DAMIR KRAJAC/CROPIX
TRAŽENI HNL-OVAC

‘Bilo je mnogo novca u igri!‘ Dragulj HR nogometa odbio veliki transfer, saznali smo i zašto

‘Svi smo ispoštivali njegovu želju da ostane barem do ljeta. Mlad je, ne mora nigdje žuriti...‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 31. siječanj 2022. 15:57

Talijanski prvoligaš Genoa grčevito se bori za ostanak, pa je u ovom zimskom prijelaznom roku pokušao ojačati momčad. Najprije su "bacili oko" na Mislava Oršića, no stigao je negativan odgovor iz Maksimira. Onda su pogledali prema Kajzerici, željeli su dovesti Lukasa Kačavendu (18), ali ni tu Talijani nisu dobro prošli.

S Lokomotivom su čak i bili blizu zajedničkog jezika u svezi odštete (prema dostupnim informacijama, s bonusima oko sedam milijuna eura!), ali mladi je i silno nadareni nogometaš odlučio ostati na Kajzerici...

- Na kraju smo svi odbili ponudu Talijana, klub, moj menadžer, moja obitelj i ja. Ne sviđa mi se situacija u kojoj se Genoa nalazi, predzadnji su na ljestvici. Istina je da imaju projekt ostanka, međutim u slučaju neuspjeha tog projekta, baš mi se i ne igra sljedeće sezone u drugoj talijanskoj ligi. Bilo je mnogo novca u igri, ali novac je sad u mojim razmišljanjima u drugom planu i na kraju me taj transfer nije zanimao. Ostajem na Kajzerici barem do ljeta – odlučan je Kačavenda.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

A njegov menadžer, Marko Naletilić, iskusni ekspert za talijansko tržište, kaže:

- Sve je na kraju završeno zajedničkim dogovorom Lokomotive, igrača i njegove obitelji, svi smo ispoštivali Lukasovu želju da ostane na Kajzerici barem do ljeta. Mlad je, ne mora nigdje žuriti. Genoa je respektabilan klub, ali sad je u nezavidnoj situaciji i postoji veliki rizik da će ispasti u Serie B. I nismo sad vidjeli nekakvu veliku potrebu da juri u inozemstvo, nakon nepune odigrane sezone u HNL-u. Ima mnogo primjera mladih igrača koji su (pre)rano otišli van i nestali. Istina je da bi Kačavenda bio sjajno plaćen u Genoi, ali to još uvijek nisu svote zbog kojih bi klub maksimalno stao iza njega, kao što danas iza Lukasa stoji Lokomotiva. I svakako treba istaknuti da je direktor Lokomotive, Božidar Šikić, bio iznimno korektan, iako mu sigurno nije bilo svejedno kad je na stol došla bogata ponuda iz Italije. Međutim, Lokosi su poštivali želju Lukasa i njegove obitelji i ponuda je na kraju odbijena – kaže Naletilić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 01:15