GORAN MEHKEK Cropix
SLIJEDI IM TEŠKA MUKA

Čak bi i remi bio plus protiv Zagrepčana, domaćini nisu slavili još od studenog 2021. godine

Lokosi su ove sezone dva puta pomeli ambicije Istre, iako je za Puležane dobro krenulo remijem u Zagrebu
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 27. ožujak 2024. 22:41

U petak je dan za Lokomotivu. Što znači da se Istri sprema teška muka. Tradicionalno neugodni suparnik, koji u ukupnom skoru 54 dvoboja (27-15-12) ima 60% osvojenih bodova prema 31% Istre 1961. Svedeno li statistiku na Pulu, onda su omjeri istovrsni (27 utakmica i 9-9-9).

Lokosi su ove sezone dva puta pomeli ambicije Istre, iako je za Puležane dobro krenulo remijem u Zagrebu, dok ih je još vodio Karoglan. No, s Catalom je bilo porazno, prvo 4:0 za Lokomotivu u Puli, potom i 3:0 u Kranjčevićevoj. U petak će prvi put Čabraji suparnik biti Paolo Tramezzani. Može li to što promijeniti u odnosu snaga?

Vrlo je vjerojatno da talijanski stručnjak neće biti naivan kao prethodnik. Aktualna Lokomotiva nije ona koja je nekoć diktirala kombinatoriku i posjed. Zanimljivo je da je oba visoka poraza u ovoj sezoni Istra upisala s prevlašću posjeda (čak i do 60%). To nas upućuje na drugačije odnose snaga jer Lokomotiva igra čvrsto u bloku i vrlina joj je jako brzo otvaranje u protunapadu. Ako im se dopusti prostor, odnosno ne drži igrača blizu, Lokomotiva će to kazniti.

U proteklih deset utakmica se to i potvrdilo. Zagrepčani su upisali 6 pobjeda i 4 remija, a pobjeda Istre izostaje od 1. studenog 2021. godine. S obzirom na različitost razigranosti u ovoj fazi, te na oslabljenost Zeleno-žutih, koji su ostali bez dva prva špica, Ercega i Lawala, dojam je da će i remi za Istru biti plus. K tome, negativne vijesti sustižu jedna drugu. Nakon što se ozlijedio na treningu, Lovro Majkić će morati preskočiti utakmicu s Lokomotivom. Istrin je golman dobio udarac u koljeno i morat će mirovati. Salim Fago Lawal je odlukom liječničkog konzilija u riječkoj bolnici ostao na dodatnim pretragama zbog kolapsa kojeg je doživio na treningu. Očito se ne želi baš ništa riskirati dok se ne utvrdi 100% razlog njegovih tegoba.

U četvrtom turnusu sezone Zeleno-žuti imaju 5 domaćinstva (Lokomotiva, Rijeka, Slaven Belupo, Hajduk, Varaždin) i 4 gostovanja (Dinamo, Osijek, Rudeš, Gorica). Postoje realne šanse da se izbjegne (kronična) deveto mjesto jer Istra je i trenutno na djelidbi osme pozicije sa Slavenom Belupom (ista gol razlika). No, treba vidjeti i kako će se Tramezzani postaviti prema izborima igrača jer je jasno da se želi pružiti prilika i mlađim igračima. Inače, Tramezzani i njegova supruga Elisa u ponedjeljak su popodne imali prijam u Zajednici Talijana, gdje je trener Istre prenio svoje impresije o odličnom dočeku kojeg je s obitelji imao u Puli. U klubu, od javnosti i navijača...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:14