GORAN SEBELIC Cropix
BIO ODLIČNA INVESTICIJA

Zekić im je donio novu energiju, Osječani su stvarno jako dobri. Jedan igrač je najučinkovitiji u ligi

Zeleno-žuti svjesni izazova u Opus Areni, Ante Majstorović naglašava kako su se domaćini digli
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 28. listopad 2023. 10:00

Vjerojatno je najvjerodostojniji akter za najavu utakmice s Osječanima. Ante Majstorović je bio igrač slavonskog prvoligaša od ljeta 2019. godine, koji ga je otkupio od Dinama za 400 tisuća eura. Majstorović će se pokazati i odlična investicija, a ne samo pojačanje Osijeka.

Kad je u siječnju 2021. godine napustio Gradski vrt i transferirao se u Kinu, tamošnji SH Port platio je odštetu čak 3,31 milijun eura! Jedan od najboljih “projekata” Osijeka u koji se Majstorović vraća na pragu 30. rođendana (6. studenoga) i u posebnim okolnostima.
- Jako se veselim Pampasu. Još nisam bio tamo otkako se gradio stadion i kamp, a sa svima s kojima sam pričao rekli su mi da cijeli kompleks izgleda fantastično! - kazao je Majstorović, koji je za Bijelo-plave odigrao 55 od 192 HNL utakmica.

Novi izazov

Postigao je kao stoper dva pogotka. Vrlo je zanimljivo da je do sada u dresu Istre 1961, gdje je stigao zimus, odigrao ukupno 14 utakmica i ima na kontu jedan pogodak i jednu asistenciju. To se dogodilo upravo protiv Osijeka, 13. kolovoza na Drosini, u spektakularnim obratima dvoboja završenog 4:4.

- Ovo će biti drugačija utakmica već zbog činjenice da se igra u Osijeku te da je njihov novi trener postao Zoran Zekić. Novi trener uvijek donese novu energiju i motivaciju igračima, a to se vidjelo i po utakmici s Hajdukom u Splitu, gdje su slavili zasluženu pobjedu. Jako je dobar Osijek, nema se što kazati te je pred nama još jedan veliki natjecateljski izazov.

Onaj s Rijekom je dao naslutiti potencijale Zeleno-žutih.

- Kao što je kazao trener Catala, taj bod nije donio neki bitniji pomak na tablici, ali je svakako poboljšao atmosferu u momčadi. I samopouzdanje naravno. Trenirali smo mi i prije dobro, ali nas nije išao rezultat. Logično je da je sada atmosfera bolja kad zaustaviš lidera.

image

Majstorović je svojedobno bio najbolji igrač Osijeka po izboru Kohorte

VLADO KOS Cropix

Osijek je snažan, definitivno, a predvodnik opće opasnosti za braniče Istre je bivši član Zeleno-žutih Ramon Mierez?

- Poznajem ga jako dobro iz zajedničkih dana u Osijeku. Sjajan igrač koji stalno radi, agresivan je i uporan, non stop na maksimalnom intenzitetu i već zato je važan za momčad. No nije Mierez jedina opasnost koja nam prijeti. Tu je Mijo Caktaš, igrač koji svake sezone zabija 15-20 pogodaka i po mojem sudu je najučinkovitiji igrač lige na tzv. drugu loptu, odnosno iz drugog plana. Znamo da je i Kristijan Lovrić vrlo nezgodan, kao i drugi njihovi brzi igrači u polukontri i kontri. Drugim riječima moramo igrati na 100 %, pogotovo na planu koncentracije.

Imali ste dvoboj s vrlo nezgodnim Ivanovićem iz Rijeke. Koja je razlika s Mierezom?

- Slični su po tome što oba igrača idu stalno punim gasom. Mierez je opasniji u igri glavom. To je inače jedna od važnih karakteristika igre Osijeka, dijagonale i centaršuti na Argentinca te brzi dolazak u priliku.

Otpisani i protiv Rijeke

Može li Istra protiv tako raspoloženog suparnika, koji ima dvije pobjede zaredom, u ovom trenutku pokazati pravu reakciju?

- Rekoh, dobro smo trenirali, spremni smo, s jačim samopouzdanjem. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat. Kakvi bismo bili sportaši da u to ne vjerujemo. Uostalom, bili smo otpisani i protiv Rijeke, a ostvarili smo remi te na kraju mogli pobijediti - kazao je Ante Majstorović, kojeg svakako očekuje velika borba zajedno s Marešićem da se zaustavi Miereza, Caktaša, Lovrića i ostale bijelo-plave adute za završnicu.

Koga će David Catala odrediti za startnu postavu ne treba nagađati jer ionako nas uvijek iznenadi. Činjenica je da neće biti Hujbera zbog žutih kartona i on će sigurno jako nedostajati. Njegova alternativa bit će jedan između Kadušića i Valinčića.

Moguće je da zaigraju i oba jer Catala duplira bokove s Kadušićem kada igra Hujber. Možda bi na desnoj strani ipak bio logičniji izbor brzog Lisice, koji je protiv Rijeke pokazao važne iskorake forme. Ako se bude samo branila, Istra neće izdržati. Uz to neće biti ni Maurića, koji je pošteđen jer ga boli bedreni mišić. Kako se vraća Petrusenko, logično je da će biti šestica, a da bi se na desetki moglo naći prostora, napokon, za Slovaka Nebylu. Hoće li dobiti priliku i prodorni Matheus? Kako kaže Catala, sve će se vidjeti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 02:14