je s lijeve strane došao do linije i onda snažno zavrnuo u sredinu, ali Livaković je promptno odbio loptu. Vidljivo je bilo nakon prvih 45 minuta da su i jedni i drugi nedovoljno kompaktni jer su imali više novih igrača koji se tek moraju uklopiti u Karoglanove (više) i Bišćanove mehanizme.

image

Takuro Kaneko

DAMIR SKOMRLJ Cropix

U nastavku je Dinamo zadržao višu razinu sukladno kvaliteti, ali i očitoj neusklađenosti unutar tek okupljene pulske momčadi. S dvije akcije stvaranja viška, i uz pogrešku domaćih (Erceg), Emreli i Ljubičić ispunili su glavnu misiju Dinamove utakmice. To je pobijediti, odmoriti dio igrača i nastaviti u natjecateljski pozitivnom ritmu.

image

Igor Bišćan

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Istra je bila po igri podređena, s kraćim fazama u kojima su se ravnopravnije posjedom nastojali nametnuti. Iako su s Lokomotivom uzeli bod, što se tiče "više igranja" a manje preskakanja, djelovali su ipak bolje u ovom porazu. Bit će još puno posla za Karoglana, ali to se znalo. Dinamo s gardom prvaka zasluženo je došao do bodova i mirno putuje u Kazahstan...

image

Mislav Karoglan

DAMIR SKOMRLJ Cropix

KRAJ UTAKMICE U PULI!

90. ? Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

90. Petković je gađao iz slobodnjaka i prebacio protivnički gol.

88. ⇔ U igru će Petković i Sučić, izlaze Emreli i Mišić.

Kod Istre ulaze Matheus i Maurić umjesto Vuka i Nebyle.

81. ⇔ Bišćan u igru uvodi Moharramija, a Ristovski će odmoriti.

75. Traje navijačko nadglasavanje na tribinama, sve u mirnom tonu. Na travnjaku situacija djeluje kao da je Dinamo riješio susret i samo se čeka kraj. Istra nema odgovor na kombinatoriku Modrih.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

72. ⇔ Novi set izmjena na objema stranama.
Kod Dinama će u igru Dario Špikić i Antonio Marin umjesto Luke Ivanušeca i Martina Baturine.
Za Istru ulaze Mario Čuić i Ivan Ćalušić, s travnjaka izlaze Frano Mlinar i Eric Björkander.

69. ⚽ GOOOL!

Ljubičić povisuje na 3:0!

Baturina je asistent, probio je desni bok i potom poslao povratnu za Ljubičića koji neobranjivo pogađa bliži kut za cementiranje prednosti Modrih!

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

66. ⇔ Reagira sada trener Istre Mislav Karoglan.

Na klupu će Hujber, a domaćoj će se publici predstaviti Chovanie Amatkarijo.

63. Šansa Istre! Douglas je gađao glavom iz blizine, a Livaković se istaknuo još jednom sjajnom reakcijom.

59. ? Matej Vuk je zbog prekršaja prvi igrač na današnjem susretu s opomenom.

Objava službenog spikera razgalila je domaće navijače. Naime, danas je srušen rekord stadiona Aldo Drosina, broj gledatelja je 5,322.

57. ⚽ GOOOL!

Emreli pogađa za povećanje vodstva!

Ivanušec je nakon pogotka upisao i asistenciju. Povukao je kontru i zatim uposlio Emrelija koji smireno pogađa suprotan kut za 2:0 na Aldo Drosini!

image

Mahir Emreli

DAMIR SKOMRLJ Cropix

55. Novi napad Modrih završio je, nakon ubačaja Ristovskog, zračnim duelom Baturine i Hujbera iz kojega branič Istre izlazi kao pobjednik.

50. Minijatura Frane Mlinara otvorila je golemi prostor Anti Ercegu koji naknadno, okružen trojicom dinamovaca, ne uspijeva zadržati posjed.

46. ? Vraćamo se na Aldo Drosinu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA DIJELA

Uvjerljiva predstava Dinama u Puli i pravo je čudo da je rezultat 'samo' 1:0. Modri su napadali, a Istra se grčevito branila. Prijetio je jedino raspoloženi Mlinar, njemu se pridružio i Erceg, no sva su njihova nastojanja bila lak plijen za Livakovića. Svakako je potez utakmice fantastičan pogodak Luka Ivanušeca koji, čini se, igra u životnoj formi.

45. ? Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

40. Dvije šanse Istre! Erceg je pobjegao po lijevoj strani i praktički iz mrtvoga kuta pokušao svladati Livakovića. Dinamova 'jedinica' brani tu šansu, no na odbijanac natrčava Mlinar čiji mlitav udarac bez poteškoća hvata Livi.

36. Nastala je gužva ispred Livakovića nakon jednoga kornera Istre, no potom Erceg radi prekršaj u napadu pa propada ova šansa Zeleno-žutih. Pritom je napadač Istre prigovorio sucu Strukanu na što ga je ovaj usmeno opomenuo.

Bogdan Mihaljičenko novo je pojačanje u maksimirskom domu. Za Anderlecht je odigrao 51 utakmicu te upisao gol i dvije asistencije u dvogodišnjem razdoblju, a potom je stigao na posudbu u Šahtar, gdje je odradio posljednju sezonu i bio od velike koristi Igoru Jovićeviću. Kod hrvatskog stručnjaka (sada bivšeg u Šahtaru) imao je ulogu startera, a posebno se istaknuo na velikoj pozornici - protiv Real Madrida u Ligi prvaka. Više o njemu pročitajte OVDJE.

31. Emrelijev opasan udarac brani Majkić.

30. Nema većih prigoda u posljednjih desetak minuta, Dinamo strpljivo kombinira i kontrolira situaciju na terenu. Vuk se odvažio na udarac iz daljine i pogodio - svog suigrača Ercega.

Posjed lopte je 71 % - 29 % u korist Modrih. Istra se muči s dominacijom Bišćanovih trupa.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

20. Mlinar je sjajno izveo taj slobodnjak, ispružio se Dinamov vratar, a lopta prohujala malo iznad gola.

19. Mihajličenko je nasjeo, a Valinčić iznudio slobodan udarac na oko 20 metara od gola. Bit će to prijetnja po Livakovića.

12. Baturina je izveo korner, a Šutalo glavom gađao daleko od gola.

6. ⚽ GOOOL!

Ivanušec pogađa rašlje za vodstvo Dinama!

Veznjak Modrih u sjajnoj je formi, gađao je s vrha šesnaesterca i fantastično pogodio, ništa tu nije mogao vratar Majkić... Dinamo vodi 1:0!

Dugo se provjeravao ovaj pogodak zbog potencijalnog zaleđa, no sve je čisto, sudac Strukan pokazao je na centar.

1. ? Počela je utakmica u Puli! Glavni je sudac Duje Strukan iz Splita.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 10:57