TOM DUBRAVEC Cropix
TALIJAN NAKON SLAVLJA

Gattuso preuzeo odgovornost za Kalinićev kiks, pa poslao apel navijačima: ‘Iskreno, ne želim to čuti‘

‘Želim Torcidi još 100 godina prkosa i ponosa i neka nas bodre i prate. Navijati za Hajduk je religija‘
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 26. listopad 2024. 19:08

Gennaro Gattuso je primio pohvale za pobjedu protiv Lokomotive, (2:1) iako je bio vidno umoran što je i potvrdio...

- Jako, jako sam umoran.

Kalinić je grdno pogriješio za jednog iskusnog vratara...

- To je moja greška i preuzimam odgovornost, to je zbog tipologije nogometa. Stavljam drugog vratara u 10-15% utakmica kako bi bio spreman u slučaju ozljede prvoga. Imao je i Livaja dvije-tri pogreške gdje nije zabio, Biuk je bio u puno prigoda...

Melnjak i Sigur su riješili utakmicu, bili su Gattusovi džokeri s klupe.

- Nećemo gledati ljestvicu, evo vam iskren odgovor: Svi su u odličnoj formi, a kao trener znam tko zaslužuje igrati koju tipologiju utakmice. Niko Sigur je veliki talent. Kad me sportski direktor pitao zašto on ne igra, rekao sam mu da će igrati jer mi je jedan od najvažnijih igrača. On može igrati svugdje. Pauzirao je dva od četiri mjeseca - objasnio je Gattuso i otkrio što ga je najviše zadovoljilo.

- Najavio sam ovakvu utakmicu, igrali smo često pet na pet ili šest na šest. Nisam bio zadovoljan izlascima po osvojenoj lopti. Upali smo u ping pong nogomet. Slomili smo otpor Lokomotive, a da nije bilo te pogreške bila bi to uvjerljiva pobjeda.

Druge lopte Lokomotive?

- Tu smo bili loši i s tim nisam zadovoljan. Bamba se mučio, a od Stipe tu očekujem više. I Krovinović je znao pogriješiti, da dva-tri dobra dodavanja, pa onda pogriješi u ključnom trenutku. Imamo tu puno prostora za napredak - iskreno će Gattuso, koji je za kraj prokomentirao i atmosferu na stadionu:

- Osjeća se taj ponos navijača prema ovoj momčadi. Iskreno, ono što ne želim čuti su zvižduci na 1:1. Ne želim čuti zvižduke za vrijeme utakmice. Molim navijače da 95 minuta osjetimo huk s tribina, a onda na kraju utakmice ako smo loši, zviždite. Ove brojke na tribinama su nenormalne za ovu ligu. Mi nismo spremni za zvižduke. Želim Torcidi još 100 godina prkosa i ponosa i neka nas bodre i prate. Navijati za Hajduk je religija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. listopad 2024 19:09